Liga Națiunilor: Cine sunt Austria, Norvegia și Irlanda de Nord, adversarele României din această ediție a competiției

Liga Națiunilor: Cine sunt Austria, Norvegia și Irlanda de Nord, adversarele României din această ediție a competiției

România și-a aflat, marți, adversarele din Liga Națiunilor, ediția 2020-2021. Tricolorii se vor duela, în Grupa 1 din Liga C, cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord, iar FRF a realizat o analiză a reprezentativelor acestora pe site-ul oficial.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Citește și: Liga Națiunilor: România, în grupă cu Austria, Norvegia și Irlanda de Nord / Ce a declarat selecționerul Mirel Rădoi

Prezentările adversarelor României, potrivit FRF:

Cine este Austria

  • Posibilul adversar al României de la EURO 2020, dacă tricolorii vor obţine calificarea în urma play-off-ului, s-a clasat pe poziţia secundă în preliminarii, în urma Poloniei lui Lewandowski. Trupa condusă de Franco Foda a reuşit să obţină o remiză o deplasarea din Polonia, 0-0, dar a pierdut jocul de pe teren propriu, 0-1.
  • Se remarcă din lotul Austriei jucători precum David Alaba (Bayern), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Julian Baumgartlinger (Leverkusen) sau Marko Arnautović (Shanghai, fost în Premier League).
  • Împotriva Austriei, România are opt partide în palmares, ultima în 2012, un amical încheiat la egalitate, 0-0. Tricolorii au obţinut o singură victorie, alte 5 partide au fost remize, în timp ce Austria s-a impus de două ori. Golaveraj 9-9.
  • Selecţioner: Franco Foda, 53 de ani
  • Clasament FIFA: locul 26

Cine este Norvegia

  • România va juca din nou cu Norvegia, fostul adversar din preliminariile EURO 2020. A fost 2-2 la Oslo (”dublă” Keşeru) şi 1-1 la Bucureşti (gol Mitriţă). La fel ca România, Norvegia mai poate ajunge la EURO în urma play-off-ului. Trebuie să treacă de Serbia şi apoi de câştigătoarea dintre Scoţia şi Israel.
  • Întâlnirea cu nordicii va însemna şi faptul că în România va veni copilul-minune al fotbalului mondial, Erling Braut Håland, atacantul Borussiei Dortmund. Printre jucătorii importanţi se mai numără: Martin Ødegaard (Real Sociedad), Joshua King (Bournemouth).
  • Palmaresul contra Norvegiei este următorul: 4 victorii, 7 egaluri, 2 înfrângeri, golaveraj 14-10.
  • Selecţioner: Lars Lagerbäck, 71 de ani
  • Clasament FIFA: locul 44

Cine este Irlanda de Nord

  • România a întâlnit Irlanda de Nord şi în campania de calificare la EURO 2016 (2-0 şi 0-0). Nord-irlandezii au avut o grupă infernală în drumul spre turneul din această vară. Irlanda de Nord s-a descurcat onorabil, încheind în urma Germaniei şi Olandei, două dintre forţele Europei. Mai are, totuşi, o şansă de calificare, urmând a întâlni Bosnia-Herţegovina în play-off. Dacă învinge, va trebui să treacă şi de învingătoarea dintre Slovacia şi Irlanda.
  • Până la duelurile din toamnă, Irlanda de Nord îl va pierde pe selecţionerul din ultimii 9 ani, pe Michael O’Neill, care a semnat cu Stoke City, dar va conduce şi naţionala până la vară.
  • Palmaresul contra Irlandei de Nord: 2 victorii, un egal, 3 eşecuri, golaveraj 6-6.
  • Selecţioner: Michael O’Neill, 50 de ani
  • Clasament FIFA: locul 36

Programul meciurilor Grupei 1 a Ligii B este următorul:

  • Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (ora 21.45);
  • Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (ora 21.45);
  • Joi, 8 octombrie: Irlanda de Nord – Austria, Norvegia – România (ora 21.45);
  • Duminică, 11 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord (ora 19.00), România – Austria (ora 21.45);
  • Sâmbătă, 14 noiembrie: România – Norvegia (ora 19.00), Austria – Irlanda de Nord (ora 21.45);
  • Marţi, 17 noiembrie: Austria – Norvegia, Irlanda de Nord – România (ora 21.45).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5