Doliu la JO Antrenorul de box  Lionel Elika Fatupaito  a decedat în satul olimpic
Lionel Elika Fatupaito. Foto: Federaţia internaţională de box

Doliu la JOAntrenorul de box Lionel Elika Fatupaito a decedat în satul olimpic

  • Lionel Elika Fatupaito, antrenorul de box al echipei olimpice din Samoa, a murit la 60 de ani din cauza unui stop cardiac.
  • La Jocurile Olimpice de la Paris, Samoa este reprezentată de un singur boxer, Ato Plodzicki-Faoagali (25 de ani).
Popovici apărat  O mare campioană a României explică de ce și ea  s-a mutat din Satul Olimpic
Citește și
Popovici apărat O mare campioană a României explică de ce și ea s-a mutat din Satul Olimpic
Citește mai mult
Popovici apărat O mare campioană a României explică de ce și ea s-a mutat din Satul Olimpic

Lionel Elika Fatupaito, antrenorul de box al echipei olimpice din Samoa, a decedat la vârsta de 60 de ani în urma unui stop cardiac în satul olimpic.

Decesul a avut loc vineri, 26 iulie, dimineață, iar Comitetul Olimpic din Samoa a confirmat tragica veste printr-un comunicat oficial, potrivit thesun.uk.

Antrenorul Lionel Elika Fatupaito a decedat din cauze naturale

Antrenorul se afla în camera sa alături de un sportiv când a început să se simtă rău, în jurul orei 10:20, potrivit agerpres.ro.

În ciuda intervenției promptă din partea pompierilor și a serviciilor de urgență (SAMU), acesta a decedat din „cauze naturale”.

Comitetul Național Olimpic din Samoa a anunțat că nu va emite alte declarații și a cerut respectarea intimității familiei lui Lionel și a sportivilor în această perioadă dificilă, conform sursei citate anterior.

Lionel a fost unul dintre cei mai buni antrenori de box ai Samoa și un mare susținător al idealului olimpic. Gândurile noastre și ale întregii comunități sportive din Samoa sunt alături de familia lui Lionel, boxerii săi și prietenii săi. Pauga Talalelei Pauga, președintele comitetului

Samoa are un singur boxer la Jocurile Olimpice

Sportivii l-au omagiat pe Elika printr-o rugăciune de echipă înainte de ceremonia de deschidere.

La Jocurile Olimpice de la Paris, Samoa este reprezentată de un singur boxer, Ato Plodzicki-Faoagali (25 de ani), care va concura în categoria grea (92 kg), conform presei britanice.

  • Samoanul este cap de serie și va lupta împotriva belgianului Victor Schelstraete în optimile de finală.
  • Plodzicki-Faoagali este dublu medaliat cu argint la Jocurile Commonwealth și campion în exercițiu la Jocurile Pacificului, conform thesun.uk.
  • În total, 24 de sportivi vor reprezenta Samoa în nouă discipline sportive la Paris.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5