Prezentarea adversarelor Astrei din grupele Europa League: Viktoria Plzen, AS Roma si Austria Viena

Prezentarea adversarelor Astrei din grupele Europa League: Viktoria Plzen, AS Roma si Austria Viena

Campioana Romaniei, Astra Giurgiu, a fost repartizata in Grupa E a Europa League, alaturi de Viktoria Plzen, AS Roma si Austria Viena. Italienii de la AS Roma vor fi atractia principala a grupei, formatie la care evolueaza portarul Bogdan Lobont si legendarul Francesco Totti, desi cehii de la Viktoria Plzen au fost capi de serie.

Astra Giurgiu in cupele europeneFoto: afcastragiurgiu.ro

AS Roma:

Echipa tip: Szczesny - Florenzi, Manolas, Vermaelen, Juan Jesus - De Rossi, Nainggolan, Strootman - Salah, Dzeko, Perotti. Antrenor: Luciano Spalletti.

Anul infiintarii: 1927

Stadion: Olimpic - 72.688 locuri

Valoarea lotului: 287.68 de milioane de euro, conform Transfemarkt

Media de varsta: 26,1

Vedete: De Rossi, Dzeko, Totti, El Shaarawy

Palmares: 3 titluri de campioana, 9 Cupe ale Italiei si doua Supercupe ale Italiei

Cea mai buna performanta in Europa o reprezinta finala Cupei Campionilor, pierduta in 1984 pe teren propriu contra lui Liverpool, si castigarea in 1961 a Cupei Oraselor Targuri, precursoarea Cupei UEFA. Roma a mai jucat finala Cupei UEFA, contra Interului, in 1991.

In sezonul trecut din Serie A, AS Roma a terminat pe locul trei, dupa Juventus si Napoli. Italienii au ratat grupele Champions League, dupa ce au au fost eliminati de FC Porto in play-off-ul competitiei (scor 4-1 la general).

In sezonul precedent al Champions League, AS Roma a ajuns pana in sferturile de finala, unde a fost eliminata de Real Madrid, scor 4-0 la general.

Viktoria Plzen:

Echipa tip: Kozacik – Mateju, Hejda, Hubnik, Limbersky – Petrzela, Hromada, Horava, Kopic – Duris, Bakos. Antrenor: Roman Pivarnik

Anul infiintarii: 1911

Stadion: Doosan Arena - 11.700 locuri

Valoarea lotului: 25,78 de milioane de euro

Media de varsta: 27,7

Vedete: Ergys Kace, Hrosovsky, Duris

Palmares: 4 titluri de campioana, o Cupa a Cehiei, doua Supercupe ale Cehiei. Cea mai buna performanta europeana o reprezinta optimile de finala ale Europa League (2013 si 2014).

Plzen este campioana en-titre a Cehiei, iar in actuala editie de campionat se afla pe locul patru dupa tot atatea etape, cu 7 puncte.

Cehii au fost eliminati in play-off-ul Champions League de Ludogorets Razgrad, echipa la care joaca si romanii Cosmin Moti, Claudiu Keseru si Andrei Prepelita. Ludogorets s-a impus cu 2-0 in meciul tur, iar in returul de la Plzen, scorul a fost egal, 2-2.

Anul trecut, Viktoria Plzen nu a reusit sa treaca de faza grupelor Europa League, unde le-a avut ca adversare pe Vojvodina, Dinamo Minsk si Rapid Viena.

Austria Viena:

Anul infiintarii: 1911

Stadion: Generali Arena - 12.500

Valoarea lotului: 18,23 de milioane de euro

Media de varsta: 23,8

Vedete: Holzhauser, Kayode, Almer

Antrenor: Thorsten Fink

Palmares: 25 de titluri de campioana, 27 de Cupe ale Austriei. In 1978, Austria Viena a disputat finala Cupei Cupelor, 0-4 cu Anderlecht.

Austria Viena a terminat pe locul trei in sezonul precedent din campionat, iar pentru a ajunge in faza grupelor Europa League, a trecut de Kukesi, Spartak Trnava, si a eliminat-o pe Rosenborg in play-off, scor 4-2 la general.

In editia trecuta a Europa League, Austria Viena a ajuns pana in saisprezecimile competitiei, unde a fost eliminata de Valencia, scor 10-0 la general.

Programul Astrei in grupele Europa League:

15 septembrie, ora 20:00 - Astra Giurgiu - Austria Viena

29 septembrie, ora 22:05 - AS Roma - Astra Giurgiu

20 octombrie, ora 22:05 - Viktoria Plzen - Astra Giurgiu

3 noiembrie, ora 20:00 - Astra Giurgiu - Viktoria Plzen

24 noiembrie, ora 22:05 - Austria Viena - Astra Giurgiu

8 decembrie, ora 20:00 - Astra Giurgiu - AS Roma

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5