„Discutabilă” FR Haltere reacționează după ce juriul  a anulat ridicarea  Loredanei Toma în finala olimpică: „A dat-o peste cap”
Loredana Toma. Foto: Facebook - Comitetul Olimpic și Sportiv Român

„Discutabilă”FR Haltere reacționează după ce juriul a anulat ridicarea Loredanei Toma în finala olimpică: „A dat-o peste cap”

  • Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure, a afirmat că juriul a destabilizat-o pe Loredana Toma (29 ani) anulând ridicarea acesteia la 117 kg la stilul smuls.
  • Toma era pe locul 3 după stilul smuls, dar a ratat toate cele trei încercări la aruncat.

Loredana Toma reușise să ridice 117 kilograme la a treia încercare, un nou record olimpic, dar juriul a considerat că ar fi fost o greşeală de execuţie a procedeului.

Româncei i-a fost anulată performanța și a rămas cu cele 115 kg bifate anterior.

REZULTATELE ROMÂNILOR LA JO - 10 AUGUST  Kriszta Incze și Cătălina Axente  au ratat calificarea  la lupte libere
Citește și
REZULTATELE ROMÂNILOR LA JO - 10 AUGUST Kriszta Incze și Cătălina Axente au ratat calificarea la lupte libere
Citește mai mult
REZULTATELE ROMÂNILOR LA JO - 10 AUGUST Kriszta Incze și Cătălina Axente au ratat calificarea la lupte libere

Pădure, președintele FR Haltere: „Decizia juriului a dat-o peste cap pe Loredana Toma”

Pădure spune că decizia a fost una „discutabilă”.

„Din păcate, rămânem cu o medalie (n.r. - argintul cucerit de Mihaela Cambei), aşa cum ne-am asumat la început, câştigarea unui medalii. Dar, ţinând cont că vorbim despre Loredana Toma şi despre experienţa ei, până la urmă speranţa moare ultima.

Cu siguranţă a fost o destabilizare a abordării concursului acea anulare a ridicării. A fost o întoarcere a deciziei arbitrilor care cu siguranţă ne-a dat peste cap şi care i-a încurcat un pic şi pe antrenori.

A fost un 117 foarte important. A fost o chestie puţin discutabilă acolo în zona cotului unde juriul a sesizat că ar fi fost o greşeală de execuţie a procedeului.

Nu ştiu dacă Loredana se simte nedreptăţită, dar cu siguranţă a dat-o peste cap. Şi aţi văzut că abordarea concursului la smuls a fost extrem de bună şi urma o abordare la fel de bună la aruncat.

Vom avea o discuţie şi o analiză şi vom trage concluzii. Cu acel 117 de la smuls cu siguranţă lucrurile ar fi stat altfel şi la aruncat”, a afirmat Pădure, citat de Agerpres.

  • Loredana Toma a ratat toate încercările la stilul aruncat, la 131, 133 și 134 kg.

Până și adversarii considerau că ridicarea Loredanei Toma a fost validă

Președintele FR Haltere a explicat că până și oficiali ai sportivelor din alte țări i-au spus că ridicarea Loredanei ar fi trebuit să rămână validă.

„În arbitraj am avut şi o colegă de-ale noastre (n.r. - din România), decizia celor trei arbitri a fost una validă, dar juriul a întors mişcarea.

Am primit opinii şi din partea colegilor care au avut sportivi în concurs şi care au spus că ar fi trebuit să lase mişcarea validă.

Dar, într-adevăr, este puţin discutabil, odată cu extensia braţului, acesta trebuie să rămână fixat nu trebuie să existe niciun fel de mişcare la nivelul cotului. Cam asta au invocat ei”, a mai spus Pădure.

  • A fost prima prezență la Jocurile Olimpice pentru Loredana Toma. La Tokyo, în 2021, nu a putut participa din cauza suspendării Federației Române de Haltere.

„Ar fi fost loc de o medalie”

Oficialul român consideră că Loredana Toma putea cuceri o medalie olimpică.

„Cu siguranţă se putea obţine medalie astăzi, ar fi fost loc, dar până la urmă concursul e concurs, toţi am văzut că se poate întâmpla orice în orice moment.

Noi o să o susţinem şi o să îi fim alături în continuare. Anul acesta au loc şi Campionatele Mondiale, sperăm să se remonteze rapid.

Pregătirea din ultimele luni a fost una bună, coerentă, care ar fi trebuit să se transforme într-o participare cel puţin satisfăcătoare”, a concluzionat Pădure.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5