Biden vs Trump, faza pe golf Moment încins în dezbaterea pentru președinția SUA » Trump și Biden s-au provocat la un meci de golf
Donald Trump vs. Joe Biden (foto: Imago)

Biden vs Trump, faza pe golfMoment încins în dezbaterea pentru președinția SUA » Trump și Biden s-au provocat la un meci de golf

  • Joe Biden, președintele SUA, și Donald Trump, contracandidatul său republican în cursa pentru Casa Albă, s-au aflat joi seară (vineri dimineața în România), față-n față în prima dezbatere televizată din actuala campanie electorală.
  • În contrele dintre Biden și Trump și-a făcut loc și sportul: ei și-au atacat reciproc abilitățile de a juca golf.

Hotnews.ro scrie că Joe Biden, 81 de ani, a avut o prestație dezastruoasă în timpul dezbaterii prezidențiale cu Donald Trump, 78 de ani.

Atât Joe Biden, cât și Donald Trump s-au confruntat, în timpul campaniei electorale, cu întrebări despre capacitatea lor fizică și mentală de a conduce națiunea.

Dezbaterea a fost intensă, cei doi candidați s-au contrazis pe teme economice, de politică externă, au avut păreri diferite în ceea ce privește imigrația, avortul, dar spiritele s-au încins când a venit vorba despre sport.

Trump, 78 de ani, s-a lăudat că este într-o formă foarte bună și că a câștigat recent două campionate pe unul dintre terenurile sale de golf:

„Sunt într-o stare de sănătate foarte bună. Cred că sunt chiar mai bine decât acum 20 de ani, sunt un pic mai ușor. Am câștigat două turnee de golf. Pentru a face asta, trebuie să fii destul de inteligent și trebuie să poți trimite mingea foarte departe”, s-a lăudat Trump.

Apoi a lansat un atac spre Biden: „Nu poate trimite o minge la 50 de metri! Mă provoacă la un meci de golf, dar nu poate trimite mingea suficient de departe”.

Actualul președinte al SUA a ținut să-l contrazică și chiar să-l provoace la un meci de golf: „Când am fost vicepreședinte, mi-am redus handicapul la șase”, a spus Biden.

El l-a provocat din nou pe Donald la un meci de golf și a pus și o condiție: „Doar dacă-ți cari singur geanta de crose. Crezi că poți să o faci?”, l-a întrebat Biden.

Ce înseamnă „handicap” în golf

  • În golf, fiecare teren are un număr de lovituri prestabilite, numit și par. Handicapul reprezintă diferența dintre numărul de lovituri ale jucătorului și par. Cu cât este mai mic, cu atât jucătorul este mai bun.
  • Exemplu: parul total al unui teren este de obicei de 72 de lovituri. Orice lovitură efectuată peste parul terenului e considerată „handicap” Dacă un jucător parcurge terenul din 87 de lovituri, înseamnă că are handicap 15.

Handicapul lui Biden, listat pe site-ul Asociației de Golf a Statelor Unite, este de 6,7. Ultima actualizare e din iulie 2018.

Handicapul lui Trump, actualizat ultima dată în iunie 2021, este listat ca fiind 2,5, scrie apnews.com

Trump a numit afirmația privind handicapul lui Biden drept „cea mai mare minciună dintre toate”, adăugând: „Ți-am văzut balansul. Îți știu balansul”.

Apoi, Trump a încercat să pună punct discuției despre golf: „Să nu ne comportăm ca niște copii”.

„Tu ești un copil”, a replicat Biden.

Donald Trump, trișorul absolut la golf

De-a lungul anilor, partenerii de golf ai lui Trump au spus că, la meciurile cu Donald, au văzut toate modalitățile de a trișa în golf.

Rick Reilly, autorul cărții despre fabulațiile lui Trump la golf, a declarat pentru Vox în 2019 că Trump „trișează ca un contabil mafiot. Lovește mingea atât de mult încât cei care îi cară geanta cu crose îi spun Pelé”, notează slate.com.

„Dezbaterea a fost un dezastru pentru Biden”

CNN a prezentat primul sondaj făcut după dezbatere, acesta arătând că Trump a câștigat-o la mare distanță.

Televiziunea americană a precizat că rezultatele vin de la un panel în care „republicanii (n.r. susținătorii lui Trump) pot fi un pic mai mulți” și că marja de eroare este mare, de 5%.

Chiar și așa, rezultatele sunt dezastruoase pentru președintele în exercițiu. Scorul la întrebarea legată de cine a câștigat dezbaterea a fost de 67% Trump – 33% Joe Biden, mai scrie hotnews.ro.

„Mai mulți lideri democrați vor să ceară retragerea lui Joe Biden”, mai notează presa din State.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc la toamnă, pe 5 noiembrie.

Și Iohannis e fan golf

Președintele României, Klaus Iohannis, este la rândul său jucător amator de golf. Iohannis și-a atras critici aspre după o declarație inabilă în legătură cu acest sport foarte scump, accesibil celor cu posibilități financiare mult peste medie.

Acum 3 ani, prezent la inaugurarea unui teren de golf, Iohannis a spus: „Golful nu este deloc exclusivist. E un sport care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare. Se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”.

Sfidare CCA vine cu o justificare puerilă pentru gafa de arbitraj de la meciul UTA-Rapid
Liga 1
14.07
Sfidare CCA vine cu o justificare puerilă pentru gafa de arbitraj de la meciul UTA-Rapid
Citește mai mult
Sfidare CCA vine cu o justificare puerilă pentru gafa de arbitraj de la meciul UTA-Rapid
King Carlos!Alcaraz - Djokovic 6-2, 6-2, 7-6. Ibericul își apără trofeul din 2023
Tenis
14.07
King Carlos!Alcaraz - Djokovic 6-2, 6-2, 7-6. Ibericul își apără trofeul din 2023
Citește mai mult
King Carlos!Alcaraz - Djokovic 6-2, 6-2, 7-6. Ibericul își apără trofeul din 2023
NegocieriDenis Alibec este aproape de un nou transfer în Turcia: salariu anual de 750.000 de euro
Stranieri
14.07
NegocieriDenis Alibec este aproape de un nou transfer în Turcia: salariu anual de 750.000 de euro
Citește mai mult
NegocieriDenis Alibec este aproape de un nou transfer în Turcia: salariu anual de 750.000 de euro
FAKE NEWS  Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui  Donald Trump : „Eu sunt la Roma!”
Diverse
14.07
FAKE NEWS Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui Donald Trump: „Eu sunt la Roma!”
Citește mai mult
FAKE NEWS  Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui Donald Trump : „Eu sunt la Roma!”