SUA nu se lasă  CNN și New York Times: „Șeful TAS care a decis împotriva lui Chiles  a reprezentat România  în alte cazuri” + Răspuns de la Lausanne
Jordan Chiles (foto: Instagram)

SUA nu se lasă CNN și New York Times: „Șeful TAS care a decis împotriva lui Chiles a reprezentat România în alte cazuri” + Răspuns de la Lausanne

  • Dr. Hamid G. Gharavi, șeful juriului de la TAS, care a judecat contestațiile de la sol, de la Jocurile Olimpice de la Paris, reprezintă interesele României de ani de zile, scrie CNN.
  • CV-ul lui Gharavi, cu link pe site-ul TAS, enumeră multiple spețe juridice în care acesta a reprezentat România în cazuri de arbitraj.
Culisele finalei de la sol Cazul explicat  pas cu pas  + SUA vrea să răstoarne decizia de la TAS. Ce șanse au americanii
Citește și
Culisele finalei de la solCazul explicat pas cu pas + SUA vrea să răstoarne decizia de la TAS. Ce șanse au americanii
Citește mai mult
Culisele finalei de la sol Cazul explicat pas cu pas + SUA vrea să răstoarne decizia de la TAS. Ce șanse au americanii

Institutul Internațional pentru Prevenirea și Rezolvarea Conflictelor a raportat legăturile juridice pe care Gharavi le are cu România.

Conflict de interese? Ce au scris CNN și New York Times

Comisia de la TAS care a judecat contestațiile depuse de Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles, a fost formată din: Dr. Hamid G. Gharavi, Philippe Sands și Song Lu.

„devastaţi”  Jordan Chiles , distrusă după ce TAS i-a redat medalia de bronz Anei Bărbosu + USA Gymnastics: „Atacuri extrem de dureroase”
Citește și
„devastaţi”Jordan Chiles, distrusă după ce TAS i-a redat medalia de bronz Anei Bărbosu + USA Gymnastics: „Atacuri extrem de dureroase”
Citește mai mult
„devastaţi” Jordan Chiles , distrusă după ce TAS i-a redat medalia de bronz Anei Bărbosu + USA Gymnastics: „Atacuri extrem de dureroase”

CNN l-a contactat pe Gharavi pentru o reacție cu privire la un posibil conflict de interese în cadrul Comisiei, dar acesta i-a redirecționat pe jurnaliști către TAS.

Dr. Hamid G. Gharavi Dr. Hamid G. Gharavi
Dr. Hamid G. Gharavi

Și New York Times a făcut o solicitare asemănătoare. Iată ce răpuns au primit americanii:

„În conformitate cu regulamentul privind conflictele de interese emise de Asociația Internațională a Barourilor (IBA), TAS nu are niciun motiv să înlăture un arbitru dacă părțile nu se opun numirii sale”.

TAS a decis că SUA a depășit cu 4 secunde timpul regulamentar de un minut în care putea depune contestație la scorul obținut de Chiles la exercițiul la sol. Tribunalul de la Lausanne i-a acordat medalia de bronz gimnastei Ana Maria Bărbosu.

ANA Bărbosu primește bronzul!   TAS a decis : gimnasta noastră obține medalia de bronz la JO
Citește și
ANA Bărbosu primește bronzul! TAS a decis: gimnasta noastră obține medalia de bronz la JO
Citește mai mult
ANA Bărbosu primește bronzul! TAS a decis : gimnasta noastră obține medalia de bronz la JO

TAS a respins cererea de rejudecare înaintată de USA Gymnastics! Americanii susțineau că au dovezi noi

SUA a cerut rejudecarea cazului de la TAS prin care Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz la Jocurile Olimpice, la sol, însă Tribunalul a respins solicitarea.

Americanii susțineau că au dovezi video care dovedesc că Cecile Landi, antrenoarea lui Jordan Chiles, a depus în timp regulamentar contestația pentru mărirea notei gimnastei americane.

TAS i-a informat pe americani că, în conformitate cu propriile sale reguli, decizia nu poate fi reconsiderată „nici măcar atunci când sunt prezentate noi dovezi concludente”.

Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA pare să nu mai aibă opțiuni, dar a transmis că va lucra „cu sârguință pentru a rezolva această problemă rapid și corect”, mai scrie CNN.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”