„E ridicol”  Eroare uriașă comisă de arbitru la  minge de meci  » Nu se află la prima abatere
Greg Allensworth. Foto: Captură - x.com/TennisTV

„E ridicol” Eroare uriașă comisă de arbitru la minge de meci » Nu se află la prima abatere

  • Arbitrul de scaun Greg Allensworth a comis una dintre cele mai mari erori din istoria tenisului, vineri, în finalul meciului dintre britanicul Jack Draper (22 ani, 28 ATP) și canadianul Felix Auger-Aliassime (24 ani, 19 ATP).
  • Partida din optimile turneului ATP Masters 1000 de la Cincinnati s-a terminat mai rapid decât trebuia, după ce arbitrul i-a oferit lui Draper un punct pe care trebuia să-l piardă.

Auger-Aliassime a salvat o primă minge de meci la 4-5, 15-40 în setul decisiv, iar pentru un moment a crezut că a reușit să scape și de a doua.

Regrete Simona Halep și-ar fi dorit să participe la Jocurile Olimpice de la Paris: „ Ar fi fost ultima  Olimpiadă pentru mine”
Citește și
RegreteSimona Halep și-ar fi dorit să participe la Jocurile Olimpice de la Paris: „Ar fi fost ultima Olimpiadă pentru mine”
Citește mai mult
Regrete Simona Halep și-ar fi dorit să participe la Jocurile Olimpice de la Paris: „ Ar fi fost ultima Olimpiadă pentru mine”

Arbitrul nu a văzut că mingea a sărit prima oară din terenul lui Jack Draper și i-a acordat punctul și victoria

Canadianul a returnat în picioarele adversarului, iar Draper a trimis cu noroc înapoi, după ce mingea a sărit ciudat și a atins și banda fileului.

Felix a observat că ceva este în neregulă și nu a mai încercat să se ducă după minge, fiind sigur că va câștiga punctul. Doar că arbitrul a fost de altă părere și i-a acordat punctul lui Jack: „Doamnelor și domnilor, consider că a fost o lovitură corectă. Game, set și meci pentru Draper”.

Reluările TV au explicat ce s-a întâmplat, un lucru pe care l-au simțit oricum toți cei prezenți: înainte de a ajunge de cealaltă parte a fileului, mingea a atins întâi terenul lui Jack.

„Acum o să ieși, faza asta va fi peste tot și va arăta ridicol, va fi o nebunie. Știu că nu este treaba lui să ia o decizie (a lui Draper - n.r.), este minge de meci, înseamnă o victorie pentru el, dar este treaba ta să iei această decizie”, i-a spus Auger-Aliassime lui Allensworth.

Draper a susținut că nu i-a fost clar ce s-a întâmplat, deși Felix i-a spus că știa foarte bine că mingea a ricoșat din partea sa de teren: „Nu contează unde te uitai, ai jucat suficient încât să știi unde se duce mingea după ce o lovești”.

Britanicul a fost de acord ca punctul să fie rejucat, dar doar dacă reluarea va fi afișată pe ecran, pentru a se confirma că lovitura sa nu a fost regulamentară. Arbitrul nu a luat în calcul această posibilitate, astfel că supervizorul nu a putut interveni.

„Acum arăt ca un idiot pentru că oamenii spun că nu sunt corect, dar eu mă uitam la el. Dacă mi-ai spune că mingea a lovit prima oară terenul meu, aș juca punctul din nou, dar nu știu dacă așa a fost. De asta am cerut reluarea mai devreme”, i-a spus Draper supervizorului.

Auger-Aliassime i-a mai cerut o dată arbitrului să-i confirme că aceasta crede el că este decizia corectă, iar Allensworth i-a spus că asta a văzut.

Deși publicul cerea insistent rejucarea punctului, canadianul a decis să nu continue protestele și și-a îmbrățișat adversarul la fileu.

  • Draper s-a impus cu 5-7, 6-4, 6-4 și va juca în sferturi cu danezul Holger Rune (21 ani, 16 ATP).

Faza a fost distribuită pe X (fostul Twitter) și de Stefanos Tsitsipas (26 ani, 11 ATP), care a părut uimit de decizia luată de arbitru.

O lună de coșmar pentru arbitrul Greg Allensworth

Allensworth a mai fost implicat în două situații controversate în această lună.

Pe 2 august l-a descalificat pe Denis Shapovalov, după ce canadianul s-a certat cu un fan care l-a huiduit.

Pe 14 august l-a pus pe Taylor Fritz să rejoace un punct pe care americanul trebuia să-l câștige. Atunci a dat vina pe o eroare a sistemului Hawkeye.

A doua situație a dus și la modificarea regulamentului ATP: „După problemele tehnice recente de la Montreal și Cincinnati, am efectuat o revizuire aprofundată a protocoalelor noastre.

De acum înainte, dacă se stabilește că o minge a ieșit afară mai devreme în punct (dar nu a fost anunțată de sistem), acea decizie va rămâne valabilă”.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5