S-a scumpit Ghencea  FCSB va achita la meciul cu Maccabi o chirie  cu 25% mai mare  decât la meciul cu Nordsjaelland, de acum un an +33 foto
FCSB va achita la meciul cu Maccabi o chirie cu 25% mai mare FOTO csasteaua.ro

S-a scumpit Ghencea FCSB va achita la meciul cu Maccabi o chirie cu 25% mai mare decât la meciul cu Nordsjaelland, de acum un an

  • Chiria și sistemul de operare al stadionului Steaua, pentru meciul FCSB - Maccabi Tel Aviv, va costa 56.000 de euro
  • Toate cheltuielile campioanei României pentru organizarea acestui meci pot atinge un nivel incredibil: 100.000 de euro
  • FCSB - Maccabi Tel Aviv se va disputa marți, 23 iulie, de la 20:30, în Ghencea și va fi live VIDEO pe Pro TV și live TEXT pe GOLAZO.ro
Tragere la sorți  Craiova ar putea juca  împotriva lui Ajax  + Posibilele adversare pentru FCSB, Corvinul și CFR
Citește și
Tragere la sorți Craiova ar putea juca împotriva lui Ajax + Posibilele adversare pentru FCSB, Corvinul și CFR
Citește mai mult
Tragere la sorți  Craiova ar putea juca împotriva lui Ajax + Posibilele adversare pentru FCSB, Corvinul și CFR

Într-un an de zile, stadionul Steaua s-a scumpit cu aproximativ 25%. Și de acest lucru s-a lovit deja FCSB, care a evoluat acolo cu U Cluj, în prima etapă de campionat, darf și returul cu Virtus, din Champions League. Iar marți seară va juca în Ghencea turul cu Maccabi Tel Aviv, tot în Liga Campionilor. 

De la 45.000 la 56.000 de euro într-un an

Pentru confruntarea cu campioana Israelului, clubul patronat de Gigi Becali va fi nevoită să achite chirie către Clubul Sportiv Steaua suma de 56.000 de euro. Ceea ce înseamnă mult peste nivelul tarifului din vara lui 2023.

Atunci, FCSB a disputat un singur joc european în Ghencea, cel cu danezii de la Nordsjaelland, scor 0-0. Atunci, costul chiriei, în care intră și prețul sistemului de operare al arenei, a fost de 45.000 de euro. Acum, e mai scump cu aproape 25%.

Cheltuielile de organizare ale meciului de marți vor fi însă mult peste cei 56.000, care trebuie plătiți pentru că se folosește stadionul. Firma de pază, dar și celelalte utilități vor ridica efortul financiar până aproape spre 100.000 de euro. 

Costurile de organizare acoperite din drepturile TV

Această sumă a fost acoperită de FCSB exclusiv din cedarea drepturilor TV. Acestea au fost achiziționate de Pro TV, pentru România și de o televiziune din Israel, care va transmite partida acolo. 

Profitul pe care FCSB îl va realiza va fi cel din vânzarea biletelor. Se estimează cel puțin 25.000 de spectatori, ceea ce înseamnă încasări de 340.000 de euro. Dacă stadionul va fi plin, atunci veniturile din tichete vor fi de 400.000 de euro.

Biletele sunt disponibile și la casele stadionului și vor fi pe întreaga durată a zilei de marți. La peluze, acestea costă 30 și 40 de lei, iar la tribuna a II-a: 50 și 60 de lei. 

FCSB-VIRTUS
FCSB-VIRTUS

Galerie foto (33 imagini)

FCSB - VIRTUS FCSB - VIRTUS FCSB - VIRTUS FCSB - VIRTUS FCSB - VIRTUS
+33 Fotografii
labels.photo-gallery

Din septembrie, FCSB revine pe Arena Națională

Cine va câștiga dubla dintre FCSB și Maccabi Tel Aviv se va califica în turul 3 din Champions League, dar va fi sigură cel puțin de prezența în grupele Conference League. În turul 3 din UCL, adversară va fi cine se impune în dubla dintre Sparta Praga și Shamrock Rovers.

În schimb, echipa care va fi eliminată, va cădea în turul 3 din Europa League și va juca împotriva pierzătoarei din duelul Jagiellonia (Polonia) - Panevezys (Lituania).

Dacă va accesa grupele Champions sau Europa League, FCSB va avea de disputat, între septembrie 2024 și ianuarie 2025, 8 meciuri, dintre care 4 vor fi pe teren propriu. În schimb, în grupa de Conference League, vor fi doar 6 meciuri, dintre care 3 acasă.

Pe Ghencea însă, va juca doar ceea ce are de disputat în preliminarii, fiindcă din septembrie, Arena Națională va fi din nou disponibilă pentru fotbal.

Chiria și sistemul de operare sunt mai ieftine pe Arena Națională, însă la meciuri disputate cu peste 40.000 de spectatori, toate cheltuielile de organizare sar de 100.000 de euro.

De la 30 de milioane de € în sus Suma de transfer pentru Dennis Man s-a dublat! Italienii enumeră echipele interesate: Bayern, Borussia, Lyon
Stranieri
09:33
De la 30 de milioane de € în sus Suma de transfer pentru Dennis Man s-a dublat! Italienii enumeră echipele interesate: Bayern, Borussia, Lyon
Citește mai mult
De la 30 de milioane de € în sus Suma de transfer pentru Dennis Man s-a dublat! Italienii enumeră echipele interesate: Bayern, Borussia, Lyon
VIDEO CFR Cluj,  gafe imense ! Cum au speculat Băluță și Dawa erorile ardelenilor
Liga 1
15.09
VIDEOCFR Cluj, gafe imense! Cum au speculat Băluță și Dawa erorile ardelenilor
Citește mai mult
VIDEO CFR Cluj, gafe imense ! Cum au speculat Băluță și Dawa erorile ardelenilor
VIDEO   Louis Munteanu  s-a distrat cu fundașii FCSB! „Dublă” și bucurie à la Mbappe
Liga 1
15.09
VIDEO Louis Munteanu s-a distrat cu fundașii FCSB! „Dublă” și bucurie à la Mbappe
Citește mai mult
VIDEO   Louis Munteanu s-a distrat cu fundașii FCSB! „Dublă” și bucurie à la Mbappe
Impresionat de Rapid Fostul antrenor al giuleștenilor laudă proiectul lui Șucu: „Are totul pentru a face performanță”
Liga 1
10:10
Impresionat de Rapid Fostul antrenor al giuleștenilor laudă proiectul lui Șucu: „Are totul pentru a face performanță
Citește mai mult
Impresionat de Rapid Fostul antrenor al giuleștenilor laudă proiectul lui Șucu: „Are totul pentru a face performanță”