WTA Dubai: Mihaela Buzărnescu, eliminată în turul întâi de Sofia Kenin - Căderea continuă

WTA Dubai: Mihaela Buzărnescu, eliminată în turul întâi de Sofia Kenin - Căderea continuă

​Sofia Kenin (cea care i-a câștigat un set Simonei la Australian Open) a reușit să o elimine pe Mihaela Buzărnescu în runda inaugurală a turneului "Premier 5" de la Dubai. Locul 37 în lume, americanca a profitat din plin de erorile Mihaelei, sportiva noastră (29 WTA) nereușind din păcate să treacă peste perioada mai puțin fastă pe care o traversează (6-3, 6-0 pentru Kenin).

Mihaela BuzarnescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Din păcate, Mihaela a continuat și în Dubai evoluțiile mai puțin reușite din ultima perioadă, jucătoarea noastră arătând în continuare neîncredere în propriile forțe, moralul fiind cel care o trage mult în jos pe Miki în acest moment.

În primul set, echilibrul s-a rupt la 3-3, celebrul game șapte aducând break-ul pentru Sofia. Până la finalul manșei, Buzărnescu și-a mai cedat încă o dată serviciul, americanca impunându-se cu 6-3.

Căderea din jocul Mihaelei a fost și mai evidentă în setul al doilea. Kenin a primit multe cadouri din jumătatea de teren adversă, a profitat de ele, a fost agresivă, iar tabela s-a modificat până la 5-0. Buzărnescu a încheiat cum nu se poate mai rău partida: 0-6, cu dublă greșeală. Meciul a durat o oră și 12 minute.

Fără victorie în acest an (4 înfrângeri în circuit și două la FedCup), Buzărnescu nu se regăsește, căderea continuând pentru jucătoarea care în 2018 a bifat cele mai importante rezultate ale carierei.

Ultimul succes la simplu din circuit al Mihaelei datează din data de 8 august 2018, atunci când la Rogers Cup a trecut în turul întâi de Qiang Wang (apoi a urmat accidentarea din partida cu Elina Svitolina).

Pentru prezența pe tabloul principal de la Dubai, Mihaela va primi $7,835 și un punct în clasamentul WTA de simplu.

"Dubai Duty Free Tennis Championships" se dispută în perioada 17-23 februarie, face parte din categoria "Premier 5", se joacă pe hard și are premii totale în valoare de $2,828,000. Directorul competiției este Salah Tahlak, iar câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (2017 și 2018). Simona Halep s-a impus în 2015. Primele patru favorite sunt, în ordine, Naomi Osaka, Simona Halep, Petra Kvitova și Karolina Pliskova.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5