Nou record la US Open  Evans l-a învins pe Khachanov în  cel mai lung meci  din istoria turneului
Daniel Evans (foto: Imago)

Nou record la US Open Evans l-a învins pe Khachanov în cel mai lung meci din istoria turneului

  • Daniel Evans (#184 ATP) l-a învins pe rusul Karen Khachanov (#22 ATP) în cinci seturi, 6-7 (6), 7-6 (2), 7-6 (4), 4-6, 6-4 .
  • Cinci ore și 35 de minute a durat partida din primul tur de la US Open, care a depășit precedentul record de 5 ore și 26 de minute stabilit de Edberg-Chang în 1992.

Britanicul a revenit de la 0-4 în setul decisiv pentru a-l elimina pe al 23-lea favorit, ajutat și de un public numeros care l-a încurajat mai tot timpul.

Nou record la US Open! Cel mai lung meci: 5 ore și 35 de minute

Khachanov a avut un avans de 4-0 în setul al cincilea și a obținut patru mingi de break, dar și-a irosit șansele.

Evans s-a impus în fața rusului Karen Khachanov după un meci epuizant, intrat acum în istorie: e cel mai lung meci din istoria US Open.

„A fost un meci lung, o luptă lungă, lungă. Cred că am jucat destul de bine în cea mai mare parte a meciului. Evident, am avut probleme fizice, dar și el a avut. A fost un meci din acela în care a câștigat cel care a rezistat cel mai mult pe teren”, a spus Evans.

Toate cele cinci seturi au durat mai mult de o oră. Setul al treilea a fost cel mai lung, cu 72 de minute.

Khachanov a reușit 79 de lovituri câștigătoare față de 53 ale lui Evans, conform atptour.com.

Britanicul nu a mai învinsese un adversar din Top 100 în clasamentul ATP din martie, la Miami, când reușise să se impună în fața lui Lorenzo Sonego, atunci numărul 53 mondial.

Precedentul record de la US Open data din 1992, când suedezul Stefan Edberg și americanul Michael Chang se înfruntaseră în semifinalele competiției americane, scor 6-7 (3), 7-5, 7-6 (3), 5-7, 6-4, în 5 ore și 26 de minute.

Evans îl va întâlni în turul doi la US Open pe argentinianul Mariano Navone, care l-a învins pe germanul Daniel Altmaier, scor 1-6, 6-2, 6-4, 6-1.

În această vară, la Jocurile Olimpice de la Paris, Evans a ajuns în sferturile de finală ale probei masculine de dublu împreună cu Andy Murray.

Perechea britanică a fost învinsă de duoul american Taylor Fritz - Tommy Paul, scor 6-2, 6-4.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5