VIDEO FOTOGALERIE CM 2018: Nigeria vs Argentina 1-2 / Calificare dramatică pentru "pume" - Rojo a adus victoria în minutul 86

VIDEO FOTOGALERIE CM 2018: Nigeria vs Argentina 1-2 / Calificare dramatică pentru "pume" - Rojo a adus victoria în minutul 86

Argentina s-a calificat dramatic în optimile de finală ale Campionatului Mondial, după o victorie obținută pe final de meci cu Nigeria, scor 2-1. Finalistă la ediția din 2014 a CM de fotbal, Argentina s-a aflat pe marginea prăpastiei până în minutul 86. Salvatorul a fost fundașul Marcos Rojo, care a înscris cu un șut perfect din interiorul careului și a evitat o eliminare rușinoasă încă din faza grupelor. Echipa lui Sampaoli a încheiat pe locul doi în Grupa D a competiției din Rusia și în optimi va da peste naționala Franței.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Messi 14', Rojo 86' / Moses 51' - penalty

Aici poți vedea golurile partidei Nigeria vs Argentina.

Rezultatele înregistrate în Grupa D:

Argentina - Islanda 1-1

Croația - Nigeria 2-0

Argentina - Croația 0-3

Nigeria - Islanda 2-0

Islanda vs Croaţia 1-2

Nigeria - Argentina 1-2

Grupa D, clasamentul final:

1. Croaţia 9 puncte (7:1)

2. Argentina 4 (3:5)

3. Nigeria 3 (3:4)

3. Islanda 1 (2:5)

Se vor juca în optimi:

Croația vs Danemarca

Franța vs Argentina

Desfășurarea livetext a partidei Nigeria vs Argentina:

Final de meci. Argentina se impune cu 2-1 si obtine calificarea in optimi la ultima strigare. Bucurie imensa in tabara sud-americanilor. Nigerienii sunt in lacrimi. Au fost atat de aproape de calificare, dar Rojo le-a spulberat visul.

Partida estre prelungita cu patru minute.

INFO: Perisic a inscris pentru Croatia in minutul 90. Islanda - Croatia 1-2.

86' Gool Argentina! Rojo inscrie cu un sut din interiorul careului si poate fi eroul Argentinei! Nigeria - Argentina 1-2. "Pumele" sunt din nou in optimi la acest scor.

83' Ce ocazie pentru Nigeria! Ighalo patrunde in careu si trage din unghi. Armani intervine excelent si o salveaza pe Argentina de la al doilea gol

80' Sansa uriasa irosita de Argentina! Higuain a reluat peste poarta dintr-o pozitie ideala, fara sa fie incomodat de vreun adversar

INFO: Islanda a egalat in partida cu Croatia. Sigurdsson a inscris in minutul 76.

75' Rojo atinge mingea cu mana in careu. Cuneyt Cakir merge la marginea terenului pentru a revedea faza, dar arbitrul turc este de parere ca nu se impune acordarea unei lovituri de la 11 metri.

71' Ocazie pentru Nigeria! Ndidi suteaza puternic de la distanta, dar mingea se duce putin peste poarta.

In celalalt meci al grupei, Croatia o conduce cu 1-0 pe reprezentativa Islandei. Badelj a deschis scorul in minutul 53.

51' Gool Nigeria! Moses transforma fara emotii lovitura de la punctul cu var. La acest scor, Nigeria este in optimi.

49' Penalty pentru Nigeria! Mascherano il tine pe Balogun, vede cartonasul galben, iar arbitrul dicteaza lovitura de la 11 metri pentru Nigeria!

46' A inceput repriza secunda.

S-a incheiat prima repriza. Nigeria - Argentina 0-1. In cealalta partida a grupei D, Croatia si Islanda se afla la egalitate, scor 0-0. La scorurile inregistrate in acest moment, Argentina este calificata in optimile Campionatului Mondial.

32' Balogun vede cartonasul galben pentru un fault asupra lui Di Maria, iar Argentina beneficiaza de o lovitura libera de la aproximativ 20 metri. Lionel Messi executa perfect, dar Uzoho se intinde si respinge cu varful degetelor. Mingea se duce in bara. Sansa uriasa pentru Argentina!

28' Messi inventeaza o pasa de geniu pentru Higuain, printre mai multi jucatori nigerieni. Atacantul lui Juventus scapa singur cu portarul, dar Uzoho intervine excelent si il blocheaza pe argentinian din drumul catre al doilea gol.

14' Gool Argentina! Prima faza importanta a partidei a adus si primul gol. Banega il serveste impecabil pe Messi cu o pasa lunga peste apararea adversa. Starul Barcelonei preia perfect in careu si inscrie cu un sut la coltul lung. Este primul gol pentru Messi la actuala editie a Campionatului Mondial din Rusia. Si cat de important pentru soarta Argentinei! In acest moment, echipa lui Sampaoli este pe locul doi in Grupa D, cu patru puncte.

9' Primul sut al meciului. Mingea expediata de Tagliafico se duce mult pe langa poarta Nigeriei. Africanii dau replica imediat, dar nici sutul lui Musa nu este unul mai reusit.

1' A inceput partida de la Sankt Petersburg.

Cele doua echipe au iesit pe teren. Se intoneaza cele doua imnuri. Va fi a cincea confruntare dintre Nigeria si Argentina la un Campionat Mondial. Sud-americanii au avut castig de cauza in precendentele intalniri. Ramane de vazut daca sirul victoriilor va continua si astazi.

Echipele de start:

Nigeria: 23. Uzoho - 6. Balogun, 5. Ekong, 22. Omeruo - 11. Moses, 8. Etebo, 10. Mikel, 4. Ndidi, 2. Idowu - 7. Musa, 14. Iheanacho. Selecţioner: Gernot Rohr. Selecţioner: Jorge Sampaoli.

Rezerve: 1. Ezenwa, 16. Akpeyi - 3. Echiejile, 9. Ighalo, 12. Shehu, 13. Nwankwo, 15. Obi, 17. Onazi, 18. Iwobi, 19. Ogu, 20. Awaziem, 21. Ebuehi.

Argentina: 12. Armani - 2. Mercado, 17. Otamendi, 16. Rojo, 3. Tagliafico - 15. Enzo Perez, 14. Mascherano, 7. Banega, 11. Di Maria - 10. Messi, 9. Higuain. Selecţioner: Jorge Sampaoli.

Rezerve: 1. Guzman, 23. Caballero - 4. Ansaldi, 5. Biglia, 6. Fazio, 8. Acuna, 13. Meza, 18. Salvio, 19. Aguero, 20. Lo Celso, 21. Dybala, 22. Pavon.

Arbitru: Cuneyt Cakir (Turcia)

Grupa D, clasament:

1. Croaţia 6 puncte (5:0) / calificată

2. Nigeria 3 (2:2)

3. Islanda 1 (1:3)

4. Argentina 1 (1:4)

Câștigătoarea grupei D va întâlni în optimi reprezentativa Franței, în timp ce echipa clasată pe locul doi va înfrunta echipa Danemarcei.

Care sunt criteriile de departajare:

  • numărul mai mare de puncte
  • golaverajul din toate meciurile jucate în grupă
  • golurile marcate în toate partidele din grupă

Dacă două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte:

  • meciul direct (sau meciurile directe, dacă trei echipe sunt la egalitate)
  • golaverajul din meciurile directe
  • numărul de goluri marcate în meciurile directe
  • clasamentul Fair Play (cartonaş galben = -1 punct, cartonaş roşu după două cartonaşe galbene = - 3 puncte, cartonaş roşu direct = - 4 puncte, cartonaș galben și cartonaș roșu direct = - 5 puncte)
  • tragere la sorţi

FOTOGALERIE Nigeria vs Argentina

Sursa foto: fifa.com / getty

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi  fără 3 titulari  în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
EURO 2024
05.07
DecimațiEfectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Citește mai mult
Decimați Efectele victoriei cu Germania: Spania va fi fără 3 titulari în semifinale » Ce s-a întâmplat cu „galbenul” lui Morata
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea  amical  din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Liga 1
05.07
Victorie la limităDinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Citește mai mult
Victorie la limită Dinamo câștigă al doilea amical din Slovenia: execuțiile de la distanță au făcut diferența
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru  înlocuirea  lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Nationala
05.07
Propunere Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Citește mai mult
Propunere  Hagi, soluția lui Panduru pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu: „De ce e conflict de interese?”
Transfer  George Pușcaș  ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Stranieri
05.07
TransferGeorge Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport
Citește mai mult
Transfer George Pușcaș ar putea evolua în Liga Campionilor » Anunțul făcut de Gazzeta dello Sport