Proiectul Super Ligii Europei a trecut la o nouă fază, organizatorii competiției care-și dorește eclipsarea Champions League prezentând planul pentru întrecerea care ar urma să adune la start marile formații ale Bătrânului Continent.
>> Cum arăta inițial proiectul Super Ligii Europei.
Conform Sport.es, A22 Sports Management (compania care se ocupă de Superligă) a prezentat noi detalii din proiect.
Principalele modificări ale Super Ligii Europei
- între 60 și 80 de cluburi participante (în faza inițială, erau doar 20 de formații)
- garantarea a cel puțin 14 meciuri de echipă pe sezon
- mai multe divizii
- dispariția membrilor permanenți (toate cluburile se vor califica prin intermediul competiţiilor naţionale).
În noul format, Superliga devine un concurent mai mult decât serios pentru competițiile organizate sub egida UEFA.
Barcelona, Real Madrid și Juventus sunt în continuare fondatoarele noii întreceri, în timp ce Atletico Madrid, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham, AC Milan și Inter au lăsat să se înțeleagă că nu ar fi abandonat proiectul.
În actualul format al Champions League, doar finalistele ajung să joace 13 meciuri. Garantarea celor 14 partide înseamnă pentru toate participantele încasări mai mari la buget.
Organizatorii Superligii așteaptă acum un aviz favorabil din partea CJUE (Curtea de Justiție a UE), o decizie în acest sens urmând să sosească în primăvara acestui an.
UEFA, la rândul ei, a anunțat schimbări majore de format în Champions League, acest lucru urmând să se întâmple odată cu ediția 2024-2025 (forul european urmează să prezinte detalii mai multe în următoarea perioadă).
* articol publicat inițial pe Hotnews.ro