ARGINT VIU Vrînceanu și Anghel, medalie de argint la  dublu rame , după o cursă cu final neașteptat
Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, pe podium la dublu rame. Sursă foto: COSR/TEAM ROMANIA/Cristian Nistor

ARGINT VIUVrînceanu și Anghel, medalie de argint la dublu rame, după o cursă cu final neașteptat

  • Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au cucerit medalia de argint în proba de dublu rame feminin la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Echipajul din Olanda a dominat cursa încă de la început, astfel că restul concurentelor s-au luptat pentru locurile 2 și 3.

Sportivele noastre s-au aflat mult timp pe locul 4, dar au revenit excelent pe ultimii 500 de metri și au depășit Lituania și Australia.

Ultima medalie olimpică a României în această probă data din 2008, când Georgeta Andrunache și Viorica Susanu obțineau aurul la Beijing.

Dublu rame feminin, rezultate finala A:

  1. Olanda 6:58.67
  2. România 7:02.97
  3. Australia 7:03.54
  4. SUA 7:05.31
  5. Lituania 7:05.34
  6. Grecia 7:13.30

„Ne concentrăm pe următoarea finală”

„O să ne bucurăm de medalie o oră, două, apoi ne concentram pentru ce urmează mâine (finala probei de 8+1 feminin - n.r.). O să facem tot ce putem.

Nu se compară cu nicio medalie câștigată până acum, am așteptat-o foarte mult, 16 ani de canotaj. A fost mai greu să o obținem, simțim greutatea la gât, o să o țin toată ziua la gât”, a afirmat Ioana Vrînceanu la TVR

Roxanei Anghel i-a fost rău

Roxana Anghel s-a simțit rău imediat după cursă. Ea s-a întins în barcă la finiș, epuizată.

Captură Eurosport Captură Eurosport
Captură Eurosport

La revenirea la vestiare a vomat, dar după premiere și-a mai revenit:

„Olanda este o echipă puternică. Și noi am fost foarte puternice, am venit pe 2, ne bucurăm foarte mult de acest rezultat, nu am cuvinte.

E ultima mea cursă alături de Ioana, nu știam ce va fi. Mă bucur că am încheiat cu bine.

Dumnezeu m-a întărit cu putere să mă pot bucura de această medalie. Este un sentiment pe care nu l-am trăit nici la Europene, nici la Mondiale.

Am auzit la colege de acest sentiment, dar nu-mi puteam imagina. Nu se compară cu nicio medalie. Mergem mai departe, mai avem o cursă importantă și mâine”.

Cursa de canotaj de sâmbătă, 3 august:

  • ora 11:50 » feminin 8+1, FINALA: Mădălina Bereș, Roxana Anghel, Maria Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Adam, Amalia Bereș, Iuliana Popa, Simona Radiș, Victoria Petreanu
  • (P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”