Ca În ring  Jucătorii uruguayeni și fanii columbieni  și-au împărțit pumni  în tribune. Mama unui fotbalist a leșinat
Imagini reprobabile după Uruguay - Columbia 0-1. Darwin Nunez a sărit la bătaie cu fanii columbieni (foto: Imago)

Ca În ring Jucătorii uruguayeni și fanii columbieni și-au împărțit pumni în tribune. Mama unui fotbalist a leșinat

  • Scene reprobabile după semifinala de la Copa America, dintre Uruguay și Columbia, scor 0-1.
  • Mai mulți jucători uruguayeni, printre care Darwin Nunez și Ronald Araujo, au sărit în tribune să se bată cu fanii columbieni.
Furios Koeman, despre penalty-ul primit de Anglia: „Fotbalul este distrus de astfel de decizii!  E ridicol ”
Citește și
FuriosKoeman, despre penalty-ul primit de Anglia: „Fotbalul este distrus de astfel de decizii! E ridicol
Citește mai mult
Furios Koeman, despre penalty-ul primit de Anglia: „Fotbalul este distrus de astfel de decizii! E ridicol ”

După fluierul final al meciului Uruguay - Columbia 0-1, Darwin Nunez și Ronald Araujo, printre alții, au sărit în tribune, în zona fanilor columbieni, și s-au luat la bătaie cu suporterii adverși.

Au zburat diverse obiecte dintr-o parte în cealaltă a stadionului, iar în tribune a fost un real haos. Încăierarea a durat câteva minute, iar forțele de ordine s-au zbătut în zadar să îi calmeze pe cei implicați.

Ignacio Alonso, președintele Asociației Uruguayene de Fotbal, își apără jucătorii. Oficialul susține că jucătorii uruguayeni implicați în lupta cu fanii adverși au vrut doar să-și protejeze familiile: „A existat o reacție naturală, instinctivă a unui tată, a unui soț, a unui frate, a unui fiu care, văzându-și familia într-un moment foarte complicat și văzând că nu li s-a permis să coboare pe teren așa cum indică protocolul”, a spus el, conform marca.com.

„Jucătorii au fost înconjurați, accesul la teren a fost blocat și în acel moment au fost înconjurați de un număr impresionant de fani columbieni și, așa cum a spus José María Giménez, unii dintre ei au avut o atitudine agresivă față de ei și apoi au existat unele încăierări.

Apoi au apărut câțiva jucători uruguayeni care au încercat să își protejeze copiii, să își protejeze familia, mama, soacra, soția, frații și surorile. Reacția a agravat situația, dar cred că a fost o reacție firească atunci când și-au dat seama ce se întâmplă.

Fanii columbieni au avut o tentativă de invadare a lojei, au aruncat cu obiecte, au spue lucruri urâte. Dar au fost doar câteva minute și asta a fost tot. Trebuie să ne uităm la imagini, să vorbim și să le evaluăm”, a insistat el.

Potrivit cotidianului „El País” din Montevideo, mama mijlocașului Manuel Ugarte a leșinat din cauza tensiunii.

Femeia a fost tratată de medicii echipei uruguayene chiar pe teren, apoi a fost dusă de goalkeeperul Sergio Rochet într-o altă parte a stadionului, ca măsură de precauție.

De asemenea, Mina Bonino, soția lui Federico Valverde, a fost văzută căutându-și rudele care se aflau în tribunele stadionului Bank of America Stadium din Charlotte.

Josema Gimenez: „Familiile noastre suferă din cauza unor oameni care beau două pahare de alcool”

Josema Gimenez, căpitanul uruguayan, a fost unul dintre cei care au sărit în tribune în încăierarea cu suporterii columbieni.

„O spun acum în direct, pentru că știu că o să o taie. Aceasta este o rușine. Familia noastră a fost în pericol și poliția nu a apărut!

Jucătorii uruguayeni susțin că au fost nevoiți să intervină pentru a-și apăra familiile care erau atacate de fanii columbieni.

„A trebuit să intrăm în tribune pentru a ne scoate soțiile cu nou-născuți în brațe. Nu era niciun polițist. Au coborât după o jumătate de oră. Am fost acolo pentru a ne apăra apropiații.

Mi-aș dori ca cei care organizează meciurile să fie un pic mai atenți cu familiile, cu oamenii și cu împrejurimile stadioanelor. Este un dezastru!

E același lucru la fiecare meci. Familiile noastre suferă din cauza unor oameni care beau două pahare de alcool, de whisky. Sper ca acest lucru să nu se mai întâmple.

CONMEBOL a condamnat ferm violențele de pe stadion: „Nu există loc pentru intoleranță și violență pe și în afara terenului”.

Argentina - Columbia, finala Copa America 2024

Columbia s-a impus la limită, 1-0, în fața reprezentativei din Uruguay. Singurul gol al meciului a fost marcat de Jefferson Lerma ('39) din pasa lui James Rodriguez.

Columbia a jucat o repriză în inferioritate numerică, după eliminarea lui Daniel Munoz (45+1).

Argentina - Columbia, finala de la Copa America, se joacă pe 15 iulie, de la ora 03:00 a.m. Competiția nu e transmisă în România.

Sfidare CCA vine cu o justificare puerilă pentru gafa de arbitraj de la meciul UTA-Rapid
Liga 1
14.07
Sfidare CCA vine cu o justificare puerilă pentru gafa de arbitraj de la meciul UTA-Rapid
Citește mai mult
Sfidare CCA vine cu o justificare puerilă pentru gafa de arbitraj de la meciul UTA-Rapid
King Carlos!Alcaraz - Djokovic 6-2, 6-2, 7-6. Ibericul își apără trofeul din 2023
Tenis
14.07
King Carlos!Alcaraz - Djokovic 6-2, 6-2, 7-6. Ibericul își apără trofeul din 2023
Citește mai mult
King Carlos!Alcaraz - Djokovic 6-2, 6-2, 7-6. Ibericul își apără trofeul din 2023
NegocieriDenis Alibec este aproape de un nou transfer în Turcia: salariu anual de 750.000 de euro
Stranieri
14.07
NegocieriDenis Alibec este aproape de un nou transfer în Turcia: salariu anual de 750.000 de euro
Citește mai mult
NegocieriDenis Alibec este aproape de un nou transfer în Turcia: salariu anual de 750.000 de euro
FAKE NEWS  Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui  Donald Trump : „Eu sunt la Roma!”
Diverse
14.07
FAKE NEWS Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui Donald Trump: „Eu sunt la Roma!”
Citește mai mult
FAKE NEWS  Un jurnalist italian, acuzat pe site-urile de socializare că ar fi atacatorul lui Donald Trump : „Eu sunt la Roma!”