Simona Halep și impactul primului meci după pauza de un an și jumătate: „Patru zile nu am putut să mă mișc”

Simona Halep și impactul primului meci după pauza de un an și jumătate: „Patru zile nu am putut să mă mișc”

Simona Halep se pregătește pentru debutul în sezonul de zgură 2024, însă fosta lideră a ierarhiei mondiale a rememorat zilele de după meciul cu Paula Badosa de la WTA Miami.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep, control antidoping înainte de antrenament: „Să vină de câte ori doresc”

Cum a resimțit Simona Halep meciul revenirii de la WTA Miami

Revenită pe teren după o pauză de mai bine de un an și jumătate în urma scandalului de dopaj, Simona Halep a fost învinsă de Paula Badosa în primul tur la WTA Miami.

Meciul a lăsat urme, iar fosta lideră mondială a dezvăluit cum s-a simțit după confruntare.

„Am avut 4 zile în care nu am putut să mă mișc. Niște dureri musculare pe care nu le-am mai întâlnit niciodată înainte. Dar a fost normal.

Primele zile după un meci de după aproape doi ani, este greu. Și l-am simțit cu vârf și îndesat” – a declarat Halep pentru DigiSport.

Înaintea turneului de la Madrid, unde beneficiază de wild card, Simona își va face revenirea pe zgură la Oeiras, în perioada 15-21 aprilie. Sportiva se pregătește intens alături de antrenorul Carlos Martinez.

„Prima săptămână a fost una de succes, ne-am antrenat foarte bine și pot să zic că îmi revin, încet - încet. Dar mai am mult până să ajung la nivelul meu” – a anunțat Simona Halep

>> Reacția Simonei Halep după ce a primit un nou wild card pentru a putea juca în circuitul WTA

De știut despre turneul Oeiras Ladies Open

  • Va avea loc în perioada 15-21 aprilie, pe zgură, face parte din categoria WTA 125, va avea pe tabloul principal 32 de jucătoare, iar premiile totale sunt în valoare de $164,000.

Reamintim că Simona s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup a României, tricolorele urmând să întâlnească Ucraina în zilele de 12 și 13 aprilie, pe zgură, la Fernaninda Beach (Florida, SUA).

Fosta lideră WTA a invocat probleme medicale (la umăr) după participarea la WTA Miami (a fost învinsă în runda inaugurală de Paula Badosa).

Câștigătoarea dintre România și Ucraina se va califica la turneul final al Billie Jean King Cup 2024, iar învinsa va disputa un baraj de menținere în Grupa Mondială.

Reamintim că Simona a primit un wild card și la turneul de la Madrid, competiție de categorie WTA 1000. Halep a câștigat întrecerea de la Caja Magica la edițiile din 2016 și 2017.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Probleme mari cu transmisia TV  PAOK - FCSB  s-a văzut 4 minute filmat de la marginea terenului! Ce s-a întâmplat
Europa League
03.10
Probleme mari cu transmisia TVPAOK - FCSB s-a văzut 4 minute filmat de la marginea terenului! Ce s-a întâmplat
Citește mai mult
Probleme mari cu transmisia TV PAOK - FCSB s-a văzut 4 minute filmat de la marginea terenului! Ce s-a întâmplat
Greul de azi începe  FCSB visează la  Top 8 în Europa League , dar e în topul echipelor cu cel mai greu program
Europa League
03.10
Greul de azi începe FCSB visează la Top 8 în Europa League, dar e în topul echipelor cu cel mai greu program
Citește mai mult
Greul de azi începe  FCSB visează la Top 8 în Europa League , dar e în topul echipelor cu cel mai greu program
situație critică Clubul nu se prezintă la meciul următor, din cauza problemelor financiare
Liga 2
03.10
situație critică Clubul nu se prezintă la meciul următor, din cauza problemelor financiare
Citește mai mult
situație critică Clubul nu se prezintă la meciul următor, din cauza problemelor financiare
Diferență imensă  Alisha Lehmann  s-a plâns că nu e plătită corect, iar italienii au publicat salariile! Cât câștigă ea și iubitul ei, ambii jucători la Juventus
Campionate
03.10
Diferență imensăAlisha Lehmann s-a plâns că nu e plătită corect, iar italienii au publicat salariile! Cât câștigă ea și iubitul ei, ambii jucători la Juventus
Citește mai mult
Diferență imensă Alisha Lehmann s-a plâns că nu e plătită corect, iar italienii au publicat salariile! Cât câștigă ea și iubitul ei, ambii jucători la Juventus
Djokovic critică sistemul  Sârbul a comentat cazul  Sinner-WADA : „Este destul de evident”
Tenis
03.10
Djokovic critică sistemul Sârbul a comentat cazul Sinner-WADA: „Este destul de evident”
Citește mai mult
Djokovic critică sistemul  Sârbul a comentat cazul  Sinner-WADA : „Este destul de evident”
UEFA, ordin pentru FCSB  Campioana  nu e lăsată  să joace în Europa cu cromatica tricourilor de Liga 1 + Cum va fi echipamentul diseară, cu PAOK
Europa League
03.10
UEFA, ordin pentru FCSB Campioana nu e lăsată să joace în Europa cu cromatica tricourilor de Liga 1 + Cum va fi echipamentul diseară, cu PAOK
Citește mai mult
UEFA, ordin pentru FCSB  Campioana nu e lăsată să joace în Europa cu cromatica tricourilor de Liga 1 + Cum va fi echipamentul diseară, cu PAOK
Lucescu, personaj-cheie  Zisis Vryzas, campion european, fost jucător și președinte la  PAOK , analizează, pentru GOLAZO.ro, partida dintre greci și FCSB
Europa League
03.10
Lucescu, personaj-cheie Zisis Vryzas, campion european, fost jucător și președinte la PAOK, analizează, pentru GOLAZO.ro, partida dintre greci și FCSB
Citește mai mult
Lucescu, personaj-cheie  Zisis Vryzas, campion european, fost jucător și președinte la PAOK , analizează, pentru GOLAZO.ro, partida dintre greci și FCSB
FĂRĂ SUFLU   Halep pierde  un meci epuizant  și este eliminată de la turneul din Hong Kong!  Blinkova: „Am jucat cel mai bun tenis din viața mea!”
Tenis
03.10
FĂRĂ SUFLU Halep pierde un meci epuizant și este eliminată de la turneul din Hong Kong! Blinkova: „Am jucat cel mai bun tenis din viața mea!”
Citește mai mult
FĂRĂ SUFLU   Halep pierde  un meci epuizant și este eliminată de la turneul din Hong Kong!  Blinkova: „Am jucat cel mai bun tenis din viața mea!”