VIDEO FOTOGALERIE CM 2018: Nigeria vs Islanda 2-0 / "Dubla" lui Musa și fericirea argentinienilor

VIDEO FOTOGALERIE CM 2018: Nigeria vs Islanda 2-0 / "Dubla" lui Musa și fericirea argentinienilor

Rugăciunile argentinienilor au fost ascultate, Nigeria a învins-o pe Islanda (scor 2-0), iar naționala pregătită de Jorge Sampaoli reintră cu șanse reale în lupta pentru calificarea în optimile Campionatului Mondial. Prima victorie a africanilor la turneul final din Rusia a venit grație "dublei" reușite de Ahmed Musa (49' și 75'). Islandezii au fost de nerecunost în repriza a doua a partidei de pe Volgograd Arena, au avut șansa să reducă din diferența de pe tabelă, dar Sigurdsson a ratat un penalty în minutul 83.

Ahmed Musa, gol pentru NigeriaFoto: fifa.com

Aici poți vedea golurile marcate de Musa.

Duelul dintre Nigeria și Islanda a tras atenția mai ales prin prisma șanselor Argentinei de a rămâne în cărți pentru calificarea în optimile CM, trupa lui Sampaoli fiind avantajată de o remiză. Nordicii au început în forță meciul și în minutul trei au bifat prima ocazie. Sigurdsson a executat perfect o lovitură liberă, dar Uzoho s-a opus deschiderii scorului. Acelaşi Sigurdsson a ieșit în evidență în minutul 6, dar șutul său a fost mult prea slab și portarul nigerian a reținut fără probleme.

Finalul primei reprize a mai adus o ocazie pentru islandezi, Bodvarsson (45+2) trimițând cu capul pe lângă poartă. Posesia a fost de partea africanilor în primele 45 de minute (60%), dar poarta lui Halldorsson nu a fost pusă deloc în pericol. Tabela arăta 0-0 la pauză și părea că ne îndreptăm spre o remiză anostă.

"Dubla" lui Musa

Lucrurile s-au schimbat după pauză, nigerienii au revenit de la cabine extrem de determinați, iar nordicii au fost de nerecunoscut. Un contraatac rapid al africanilor a deblocat tabela de pe arena de la Volgograd în minutul 49. Moses a trimis o centrare în forţă din dreapta, Musa a pus un stop fabulos și a tras necruțător, învingându-l pe Halldorson.

După reușita lui Musa, islandezii au ieșit la joc, în căutarea golului egalizator. Speranțele nordicilor au fost ruinate însă în minutul 75. Același Musa a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat superb portarul și a făcut 2-0.

Sigurdsson a ratat un penalty

Islanda a avut șansa revenirii pe final de meci, a primit un penalty după un fault al lui Ebuehi în careu, dar Gylfi Sigurdsson (83') a șutat mult peste bara transversală. S-a încheiat 2-0 pentru Nigeria, care a urcat pe locul doi în Grupa D și se va lupta cu Argentina în ultimul meci pentru calificarea în optimi.

Au evoluat echipele:

Nigeria: Uzoho - Omeruo, Balogun, Ekong, Idowu (Ebuehi ’46) – Etebo (Iwobi ‘90+1), Ndidi - Moses, Obi Mikel, Musa – Iheanacho (Ighalo ’85). Selecţioner: Gernot Rohr

Islanda: Halldorsson - Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson (Ingasson ’65), Magnusson - Gislason, Sigurdsson, Gunnarsson (Skulason ’87), Bjarnason - Bodvarsson (Sigurdarson ’71), Finnbogason. Selecţioner: Heimir Hallgrimsson

Meciul a fost arbitrat de neo-zeelandezul Matt Conger.

S-au disputat în Grupa D:

Argentina - Islanda 1-1

Croația - Nigeria 2-0

Argentina - Croația 0-3

Nigeria - islanda 2-0

Grupa D, clasament

1. Croația 6 puncte (5-0)

2. Nigeria 3 (2-2)

3. Islanda 1 (1-3)

4. Argentina 1 (1-4)

Programul următoarelor meciuri:

26 iunie, ora 21:00 – Islanda - Croaţia (Rostov)

26 iunie, ora 21:00 – Nigeria - Argentina (Sankt Petersburg)

FOTOGALERIE Nigeria vs Islanda

Sursa foto: fifa.com

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”