​WTA Tashkent: Irina Begu și Raluca Olaru s-au calificat în semifinale la dublu

​WTA Tashkent: Irina Begu și Raluca Olaru s-au calificat în semifinale la dublu

Perechea formată din Irina Begu și Raluca Olaru s-a calificat în semifinalele turneului de dublu de la Tashkent (dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari) după ce s-au impus în fața echipei Paula Kania/Yana Sizikova, scor 3-6, 6-2, 12-10, după o oră și 40 de minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Româncele au început mai greu partida, pierzând pe primul serviciu. După ce fiecare echipă a mai făcut câte un break, Kania și Sizikova au obținut primul set.

În setul secund, jucătoarele noastre au revenit în meci și s-au impus fără să piardă vreun game pe serviciul lor. După două break-uri, Begu și Olaru au câștigat setul cu 6-2 și au dus meciul în super tiebreak.

Super tiebreak-ul a fost unul echilibrat, Irina și Raluca au ratat două mingi de meci la scorul de 9-7 pentru ele, ca după să salveze o minge de meci la 9-10 și să obțină victoria cu 12-10, după ce au câștigat trei puncte consecutive.

Pentru calificarea în semifinale, româncele vor primi suma de 3.435 de dolari și 110 puncte WTA în clasamentul de dublu.

În semifinale, principalele favorite ale turneului vor întâlni echipa formată din rusoaicele Margarita Gasparian și Anastasia Potapova. Acestea au trecut în sferturi în două seturi, scor 6-2, 6-4, de favoritele numărul trei ale turneului, Alexa Guarachi și Desirae Krawczyk.

Irina Begu a evoluat și pe tabloul de simplu,unde a fost eliminată în primul tur de Kateryna Kozlova, scor 6-3, 6-2.

"Tashkent Open" se dispută în perioada 24-29 septembrie și face parte din categoria "International". Suprafața este hard, iar premiile sunt în valoare totală de 250.000 de dolari. Irina Begu s-a impus în turneul de simplu în anul 2012, în timp ce Raluca Olaru s-a impus la dublu, alături de Ipek Soylu, în 2016.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

„Nu este omor”   Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui  Mario Iorgulescu  la 13 ani de închisoare
Diverse
09:50
„Nu este omor” Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Citește mai mult
„Nu este omor”  Motivarea Instanței care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu la 13 ani de închisoare
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o  piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Stranieri
10:08
Rațiu, fulgerul lui Rayo AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie, pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
Citește mai mult
Rațiu, fulgerul lui Rayo  AS despre internaționalul român: „E o piesă-cheie , pe radarul cluburilor din Premier, Bundesliga și Serie A”
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
Liga Campionilor
09:36
David Raya, eroul serii Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din Liga Campionilor: „Incredibil”
Citește mai mult
David Raya, eroul serii   Dublă paradă istorică în remiza cu Atalanta din  Liga Campionilor : „Incredibil”
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu”  din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Liga Campionilor
19.09
CHAMPIONS LEAGUE S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă
Citește mai mult
CHAMPIONS LEAGUE  S-a terminat etapa #1: Barcelona ia cel mai rapid  „roșu” din istorie și pierde cu Monaco! Brest, prestație memorabilă