Hermannstadt - Dinamo 0-2  „Câinii” se impun la Sibiu și  revin pe loc de play-off ! Primul succes în deplasare după 8 luni! +15 foto
FC Hermannstadt - Dinamo București

Hermannstadt - Dinamo 0-2 „Câinii” se impun la Sibiu și revin pe loc de play-off! Primul succes în deplasare după 8 luni!

  • FC Hermannstadt - Dinamo București s-a încheiat 0-2, în etapa #14, din Liga 1.
  • Primul succes al „câinilor” pe teren străin în primul eșalon după 8 luni de așteptare.
Ferraresso, autogolul anului   Fără adversar lângă el, fundașul Gloriei Buzău a trimis mingea în  vinclul propriei porți   VIDEO
Citește și
Ferraresso, autogolul anului Fără adversar lângă el, fundașul Gloriei Buzău a trimis mingea în vinclul propriei porți VIDEO
Citește mai mult
Ferraresso, autogolul anului  Fără adversar lângă el, fundașul Gloriei Buzău a trimis mingea în vinclul propriei porți VIDEO

Hermannstadt - Dinamo. Victorie mare pentru „câini”

Dinamo a început bine partida de la Sibiu, după ce a avut prima ocazie, în minutul 10, când Abdallah a reluat cu capul, pe lângă poartă, o minge centrată în interiorul careului.

„Câinii” au deschis scorul în minutul 32, după Selmani a executat un penalty perfect, în colțul stâng.

VIDEO. Hermannstadt - Dinamo: penalty-ul obținut de Cîrjan și transformat de Selmani:

Doar 3 minute mai târziu, Kopic, antrenorul lui Dinamo, a văzut și al doilea cartonaș galben și a fost eliminat pentru proteste vehemente. Primul cartonaș a fost primit în timpul analizei VAR, care a avut loc înaintea acordării penalty-ului, pentru același motiv.

În repriza secundă, Dinamo și-a asigurat victoria, după ce în minutul 88, Boateng a driblat portarul și a marcat cu poarta goală.

După această victorie, echipa lui Kopic a urcat pe locul 4 în Superligă, cu 21 de puncte în primele 14 etape, în timp ce Hermannstadt cade pe loc de baraj, locul 14, cu 13 puncte.

Hermannstadt - Dinamo. Foto: sportpictures.eu
Hermannstadt - Dinamo. Foto: sportpictures.eu

Galerie foto (15 imagini)

Hermannstadt - Dinamo. Foto: sportpictures.eu Hermannstadt - Dinamo. Foto: sportpictures.eu Hermannstadt - Dinamo. Foto: sportpictures.eu Hermannstadt - Dinamo. Foto: sportpictures.eu Hermannstadt - Dinamo. Foto: sportpictures.eu
+15 Fotografii
labels.photo-gallery
8 luni
trecuseră de la ultima victorie a lui Dinamo în Liga 1: 2-0 cu Farul, la Constanța, pe 12 februarie

Hermannstadt - Dinamo 0-2

  • Au marcat: Selmani (min. 32), Boateng (min. 88)

Min. 90+4 - Final de partidă la Sibiu

Min. 88 - GOOOL Dinamo, 0-2! Boateng scapă singurul cu portarul, după un 1-2 cu Cătălin Cîrjan, driblează portarul și înscrie

Min. 56 - Ocazie uriașă Hermannstadt. Valerică Găman șutează peste poartă din interiorul careului mic, după ce Chițu a recentrat pentru fundașul formației din Sibiu

Min. 51 - Abdallah încearcă un șut din voleu de la marginea careului, însă trimite balonul peste poarta lui Căbuz

Min. 46 - A început repriza secundă

Min. 45+4 - Pauză la Sibiu

Min. 39 - Murgia șutează de la peste 25 de metri și trimite mult peste poarta lui Dinamo

Min. 35 - Zeljko Kopic vede și al doilea galben și este eliminat pentru proteste vehemente

Hermannstadt - Dinamo: ieșire nervoasă Kopic. Foto: captură Prima Sport
Hermannstadt - Dinamo: ieșire nervoasă Kopic. Foto: captură Prima Sport

Galerie foto (12 imagini)

Hermannstadt - Dinamo: ieșire nervoasă Kopic. Foto: captură Prima Sport Hermannstadt - Dinamo: ieșire nervoasă Kopic. Foto: captură Prima Sport Hermannstadt - Dinamo: ieșire nervoasă Kopic. Foto: captură Prima Sport Hermannstadt - Dinamo: ieșire nervoasă Kopic. Foto: captură Prima Sport Hermannstadt - Dinamo: ieșire nervoasă Kopic. Foto: captură Prima Sport
+12 Fotografii
labels.photo-gallery

Min. 32 - GOOOL Dinamo, 0-1! Selmani deschide scorul pentru „câinii” roșii, în urma unei lovituri de la „11” metri executată perfect în colțul stâng. Penalty-ul a fost obținut de Cîrjan, în urma unei analize VAR

Hermannstadt - Dinamo 0-2  „Câinii” se impun la Sibiu și  revin pe loc de play-off ! Primul succes în deplasare după 8 luni! Hermannstadt - Dinamo 0-2  „Câinii” se impun la Sibiu și  revin pe loc de play-off ! Primul succes în deplasare după 8 luni!

Min. 27 - Antrenorul lui Dinamo, Kopic, este avertizat cu cartonaș galben, în urma protestetelor

Min. 10 - Dinamo are prima ocazie din această partidă, Abdallah reia cu capul o minge centrată în interiorul careului, însă trimite pe lângă poartă

Min. 1 - A început partida la Sibiu

Hermannstadt - Dinamo, echipele de start

  • Hermannstadt: Căbuz - Antwi, Găman, Selimovic, Tiago Goncalves - Biceanu, Murgia - Oroian, R. Deaconu, I. Stoica - Sg. Buș
  • Antrenor: Marius Măldărășanu
  • Rezerve: Muțiu, I. Pop, Căpușă, Bejan, Ionuț Stoica, Iancu, Neguț, R. Popescu, Chițu, Gândilă, Luca
  • Dinamo: Golubovic - Sivis, Boateng, Homawoo, Opruț - Olsen, Gnahore, Cîrjan - Milanov, Selmani, Abdallah
  • Antrenor: Zeljko Kopic
  • Rezerve: Roșca, Pașcalău, Licsandru, Soro, Bordușanu, P. Neagu, Bani, Patriche, Caragea, Luna, Mărginea, Costin
  • Stadion: „Municipal”, Sibiu
  • Arbitru: George Rareș Vidican (Satu Mare). A1: Daniel Mitruți (Craiova). A2: Alexandru Ioan Corb (Satu Mare). Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari - Ilfov). Arbitru AVAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe).

Gruparea sibiană a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie în Liga 1, iar ultimele 3 partide le-a pierdut categoric: 1-4 cu Petrolul, 0-4 cu Sepsi și 0-3 cu Buzău.

Hermannstadt se află pe locul 12, cu 13 puncte, însă conducerea a anunțat că Marius Măldărășanu va rămâne la cârma echipei.

De cealaltă parte, Dinamo nu a mai câștigat în ultimele 4 runde și vine după un eșec clar în fața rivalei FCSB, scor 0-2.

„Câinii” au 18 puncte și ocupă locul 7 în ierarhia Ligii 1.

Englezii, pe urmele lui Yamal  Barcelona nu vrea să-și vândă starul, însă ar putea fi  obligată să renunțe  la el: „Nu mai au alte opțiuni”
Citește și
Englezii, pe urmele lui Yamal Barcelona nu vrea să-și vândă starul, însă ar putea fi obligată să renunțe la el: „Nu mai au alte opțiuni”
Citește mai mult
Englezii, pe urmele lui Yamal Barcelona nu vrea să-și vândă starul, însă ar putea fi obligată să renunțe la el: „Nu mai au alte opțiuni”

Marius Măldărășanu, despre rezultatele slabe: „Am suferit din toate punctele de vedere”

Conducerea clubului sibian a luat decizia de a-i acorda credit în continuare lui Marius Măldărășanu, în ciuda rezultatelor slabe din ultima perioadă.

Antrenorul spune că întreaga echipă este vinovată pentru ultimele înfrângeri.

„Nu trecem printr-o perioadă bună, este cel mai greu moment al nostru după depunctare, avem nevoie de o victorie ca să deblocăm totul, cred că este un blocaj mental.

Sper ca sâmbătă, la meciul cu Dinamo, jucătorii să aibă încredere mult mai mare în ei și să eliminăm greșelile pe care le-am tot făcut.

Am suferit din toate punctele de vedere în ultimele trei meciuri. Mă îngrijorează golurile primite, jocul echipei a fost foarte bun la Buzău în prima repriză, am așteptat bine adversarul, am dus jocul în jumătatea Gloriei. Majoritatea golurilor le-am luat pe tranziție, e clar că am avut o reacție proastă pe pierderea mingii, am fost expuși, spații mari în defensivă.

Dinamo joacă bine toate fazele, cel mai bine în defensivă, în momentul în care marchează gol. Trebuie să ne facem jocul, să corectăm greșelile pe care le-am tot făcut, am luat goluri foarte multe, este o realitate, în contextul în care eram una din cele mai bune apărări din ultimii doi ani”, a declarat Măldărășanu, citat de Ora de Sibiu.

Lipsa de încredere a jucătorilor este cel mai dezamăgitor fapt pentru mine: după un gol primit, după o înfrângere cad din punct de vedere mental. Nu este doar vina apărătorilor, au fost expuși din cauza unor așezări greșite, a reacției după ce pierdem mingea. Cu toții suntem vinovați, și atacantul are vină când se ia gol dacă nu face ce trebuie! Marius Măldărășanu, antrenor FC Hermannstadt

Zeljko Kopic, mesaj pentru jucătorii săi: „Aștept să se ridice la un alt nivel”

Fără victorie în deplasare din luna februarie, Dinamo joacă împotriva unei echipe care se află în cea mai dificilă perioadă din ultimii ani.

Kopic spune că echipa sa și-a revenit după înfrângerea cu FCSB și își dorește să plece cu 3 puncte de la Sibiu.

„Suntem într-o formă bună, ne-am antrenat bine și suntem pregătiți de meci. FC Hermannstadt a avut unele probleme în partidele precedente, în special în defensivă, deși sezonul trecut sibienii au practicat un fotbal foarte bun.

Însă cunosc această echipă, îl cunosc și pe antrenor și sunt sigur că vor fi cu atât mai motivați să joace împotriva noastră. Din partea noastră aștept o reacție bună a jucătorilor după înfrângerea din derby-ul cu FCSB, să se ridice la un alt nivel și să câștigăm toate cele 3 puncte.

Am fost dezamăgiți de rezultatul din derby două-trei zile, am vorbit mult, am analizat ceea ce s-a întâmplat pentru a înțelege unde am greșit și pentru a ne îmbunătăți jocul în următoarele meciuri”, a declarat Kopic la conferința de presă.

Detalii interesante despre Hermannstadt - Dinamo, conform lpf.ro:

  • Trei victorii, trei remize şi o înfrângere, chiar în precedentul meci jucat acasă, 0-4 cu Sepsi OSK, este palmaresul înregistrat de sibieni pe teren propriu în acest sezon.
  • Dinamo nu a mai câştigat în deplasare pe prima scenă din 12 februarie 2024, 2-0 cu Farul. Au urmat afară opt rezultate de egalitate şi şase partide pierdute.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 12 ori, de trei ori a câştigat FC Hermannstadt, de şase ori s-a impus gruparea bucureşteană, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.
  • Primul meci a avut loc pe 25 august 2018, Dinamo - FC Hermannstadt 2-1.
  • O singură partidă s-a încheiat fără gol marcat, pe 15 mai 2019, cu FC Hermannstadt în postura de gazdă.
  • Cele mai multe goluri s-au marcat pe 7 decembrie 2019, FC Hermannstadt - Dinamo 4-2.
  • Cea mai mare diferenţă de scor: 21 octombrie 2023, FC Hermannstadt - Dinamo 4-0.
  • Cea mai recentă dispută directă din Superligă: 17 martie 2024, FC Hermannstadt - Dinamo 3-0, goluri marcate de Ianis Stoica, Raul Opruţ şi Daniel Neguţ.
Moment emoționant Florentin Petre, surprins cu  lacrimi în ochi  pe banca lui Dinamo
Liga 1
26.10
Moment emoționantFlorentin Petre, surprins cu lacrimi în ochi pe banca lui Dinamo
Citește mai mult
Moment emoționant Florentin Petre, surprins cu lacrimi în ochi pe banca lui Dinamo
Real Madrid - Barcelona 0-4 Umilință pe Bernabeu: „galacticii” au clacat în El Clasico! Barcelona, 4 goluri de senzație
Campionate
26.10
Real Madrid - Barcelona 0-4Umilință pe Bernabeu: „galacticii” au clacat în El Clasico! Barcelona, 4 goluri de senzație
Citește mai mult
Real Madrid - Barcelona 0-4 Umilință pe Bernabeu: „galacticii” au clacat în El Clasico! Barcelona, 4 goluri de senzație
Ratează Derby de România Kopic,  eliminat  după o fază banală » Nu va sta pe bancă în Cupă cu FCSB!
Liga 1
26.10
Ratează Derby de RomâniaKopic, eliminat după o fază banală » Nu va sta pe bancă în Cupă cu FCSB!
Citește mai mult
Ratează Derby de România Kopic, eliminat după o fază banală » Nu va sta pe bancă în Cupă cu FCSB!
Arbitri suspendați de UEFA  Au fost arestați  înaintea unui meci de Liga Campionilor. Ce faptă au comis: „Mi-am distrus întreaga carieră”
Campionate
26.10
Arbitri suspendați de UEFAAu fost arestați înaintea unui meci de Liga Campionilor. Ce faptă au comis: „Mi-am distrus întreaga carieră”
Citește mai mult
Arbitri suspendați de UEFA Au fost arestați înaintea unui meci de Liga Campionilor. Ce faptă au comis: „Mi-am distrus întreaga carieră”
Interes uriaș pentru FCSB - RAPID Câte bilete  s-au vândut  până acum » Doboară campioana recordul rivalei Dinamo?
Liga 1
26.10
Interes uriaș pentru FCSB - RAPIDCâte bilete s-au vândut până acum » Doboară campioana recordul rivalei Dinamo?
Citește mai mult
Interes uriaș pentru FCSB - RAPID Câte bilete s-au vândut până acum » Doboară campioana recordul rivalei Dinamo?
Varga s-a săturat  Patronul lui CFR Cluj a anunțat când va decide soarta lui  Dan Petrescu : „Sunt supărat. O să facem o analiză profesionistă”
Liga 1
26.10
Varga s-a săturat Patronul lui CFR Cluj a anunțat când va decide soarta lui Dan Petrescu: „Sunt supărat. O să facem o analiză profesionistă”
Citește mai mult
Varga s-a săturat  Patronul lui CFR Cluj a anunțat când va decide soarta lui  Dan Petrescu : „Sunt supărat. O să facem o analiză profesionistă”
Halep și-a aflat adversara Românca va debuta la  WTA Hong Kong  împotriva unei jucătoare de Top 50
Tenis
26.10
Halep și-a aflat adversaraRomânca va debuta la WTA Hong Kong împotriva unei jucătoare de Top 50
Citește mai mult
Halep și-a aflat adversara Românca va debuta la WTA Hong Kong împotriva unei jucătoare de Top 50
A murit Ze Carlos  Vicecampionul mondial cu Brazilia a făcut stop cardiac  în somn ! Avea doar 56 de ani
Diverse
26.10
A murit Ze Carlos Vicecampionul mondial cu Brazilia a făcut stop cardiac în somn! Avea doar 56 de ani
Citește mai mult
A murit Ze Carlos  Vicecampionul mondial cu Brazilia a făcut stop cardiac în somn ! Avea doar 56 de ani