Jucătorul australian de rugby Israel Folau spune că a rezistat oportunităţilor de a-şi ameliora situaţia şi de a putea reveni pe teren pentru a nu face ''jocul satanei'', scrie BBC, potrivit Agerpres.
"Am avut multe oportunităţi de a-mi face situaţia un pic mai uşoară. Puteam reveni din nou pe teren, puteam din nou să joc, totul ar fi putut fi la fel ca înainte. Modul în care lucrează satana este acela de a ne oferi lucruri care pot să dea bine, care ne pot face să ne simţim comfortabil, iar dacă o vom porni pe această cale atunci toate grijile şi necazurile vor dispărea. Întotdeauna însă voinţa Domnului este pe primul loc'', a spus Folau vorbind, la Sydney, în faţa membrilor congregaţiei din care face parte.
Săptămâna trecută, Folau şi-a pierdut contractul de sponsorizare cu firma japoneză de echipament sportiv Asics, care a decis să rezilieze contractul pe care-l avea cu jucătorul, după ce acelaşi lucru îl făcuse şi compania Land Rover.
Australianul Israel Folau a fost găsit vinovat, de o comisie de disciplină a Federaţiei australiene de rugby (ARU), de încălcarea gravă a codului de conduită a jucătorilor, prin postarea unui mesaj cu caracter homofob pe reţelele de socializare.
Folau, un creştin evanghelist fervent, deţinător al recordului de eseuri în Super Rugby, a fost audiat timp de trei zile de către o comisie din trei membri, care trebuia să decidă dacă internaţionalul australian de 30 ani a încălcat codul de conduită a jucătorilor.
ARU a anunţat într-un comunicat că Israel Folau a fost găsit vinovat de o încălcare gravă a Codului de conduită a jucătorilor profesionişti prin mesajul său postat pe reţelele de socializare în data de 10 aprilie 2019, în care le transmitea homosexualilor, hoţilor, ateilor, beţivilor, printre alţii, că vor ajunge în infern, dacă nu se vor căi.
Clubul New South Wales Waratahs a anunţat deja public că îi va rezilia contractul lui Folau. Federaţia australiană a decis să-i rezilieze contractul, după ce postările au generat polemici aprinse în societatea australiană şi i-a lăsat două opţiuni: să accepte hotărârea sau s-o conteste în faţa justiţiei, ceea ce el a decis să facă.
Cazul lui Folau a stârnit ecouri dincolo de lumea rugby-ului, declanşând o dezbatere amplă despre libertatea de exprimare şi despre capacitatea angajatorului de a controla viaţa angajaţilor dincolo de locul de muncă.
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro