Amenințată de cluburile puternice cu o competiție separată de Champions League, UEFA a fost nevoită să ia în considerare schimbarea Ligii Campionilor la fotbal. De ce? Pentru a genera și mai multe venituri pentru puterile Bătrânului Continent. Conform AS, forul european are de ales din două variante posibile.
Factorul financiare are prioritate în ziua de azi, iar cluburile sunt în căutare de noi resurse. Marile puteri din Europa au vorbit că își doresc să înființeze o SuperLigă, în care să-și împartă banii (deloc puțini).
La aflarea acestei vești, UEFA a fost nevoită să mute și să caute o nouă formulă pentru Champions League. O formulă care să aducă și mai mulți bani granzilor de pe Bătrânul Continent.
În acest sens, forul european a ajuns, conform jurnaliștilor de la AS.com, la două variante. Ambele propun mai multe meciuri pentru echipele implicate în competiție.
Mai multe partide înseamnă, logic, mai mulți bani: drepturi tv, vânzări de bilete și de materiale cu însemnele cluburilor, etc.
Care sunt cele două variante
Prima variantă ar fi cea în care s-ar păstra numărul actual de echipe (32), dar ar fi reintrodusă o a doua fază a grupelor. Modelul a mai existat de altfel în Champions League între 1999 și 2003.
Din prima fază a grupelor s-ar califica 16 echipe, iar acestea să fie mai apoi împărțite în patru grupe de câte patru. Primele două se vor califica în sferturi, prima fază eliminatorie a competiției.
A doua variantă este una care să adune la start 36 de echipe. Acesta să fie împărțite în grupe de câte șase echipe. În optimi se vor califica primele două din fiecare grupă, plus cele mai bune patru formații de pe locul 4.
Sezonul vizat pentru a fi introduse modificările este 2024-2025.
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro