Rivali doar în bazin Adversarii lui David Popovici, discuție la Jocurile Olimpice: „Ești  idolul  meu!”
Pan Zhanle. Foto: IMAGO

Rivali doar în bazinAdversarii lui David Popovici, discuție la Jocurile Olimpice: „Ești idolul meu!”

  • Pan Zhanle (19 ani) a recunoscut că australianul Kyle Chalmers (26 de ani) este idolul său. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Chalmers, care a discutat cu Zhanle înainte de semifinelele probei de 100 metri liber.
  • Cei doi rivali ai lui David Popovici (19 ani) au în palmares câte un titlu mondial în această probă. Australianul a cucerit deja două medalii olimpice, în timp ce chinezul deține recordul mondial.
  • Finala de la 100 de metri liber este programată în această seară cu începere de la ora 23:39, în direct pe TVR 1 și Eurosport, dar și pe platforma MAX, și liveTEXT pe GOLAZO.ro.

Chalmers s-a calificat în ultimul act de la Paris după ce a câștigat prima semifinală. Australianul a oprit cronometrul la 47.58, același timp care i-a adus aurul olimpic în 2016, la Rio.

De cealaltă parte, Zhanle a fost înregistrat cu cel mai bun timp din cele două semifinale (47.21), după ce s-a impus în cursa în care a concurat și David Popovici (47.66).

Modelul David: părinți anti-presiune Tatăl lui David Popovici spune că „ cea mai mare greșeală a părinților  e că pun presiune prea mare pe copii”
Citește și
Modelul David: părinți anti-presiuneTatăl lui David Popovici spune că „cea mai mare greșeală a părinților e că pun presiune prea mare pe copii”
Citește mai mult
Modelul David: părinți anti-presiune Tatăl lui David Popovici spune că „ cea mai mare greșeală a părinților e că pun presiune prea mare pe copii”

Kyle Chalmers, idolul lui Pan Zhanle: „Te iubesc, adoram să te privesc la TV”

Înainte de finala de miercuri seara, Chalmers a dezvăluit că Zhanle a venit la el pentru a-i spune că îl admiră încă din copilărie.

„Pan, chinezul, a venit la mine înainte să intrăm și mi-a zis: «Ești idolul meu, ador să te privesc înotând».

A fost o nebunie. Probabil că prima lor experiență olimpică (n.r. - a tinerilor înotători) este aproape medalia mea de aur de la Rio.

Este frumos să inspir următoarea generație și să pot să mă lupt în continuare cu ei”, a dezvăluit Chalmers, potrivit Daily Mail.

Kyle Chalmers, un model pentru ceilalți înotători

Influența lui Chalmers este evidentă, tactica sa de a ataca pe ultimele tururi de bazin fiind adoptată de tot mai mulți tineri înotători.

„Proba de 100m liber s-a schimbat cu siguranță de când am început să fac asta. Mulți încep să înoate în acest fel acum, așa că știu că există o mulțime de băieți care termină cursele bine.

Lupta va începe de îndată ce vom sări și sunt foarte încântat să fiu în a treia mea finală olimpică în această probă”, a mai spus Chalmers, medaliat cu aur la Rio 2016 și cu argint la Tokyo 2021.

Kyle Chalmers: „Timpii nu contează. În istorie rămâne primul care pune mâna pe perete”

Cel mai bun timp al lui Chalmers în proba de 100m liber este 47.08, sub cele reușite de Pan Zhanle și David Popovici, dar australianul spune că acest lucru nu va conta în finala de miercuri seara.

„S-a dovedit în primele trei nopți de competiție că cel care pune mâna primul pe perete este cel care rămâne în istorie.

Poate că fanii înotului își amintesc timpii, dar ceilalți își amintesc doar cine a câștigat medalia de aur, așa că asta e tot ce contează pentru mine”, a mai afirmat Chalmers.

Doar trei înotători activi au coborât sub 47 de secunde: Pan Zhanle (46.80), David Popovici (46.86) și Caeleb Dressel (46.96).

Cine sunt adversarii lui Popovici din finală

Pan Zhanle (China) - 19 ani, debut la JO

  • PB: 46.80 (recordul mondial, 2023)
  • campion mondial la Doha 2024
  • campionul Asiei la Hangzhou 2022

Kyle Chalmers (Australia) - 26 de ani, 3 prezențe la JO

  • PB: 47.08 (2019, 2021)
  • campion olimpic la Rio 2016
  • argint olimpic la Tokyo 2020
  • campion mondial la Fukuoka 2023
  • argint mondial la Gwangju 2019
  • campionul Oceaniei la Auckland 2014

Nandor Nemeth (Ungaria) - 24 de ani, 2 prezențe la JO

  • PB: 47.49 (2024)
  • bronz mondial la Doha 2024
  • argint european la Belgrad 2024

Maxime Grousset (Franța) - 25 de ani, 2 prezențe la JO

  • PB: 47.33 (2024)
  • argint mondial la Budapesta 2022
  • bronz mondial la Fukuoka 2023

Jack Alexy (SUA) - 21 de ani, debut la JO

  • argint mondial la Fukuoka 2023

Chris Guiliano (SUA) - 21 de ani, debut la JO

  • PB: 47.25 (2024)

Josha Salchow (GER) - 25 de ani, debut la JO

  • PB: 47.85 (2024).
Cine sunt rivalii lui David Brett Hawke, ex-antrenorul marelui campion olimpic Cesar Cielo,  analizează adversarii  lui Popovici din finala 100m liber
Citește și
Cine sunt rivalii lui DavidBrett Hawke, ex-antrenorul marelui campion olimpic Cesar Cielo, analizează adversarii lui Popovici din finala 100m liber
Citește mai mult
Cine sunt rivalii lui David Brett Hawke, ex-antrenorul marelui campion olimpic Cesar Cielo, analizează adversarii lui Popovici din finala 100m liber
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”