Iniesta, 28 de milioane de € din imobiliare   Afacerea care i-a produs o  pierdere de 4 milioane de € +8 foto
Andres Iniesta (foto: Instagram)

Iniesta, 28 de milioane de € din imobiliare Afacerea care i-a produs o pierdere de 4 milioane de €

  • Andres Iniesta, 40 de ani, și-a anunțat retragerea din fotbal și se va concentra, de acum, pe afacerile care i-au adus câștiguri importante, pe lângă sumele adunate ca jucător profesionist.
  • Imobiliare, afaceri cu vin, propria marcă de încălțăminte sport sau agenția de reprezentare sportivă care oferă și servicii de consultanță sunt business-urile care îi vor ocupa de acum tot timpul genialului mijlocaș spaniol.

Iniesta a spus adio fotbalului, după o carieră impresionantă, cu 39 de titluri oficiale câștigate. Și-a început cariera la Barcelona și a încheiat-o la Emirates Club, după perioadă de 5 ani la Vissel Kobe, în China.

25,5 de milioane de euro pe an
a fost salariul lui Iniesta la Vissel Kobe

Iniesta, 28 de milioane de euro din imobiliare

Andres Iniesta a câștigat milioane de euro din fotbal, dar s-a asigurat că va avea venituri importante și după ce pune ghetele în cui.

Au trecut mai bine de 20 de ani de când legendarul internațional spaniol a pus bazele primului său business.

În 2001, jucătorul a fondat Maresyterey, o afacere de familie dedicată investițiilor imobiliare. Compania a înregistrat marca „Iniesta de mi vida” (n.r. - Iniesta al vieții mele), care reunește diferite afaceri: financiară, imobiliară și vinicolă.

Andres Iniesta (foto: Instagram)
Andres Iniesta (foto: Instagram)

Galerie foto (8 imagini)

Andres Iniesta (foto: Instagram) Andres Iniesta (foto: Instagram) Andres Iniesta (foto: Instagram) Andres Iniesta (foto: Instagram) Andres Iniesta (foto: Instagram)
+8 Fotografii
labels.photo-gallery

Conform Forbes, în 2020, activele Maresterey se ridicau la 3 milioane de euro, cu o cifră de afaceri de 23 de milioane de euro, scrie larazon.es.

30,5 de milioane de euro
era averea lui Iniesta, în 2022, conform Forbes

Iniesta a pus bazele unei afaceri și în lumea sportului. Împreună cu soția sa și-a creat propria marcă de încălțăminte de sport, Mikakus și a făcut investiții în diferite startup-uri tehnologice sau în industria divertismentului prin intermediul NSN (Never Say Never), compania sa mamă.

Cea mai cunoscută afacere a lui Iniesta, dar și cea cu cele mai slabe rezultate financiare, este Bodega Andres Iniesta. De la înființarea, crama a înregistrat pierderi, acumulând 4 milioane de euro.

Afacerile lui Iniesta

  • Bodegas Iniesta - o cramă situată în Fuentealbilla, orașul său natal. Afacerea a dobândit relevanță pe piața internațională, în special în Japonia, cu o expansiune importantă datorită relației sale cu Hiroshi Mikitani, fondatorul Rakuten.
  • Maresyterey - o companie dedicată sectorului imobiliar. În 2022, această companie a raportat investiții evaluate la 27,8 milioane de euro. Una dintre cele mai importante mutări a fost achiziționarea și vânzarea ulterioară a unei proprietăți în Mataro, unde a obținut un profit de 45.000 de euro.
  • Mikakus: - marca de încălțăminte sport pe care Iniesta a lansat-o împreună cu soția sa, Anna Ortiz. Brandul a reușit să își consolideze poziția pe piață, combinând stilurile europene și asiatice
  • Never Say Never (NSN): o agenție de reprezentare sportivă care oferă și servicii de consultanță. Agenția a semnat recent un acord cu echipa daneză FC Helsingør, oferindu-și expertiza la nivel de consultanță.

Trofeele câștigate de Andres Iniesta

La nivel de club:

  • FC Barcelona: 32 de trofee cu Barcelona, dintre care: 4 Champions League, 3 Mondiale ale Cluburilor, 9 campionate în La Liga, 3 Supercupe ale Europei, 6 Copa del Rey, 7 Supercupe ale Spaniei
  • Vissel Kobe: 2 trofee. O Cupă a Împăratului, o Supercupă a Japoniei

La nivel de echipă națională

  • 2 Campionate Europene (2008, 2012)
  • Un Campionat Mondial (2010)
  • Un European Under 19
  • Un European Under 17
„La Rapid sunt bisericuțe”Fostul conducător al giuleștenilor consideră că nu există unitate în vestiar
Liga 1
07.10
„La Rapid sunt bisericuțe”Fostul conducător al giuleștenilor consideră că nu există unitate în vestiar
Citește mai mult
„La Rapid sunt bisericuțe”Fostul conducător al giuleștenilor consideră că nu există unitate în vestiar
Dat afară din Superligă!   Clubul a anunțat rezilierea contractului, după doar 6 luni
Liga 1
07.10
Dat afară din Superligă! Clubul a anunțat rezilierea contractului, după doar 6 luni
Citește mai mult
Dat afară din Superligă!   Clubul a anunțat rezilierea contractului, după doar 6 luni
Șut are ruptură!  Mijlocașul va părăsi cantonamentul naționalei și va pleca la „vraciul”  Marijana.  Ce șanse are  să joace în Dinamo - FCSB
Liga 1
07.10
Șut are ruptură! Mijlocașul va părăsi cantonamentul naționalei și va pleca la „vraciul” Marijana. Ce șanse are să joace în Dinamo - FCSB
Citește mai mult
Șut are ruptură!  Mijlocașul va părăsi cantonamentul naționalei și va pleca la „vraciul”  Marijana. Ce șanse are să joace în Dinamo - FCSB
Păcălit de impresari, a dormit pe străzi  Fotbalistul ajuns în Liga 3 spune că  nu renunță : „Vreau să devin profesionist”
Liga 3
07.10
Păcălit de impresari, a dormit pe străzi Fotbalistul ajuns în Liga 3 spune că nu renunță: „Vreau să devin profesionist”
Citește mai mult
Păcălit de impresari, a dormit pe străzi  Fotbalistul ajuns în Liga 3 spune că nu renunță : „Vreau să devin profesionist”
Convocare surpriză  Mircea Lucescu  a anunțat cine e jucătorul chemat în locul lui Șut
Nationala
07.10
Convocare surprizăMircea Lucescu a anunțat cine e jucătorul chemat în locul lui Șut
Citește mai mult
Convocare surpriză Mircea Lucescu a anunțat cine e jucătorul chemat în locul lui Șut
„Nu plec!” Marius Șumudică nu renunță la Rapid: „Mi-am dorit prea mult să vin aici” + „Meciul cu FCSB nu este mai important decât restul”
Liga 1
00:00
„Nu plec!” Marius Șumudică nu renunță la Rapid: „Mi-am dorit prea mult să vin aici” + „Meciul cu FCSB nu este mai important decât restul”
Citește mai mult
„Nu plec!” Marius Șumudică nu renunță la Rapid: „Mi-am dorit prea mult să vin aici” + „Meciul cu FCSB nu este mai important decât restul”
Alex Dobre la Rapid    Oficial : giuleștenii l-au prezentat pe internaționalul român, care a fost dorit și de CFR
Stranieri
07.10
Alex Dobre la Rapid Oficial: giuleștenii l-au prezentat pe internaționalul român, care a fost dorit și de CFR
Citește mai mult
Alex Dobre la Rapid  Oficial : giuleștenii l-au prezentat pe internaționalul român, care a fost dorit și de CFR
Probleme la Sibiu  Acționarul principal de la Hermannstadt a decis  să se retragă : „Rezultatele vorbesc de la sine! Nu dai zile libere după ce iei 8 goluri”
Liga 1
07.10
Probleme la Sibiu Acționarul principal de la Hermannstadt a decis să se retragă: „Rezultatele vorbesc de la sine! Nu dai zile libere după ce iei 8 goluri”
Citește mai mult
Probleme la Sibiu  Acționarul principal de la Hermannstadt a decis să se retragă : „Rezultatele vorbesc de la sine! Nu dai zile libere după ce iei 8 goluri”