VIDEO Roland Garros: Caroline Wozniacki (favorită 2), eliminată în optimi - Victorie în două seturi pentru Daria Kasatkina (scor 7-6, 6-3)

VIDEO Roland Garros: Caroline Wozniacki (favorită 2), eliminată în optimi - Victorie în două seturi pentru Daria Kasatkina (scor 7-6, 6-3)

Caroline Wozniacki, favorită numărul doi la Roland Garros, a părăsit competiția în faza optimilor de finală, daneza fiind învinsă în două seturi de rusoaica Daria Kasatkina (14 WTA), scor 7-6(5), 6-3. Cele două jucătoare au revenit astăzi pe arena Philippe-Chatrier pentru a mai disputa doar trei game-uri (toate câștigate de Kasatina), după ce partida a fost întreruptă duminică, din cauza întunericului, la scorul de 7-6(5), 3-3.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezumatul partidei Kasatkina vs Wozniacki.

"A fost un vis devenit realitate să joc pe arena Philippe Chatrier. Nu m-am simțit prea bine, pentru că n-am reușit să dorm, dar mă bucur că am câștigat și am ajuns în sferturi", a declarat Daria Kasatkina, la finalul partidei.

Kasatkina (21 de ani) a avut nevoie de o oră și 57 de minute pentru a o învinge pentru a treia oară în acest an pe Wozniacki. Grație acestei victorii, tânăra rusoaică s-a calificat pentru prima dată în carieră în sferturile unui turneu de Grand Slam.

În runda următoare, Kasatkina o va infrunta pe Sloane Stephens (SUA, 10 WTA), care a învins-o în optimi pe Anett Kontaveit (Estonia, 24 WTA), scor 6-2, 6-0.

Kasatkina și Stephens s-au mai întâlnit de două ori până acum, împărțindu-și victoriile. Americanca a câștigat prima partidă, în 2016, în sferturile turneului de la Charleston, scor 6-1, 5-7, 7-5, în timp ce Kasatkina s-a impus în acest an, în turul trei de la Indian Wells, scor 6-4, 6-3.

În urma rezultatului dintre Kasatkina și Wozniacki, Simona Halep, calificată în sferturi, are nevoie să ajungă în semifinale pentru a reveni pe locul I WTA, poziție ocupată de jucătoarea daneză în clasamentul live. Dacă va fi învinsă în sferturi, Simona va pierde şi poziţia de lider mondial.

Dacă jucatoarea noastră va ajunge în semifinale la Roland Garros, locul I mai poate fi ameninţat doar de spaniola Garbine Muguruza. Cap de serie numărul trei, Muguruza trebuie să câștige finala de la Roland Garros pentru a reveni pe prima poziție în clasamentul WTA. În optimi, iberica o va înfrunta pe Lesia Tsurenko, locul 39 WTA.

Statistica partidei Kasatkina vs Wozniacki:

Ași: 1-0

Duble greșeli: 6-1

Lovituri câștigătoare: 23-19

Erori neforțate: 35-33

Puncte câștigate cu primul serviciu: 65% (37/57) - 57% (31/54)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 29% (4/14) - 46% (11/24

Puncte de break salvate: 57% (4/7) - 60% (6/10)

Puncte de break câștigate: 40% (4/10) - 43% (3/7)

Total puncte câștigate: 52% (77/149) - 48% (72/149)

Durata partidei: 1 h 57 min.

S-ar putea să te intereseze și:

Roland Garros: Caroline Wozniacki, Daria Kasatkina și lipsa nocturnei - Partida va fi continuată luni

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5