Ce spune lidera mondială despre meciul cu Sorana Cîrstea din sferturile Indian Wells

Ce spune lidera mondială despre meciul cu Sorana Cîrstea din sferturile Indian Wells

Sorana Cîrstea a obținut la Indian Wells unul dintre cele mai bune rezultate din ultimele sezoane și va da în sferturile competiției WTA 1000 peste Iga Swiatek. După ce a învins-o categoric pe Emma Răducanu, lidera mondială a vorbit despre întâlnirea cu sportiva noastră.

Iga SwiatekFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

>> VIDEO Scandal în WTA: A trișat sau nu una dintre favoritele de la Indian Wells?

Iga Swiatek o laudă pe Sorana Cîrstea înaintea meciului direct

Sorana a mai întâlnit-o o singură dată pe Iga: la Australian Open, ediția din 2022. Atunci, poloneza s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-3.

Swiatek a spus că-și amintește acel meci și consideră că românca poate pune probleme oricărei adversare.

„Am jucat cu Sorana, ne-am şi antrenat de câteva ori. Fiecare zi este diferită, dar Sorana este o jucătoare care merită să fie aici (n.r. în sferturi), știu cât de bine poate juca. Voi fi pregătită 100%” - Iga Swiatek.

Jucătoarele învinse de Iga Swiatek la Indian Wells 2023: Claire Liu (6-0, 6-1), Bianca Andreescu (6-3, 7-6) și Emma Răducanu (6-3, 6-1).

>> Sorana Cîrstea și secretul traseului spectaculos de la Indian Wells

Sorana Cîrstea spune că Iga Swiatek este o jucătoare completă

„Îmi aduc aminte acel meci. A fost un meci grozav şi de obicei nu spun asta despre un meci pierdut. De atunci, ea şi-a luat zborul, a jucat extraordinar. Este o jucătoare completă, se mişcă foarte bine şi nu are slăbiciuni în jocul său.

După părerea mea, este jucătoarea care se mişcă cel mai bine. E foarte greu să găseşti un punct slab în jocul său. Îmi place Iga, cred că este cea mai simpatică fată, este un model minunat.

Joc bine în ultima vreme şi sunt încrezătoare în jocul meu. Ştiu că nu va fi uşor şi că ea e favorită” - Sorana Cîrstea.

Jucătoarele învinse de Iga Swiatek la Indian Wells 2023: Kimberly Birrell (6-3, 6-2), Madison Keys (6-1 - abandon), Bernarda Pera (6-3, 6-1) și Caroline Garcia (6-4, 4-6, 7-5).

>> Saltul făcut de Sorana Cîrstea în clasamentul WTA după calificarea în sferturile Indian Wells

De știut:

  • Sportiva noastră a obținut în optimi la Indian Wells prima sa victorie în fața unei jucătoare din TOP 5 WTA (Caroline Garcia) după 6 ani. Ultima oară s-a întâmplat în 2017, la Beijing, atunci când Sorana o învingea pe Karolina Pliskova.
  • Cîrstea a ajuns în premieră în sferturi la Indian Wells, turneu de categorie WTA 1000.
  • Pentru calificarea în sferturile de la Indian Wells, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 184.465 de dolari şi 215 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Câștigătoarea meciului dintre Iga Swiatek și Sorana Cîrstea se va duela în semifinale cu învingătoarea partidei dintre Karolina Muchova (76 WTA) și Elena Rybakina (favorită 10, campioana en-titre de la Wimbledon).

Indian Wells 2023, sferturi feminine

Iga Swiatek (1) - Sorana Cîrstea

Karolina Muchova - Elena Rybakina (10)

Maria Sakkari (7) - Petra Kvitova (15)

Coco Gauff (6) - Aryna Sabalenka (2)

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Meci nebun în Ghencea!  FCSB - Petrolul 1-1.   VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Liga 1
21.09
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1. VIDEO CU GOLUL: Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Citește mai mult
Meci nebun în Ghencea! FCSB - Petrolul 1-1.  VIDEO CU GOLUL : Tudorie a egalat campioana la ultimul atac
Alarmă la FCSB Campioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem  Dinamo  de acolo!”
Liga 1
21.09
Alarmă la FCSBCampioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem Dinamo de acolo!”
Citește mai mult
Alarmă la FCSB Campioana simte că îi scapă play-off-ul printre degete: „Nu e glumă. Trebuie să scoatem Dinamo de acolo!”
Mourinho, învins în clasicul Turciei   Galatasaray  a câștigat  clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Campionate
21.09
Mourinho, învins în clasicul Turciei Galatasaray a câștigat clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Citește mai mult
Mourinho, învins în clasicul Turciei  Galatasaray a câștigat  clar pe terenul rivalei Fenerbahce » Viorel Moldovan, invitat special
Ghiță, GOL SUPERB  Fundașul chemat de Lucescu la  națională  a marcat  în Polonia
Stranieri
21.09
Ghiță, GOL SUPERB Fundașul chemat de Lucescu la națională a marcat în Polonia
Citește mai mult
Ghiță, GOL SUPERB  Fundașul chemat de Lucescu la națională  a marcat în Polonia