Campionul României, în Liga 4  Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Dani Coman,  se desfiinţa  de atunci”
Alexandru Stan. Foto: Sportpictures

Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Dani Coman, se desfiinţa de atunci”

  • Fost jucător la Astra Giurgiu, Alexandru Stan (35 de ani) a vorbit despre perioada petrecută la alături de campioana României din sezonul 2015-2016.
Tamaș nu e de acord  Gabriel Tamaș l-a criticat pe  Dorinel Munteanu : „Mi s-a întâmplat să iau palme. Nu poți să faci așa ceva!”
Citește și
Tamaș nu e de acord Gabriel Tamaș l-a criticat pe Dorinel Munteanu: „Mi s-a întâmplat să iau palme. Nu poți să faci așa ceva!”
Citește mai mult
Tamaș nu e de acord  Gabriel Tamaș l-a criticat pe Dorinel Munteanu : „Mi s-a întâmplat să iau palme. Nu poți să faci așa ceva!”

În sezonul 2015-2016, Astra Giurgiu avea să cunoască vârful succesului, prin câștigarea titlului de campioană a României. Totuși, în 2023, echipa a fost dezafiliată de Federația Română de Fotbal.

În ciuda rezultatelor excelente obținute în competițiile interne, Astra Giurgiu, sub patronajul lui Ioan Niculae, se confrunta cu numeroase dificultăți financiare.

Fosta „aripă“ de la Astra, FC Naţional, ACS Berceni, Concordia, FCSB și Poli Iaşi a vorbit despre echipa alături de care a trăit cea mai bună perioadă.

Fost campion al României, Alexandru Stan a vorbit despre Astra Giurgiu

„Nu știu ce se mai întâmplă. Eu știu că Astra s-a desființat. Ce să fie? Din cauza problemelor financiare, cum au fost la majoritatea echipelor. Unirea Urziceni, Târgu Mureș, Oțelul.

Cea mai frumoasă amintire a mea rămâne câștigarea campionatului. A fost cel mai bun an al meu. Cel mai slab financiar, dar cel mai frumos. Așa a fost să fie.

S-au aliniat astrele pentru noi în acel an, când am câștigat campionatul. Au fost multe probleme pentru noi atunci. Nu s-a văzut asta pentru că am avut un grup unit și un antrenor care ne-a ținut așa.

Consider că, dacă nu erau Dani Coman și Petre Buduru, Astra se desființa de atunci. Și după ce am câștigat campionatul au fost momente frumoase”, a declarat Alexandru Stan, conform sportpesurse.ro.

Cum au sprijinit-o Dani Coman și Petre Buduru pe Astra Giurgiu

Dani Coman, președintele clubului de la acea vreme, și Petre Buduru, președintele Comitetului Director, au recunoscut că au împrumutat bani clubului pentru a acoperi salariile jucătorilor, conform prosport.ro.

În perioada sa de glorie, Astra Giurgiu a beneficiat de îndrumarea și expertiza lui Marius Șumudică, actualul antrenor al echipei Rapid București.

Lotul celor de la Astra Giurgiu în sezonul 2015-2016:

  • Portari: Silviu Lung Jr., George Gavrilaş, Ionuţ Boşneag
  • Fundaşi: Junior Morais, Valerică Găman, Cristian Oroş, Alexandru Dandea, Ricardo Alves, Geraldo Alves, Adrian Scarlatache, Mihnea Nicorescu, Gabriel Enache, Pedro Queiros
  • Mijlocaşi: Takayuki Seto, Boubacar Mansaly, Madalin Răileanu, Florin Lovin, Iulian Roşu, Alexandru Stan, Fernando Boldrin, Constantin Budescu, Alexandru Ioniţă, Romario Moise
  • Atacanţi: William Amorim, Ninos Gouriye, Denis Alibec, Daniel Florea, Daniel Niculae, Damien Boudjemaa, Fwayo Tembo, Filipe Teixeira

Alexandru Stan nu mai joacă fotbal la nivel înalt

În prezent, Alexandru Stan, ajuns la 35 de ani, joacă în Liga 4 din România pentru echipa Axi Adunații Copăceni.

A fost ceva nou Liga 4. Oricum, s-a schimbat mult față de cum știam eu când eram copil. Era mult mai dur înainte. Obiectivul clubului este promovarea în Liga 3.

Eu am școala mea de fotbal și am fost de acord să vin să joc aici (n.r. - la Axi Adunații Copăceni) și cu copiii mei, împrumutați. Cam asta se întâmplă cu mine. Mă antrenez la ProSport (n.r. o bază sportivă din București) cu copiii.

Se cheamă Inter Champ (n.r. școala de fotbal). Am două grupe de copii, 2012 și 2013, suntem înființați de aproape un an. Am fost la primul turneu și am luat locul 4 din 24 de echipe. Am dat și cel mai bun atacant. Eu mă ocup de ei”, a declarat fostul jucător de la Astra Giurgiu, conform sursei citate.

„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Special
13:15
„Viața mea îi aparține!” Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Citește mai mult
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
Liga 1
14:55
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
Citește mai mult
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Europa League
15:19
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Citește mai mult
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Șumudică, despre FCSB  Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa  descoperită !”
Europa League
15:26
Șumudică, despre FCSB Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa descoperită!”
Citește mai mult
Șumudică, despre FCSB  Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa descoperită !”
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste  campioana României  după prima etapă!
Europa League
00:09
FCSB, locul 2 în Europa LeagueDoar Ajax e peste campioana României după prima etapă!
Citește mai mult
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste campioana României după prima etapă!
EUROPA LEAGUE  Radu Dragușin,  eliminat  după doar 7 minute la debutul în cupele europene
Europa League
26.09
EUROPA LEAGUE Radu Dragușin, eliminat după doar 7 minute la debutul în cupele europene
Citește mai mult
EUROPA LEAGUE  Radu Dragușin, eliminat după doar 7 minute la debutul în cupele europene
FCSB - RFS 4-1 Campioana s-a distrat cu RFS la debutul în noul format Europa League!  Olaru MVP
Europa League
00:01
FCSB - RFS 4-1Campioana s-a distrat cu RFS la debutul în noul format Europa League! Olaru MVP
Citește mai mult
FCSB - RFS 4-1 Campioana s-a distrat cu RFS la debutul în noul format Europa League! Olaru MVP
Transfer neașteptat  Miralem Pjanic a semnat cu o echipă  interzisă  în cupele europene: „Cel mai mare ipocrit din fotbal”
Campionate
26.09
Transfer neașteptat Miralem Pjanic a semnat cu o echipă interzisă în cupele europene: „Cel mai mare ipocrit din fotbal”
Citește mai mult
Transfer neașteptat  Miralem Pjanic a semnat cu o echipă interzisă în cupele europene: „Cel mai mare ipocrit din fotbal”