Curaj și precizie  Cine este  Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Mihnea Rădulescu / Foto: Sport Pictures

Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu, noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”

  • La doar 19 ani, Mihnea Rădulescu se dovedește a fi unul dintre cei mai importanți jucători de la Petrolul Ploiești.
  • Mijlocașul a marcat două goluri contra celor de la Hermannstadt, scor 4-1, și a devenit cel mai bun marcator U21 din Liga 1.

Mihnea Rădulescu este fotbalistul român cu cea mai neașteptată ascensiune din acest start de sezon.

Jucătorul celor de la Petrolul a marcat 4 goluri în cele 8 jocuri disputate în Liga 1, în acest sezon, și pare să devină mai sigur pe execuțiile sale și mai încrezător cu fiecare etapă trecută.

În duelul cu Hermannstadt, Rădulescu a avut două execuții superbe:

  • minutul 11 - Și-a făcut mingea pe piciorul stâng la marginea careului advers și a șutat superb cu efect la colțul lung. Portarul n-a avut nicio șansă.
  • minutul 26 - Tudorie îi așază mingea la 20 de metri de poartă, de unde înscrie cu un șut puternic cu stângul pe jos.

Așadar, cu cele două goluri din meciul cu Hermannstadt, Mihnea Rădulescu l-a detronat pe Rareș Pop de la Rapid (3 goluri), în ierarhia marcatorilor U21 din Liga 1.

Tot mai multe formații din Liga 1, printre care și Dinamo, îl privesc cu admirație pe fotbalist.

E remarcabil de face copilul ăsta. E un copil născut în 2005, care joacă în dreapta, de picior stâng. La fel ca Rareș Pop, ca Mazilu. El a fost împrumutat la Buzău, acolo unde Matei Tănasă, de la noi, era și el împrumutat. Nu a dat niciun gol în tur, apoi a venit acest Mihnea Rădulescu și el a dat. Atunci i-am zis «Băi Tase», no gol? Trebuie să pună forță Rădulescu. Man e mai înalt, avea alte calități. Mihnea e mai scund. Dar are picior bun. Arată ceva ce la vârsta lui alții nu arată nici la juniori MM Stoica, la Prima Sport

Cine e Mihnea Rădulescu, noua senzație de la Petrolul

Mihnea Rădulescu este un produs 100% al fotbalului prahovean. După ce s-a evidențiat la toate grupele de juniori ale clubului, mijlocașul a fost recompensat cu debutul în Superligă, în sezonul 2022/2023, la doar 17 ani, într-un meci cu CS Mioveni, când a intrat pe final de meci.

A visat că va debuta, iar Florin Pîrvu i-a oferit acest prilej. Un pariu care pare a fi unul câștigator!

„Sincer, dacă vă spun, nu o să mă creadă nimeni! Dar, cu o seară înainte, fiind în cantonament, la hotel, cu echipa, în acea noapte am visat că am debutat pe arena «Ilie Oană» și toata lumea mă aplauda și-mi scanda numele.

Așa am visat, așa a fost! Pentru mine, deci, a fost un vis împlinit! Însă, acesta este numai începutul. Vreau să am cât mai multe meciuri în picioare, cum se zice în limbajul fotbalistic, în primul eșalon. Dar, pentru așa ceva, drumul și munca vor trebui să continue pe un trend ascendent”, povestea Mihnea Rădulescu, conform gazetaph.ro, după meciul cu Mioveni.

Împrumutul la Buzău, un real succes

În ianuarie 2024, Petrolul l-a trimis pe Mihnea la Gloria Buzău, în Liga 2, pentru a prinde mai multe minute.

O experiență care i-a prins foarte bine: 11 meciuri și 3 goluri pentru formația din Buzău, care a și izbutit promovarea în Liga 1.

În vară, însă, ploieștenii au decis să-l păstreze pe Mihnea Rădulescu la prima echipă și iată că randamentul său este excelent: o medie de un gol la două partide, pentru un fotbalist care abia a împlinit 19 ani, pe 17 septembrie.

Moștenire de familie

Tatăl lui Mihnea, Marius, a fost și el fotbalist. Era poreclit „Beleaua” și a evoluat la mai multe formații din județul Prahova.

De mic, mi-a plăcut fotbalul. Iar tatăl meu m-a îndrumat, pe tot traseul, pentru a avea si succes. Drumul spre din ce în ce mai bine a început, reamintesc, de la prima minge făcută cadou, când aveam trei ani. Îmi amintesc perfect cum stăteam cu tata, pe teren și în curte, și mă învăța, ușor-ușor, toate regulile jocului. Mihnea Rădulescu

Rădulescu: „Îmi place jocul colectiv”

Mihnea Rădulescu nu este foarte înalt, însă are o viteză excelentă, prin care face foarte des diferența.

Îi place să joace în benzi, acolo unde își poate pune în evidență calitățile. De asemenea, posedă o capacitate foarte mare de efort, dar și un șut foarte bun de la distanță, dovadă a talentului său.

Eu, ca fotbalist, prefer jocul colectiv, deoarece practic un joc de echipă, nu unul individual. Astfel, îmi place să joc simplu, să nu țin de minge fără rost, să dau pase, să fiu altruist, să bifez mai degrabă un assist, decât să driblez pe tot terenul si să pierd mingea. Știți de ce vreau să fiu așa? Foarte simplu: deoarece… cel mai greu fotbal este fotbalul simplu, iar mie nu-mi plac lucrurile ușoare, nu mă motivează! Dacă aș fi vrut să fiu individualist, într-adevăr, mă duceam la box, la tenis, la înot, la atletism, la gimnastică etc. Acesta sunt eu! Mihnea Rădulescu

Idolul lui Mihnea Rădulescu

Mijlocașul este fanul argentinianului Lionel Messi, considerat de foarte mulți drept cel mai valoros jucător din istoria fotbalului.

„Îmi place să joc mijlocaș lateral, stânga sau dreapta, nu contează. Modelul și, totodată, idolul meu este Leo Messi. Dar știți ceva? Eu cred că un fotbalist trebuie să știe să joace pe toate posturile, pentru că vor fi și cazuri de forță majoră, de urgență, de urgență, pe gazon.

Tatăl meu mi-a spus așa ceva și sunt convins că are multă dreptate. Astfel încât, și eu o să încerc să joc pe ce post va fi nevoie. Mai puțin, desigur, cel de portar. Dar numai din cauza înălțimii!”, a mai declarat Mihnea, pentru publicația prahoveană.

Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis  Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Liga 1
27.09
Golubovic, ce gafă VIDEO. Faza care a decis Dinamo - Botoșani: eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
Citește mai mult
Golubovic, ce gafă   VIDEO . Faza care a decis Dinamo - Botoșani : eroarea portarului + golul fără emoții marcat de Florescu
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Special
27.09
„Viața mea îi aparține!” Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Citește mai mult
„Viața mea îi aparține!”  Fotbalistul bolnav de cancer, căruia Mircea Lucescu i-a marcat viața și cariera
Curaj și precizie  Cine este  Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Liga 1
27.09
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu, noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Citește mai mult
Curaj și precizie Cine este Mihnea Rădulescu , noua senzație a Ligii 1, la doar 19 ani » Ochit deja de FCSB și Dinamo: „E remarcabil!”
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost  eliminat în minutul 7  în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Europa League
27.09
Mesajul lui Drăgușin Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Citește mai mult
Mesajul lui Drăgușin  Prima reacție după ce a fost eliminat în minutul 7 în Europa League: „Veșnic recunoscător”
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
Liga 1
27.09
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
Citește mai mult
Campionul României, în Liga 4 Fundașul vorbește despre cel mai important club al carierei: „Dacă nu era Coman, se desfiinţa de atunci”
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Europa League
27.09
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Citește mai mult
împușcat în picior Fostul internațional, atacat după ce a comentat meciul din Europa League
Șumudică, despre FCSB  Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa  descoperită !”
Europa League
27.09
Șumudică, despre FCSB Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa descoperită!”
Citește mai mult
Șumudică, despre FCSB  Antrenorul Rapidului a comentat victoria roș-albaștrilor: „N-am văzut în viața mea o echipă așa descoperită !”
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste  campioana României  după prima etapă!
Europa League
27.09
FCSB, locul 2 în Europa LeagueDoar Ajax e peste campioana României după prima etapă!
Citește mai mult
FCSB, locul 2 în Europa League Doar Ajax e peste campioana României după prima etapă!