US OPEN Jaqueline Cristian,  învinsă  în primul tur de o favorită » Vor juca și Ana Bogdan și Gabriela Ruse
Jaqueline Cristian. Foto: IMAGO

US OPENJaqueline Cristian, învinsă în primul tur de o favorită » Vor juca și Ana Bogdan și Gabriela Ruse

  • Jaqueline Cristian (26 ani, #69 WTA) a fost eliminată în primul tur de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.
  • Românca a fost învinsă în două seturi de rusoaica Daria Kasatkina (27 ani), a 12-a favorită a turneului de la Flushing Meadows, scor 2-6, 4-6.
  • În această seară vor juca și Ana Bogdan (31 ani, #91 WTA) și Gabriela Ruse (26 ani, #122 WTA).

A doua participare a sportivei noastre la US Open a avut același deznodământ ca prima: înfrângere în runda inaugurală.

LOCUL 1 LA MEDALII  România s-a întors de la Mondialele de  Canotaj  cu 7 medalii de aur
Citește și
LOCUL 1 LA MEDALII România s-a întors de la Mondialele de Canotaj cu 7 medalii de aur
Citește mai mult
LOCUL 1 LA MEDALII România s-a întors de la Mondialele de Canotaj cu 7 medalii de aur

Jaqueline Cristian, învinsă de Daria Kasatkina în primul tur la US Open 2024

Echilibrul dintre cele două jucătoare s-a rupt la scorul de 2-2. A urmat o serie de șase game-uri câștigate la rând de Kasatkina, care și-a adjudecat primul set cu 6-2 și a reușit un break și în setul secund (2-0).

Jaqueline nu a renunțat la luptă, a egalat (2-2 și 4-4), însă a mai pierdut un game de serviciu și Daria a închis partida după o oră și 17 minute de joc.

Cristian a fost jucătoarea mai agresivă: a reușit mai multe lovituri câștigătoare (16-11), dar a stat rău la erori neforțate (30-17) și la duble greșeli (6-3).

  • Daria Kasatkina va juca în turul al doilea de la Flushing Meadows cu învingătoarea meciului dintre americanca Peyton Stearns (22 ani, #47 WTA) și ucraineanca Lesia Tsurenko (35 ani, #85 WTA).
0-3
Jaqueline Cristian a pierdut toate meciurile disputate împotriva rusoaicei Daria Kasatkina.

Ana Bogdan și Gabriela Ruse vor debuta la US Open

România mai are două reprezentante pe tabloul principal de la US Open: Ana Bogdan și Gabriela Ruse. Ambele vor juca luni seara.

Bogdan va da peste olandeza Arantxa Rus (33 ani, #93 WTA).

Cele două se vor întâlni în al patrulea meci de pe Terenul 10, după Humbert - Monteiro, Dodin - Kalinina și Mpetshi Perricard - Etcheverry. Astfel, partida Anei ar putea începe în jurul orei 23:30 (ora României).

  • Învingătoarea va da în runda următoare peste câștigătoarea dintre americanca Emma Navarro (23 ani, favorită 13) și rusoaica Anna Blinkova (25 ani, 81 WTA).
4-0
Ana Bogdan a câștigat toate meciurile disputate împotriva olandezei Arantxa Rus, la Australian Open 2017 (calificări), Limoges Challenger 2019, Gaiba Challenger 2022 și Transylvania Open 2024 (Cluj

Venită din calificări, Ruse va juca în primul tur cu austriaca Julia Grabher (28 ani, #1023 WTA).

Va fi al patrulea meci de pe Terenul 14, după Nardi - Bautista Agut, Joint - Siegemund și Shevchenko - Koepfer. Astfel, partida Gabrielei va începe în jurul orei 00:00 (ora României).

Grabher s-a confruntat cu probleme medicale în ultimul an și s-a folosit de regula clasamentului protejat pentru a-și asigura prezența pe tabloul principal de la US Open.

Pentru Julia va fi a patra participare la un turneu de Grand Slam, prima la US Open. S-a oprit în primul tur la Australian Open și la Wimbledon și în turul doi la Roland Garros, toate în 2023.

Austriaca a câștigat doar 3 meciuri în 2024 (cu jucătoare din afara Top 350 mondial) și a pierdut de 10 ori.

  • Câștigătoarea dintre Ruse și Grabher va juca în a doua rundă împotriva învingătoarei dintre cehoaica Barbora Krejcikova (28 ani, favorită 8) și iberica Marina Bassols (24 ani, #114 WTA).
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5