Finală cu repetiție Alcaraz și Djokovic se vor duela din nou în ultimul act de la  Wimbledon
Novak Djokovic. Foto: IMAGO

Finală cu repetițieAlcaraz și Djokovic se vor duela din nou în ultimul act de la Wimbledon

  • Carlos Alcaraz (21 de ani) și Novak Djokovic (37 de ani) se vor întâlni pentru al doilea an consecutiv în finala de la Wimbledon.
  • În semifinale, spaniolul a trecut de rusul Daniil Medvedev, scor (1)6-7, 6-3,  6-4, 6-4, iar sârbul l-a eliminat pe italianul Lorenzo Musetti, scor 6-4, 7-6(2), 6-4.
  • În 2023, Alcaraz l-a învins în cinci seturi pe Djokovic, scor 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.
Finală improbabilă  Jasmine Paolini și Barbora Krejcikova vor lupta pentru trofeu la  Wimbledon 2024
Citește și
Finală improbabilă Jasmine Paolini și Barbora Krejcikova vor lupta pentru trofeu la Wimbledon 2024
Citește mai mult
Finală improbabilă Jasmine Paolini și Barbora Krejcikova vor lupta pentru trofeu la Wimbledon 2024

Carlos Alcaraz l-a învins pe Daniil Medvedev în semifinalele Wimbledon 2024

Alcaraz (locul 3 mondial) s-a impus după aproape trei ore de joc în fața lui Medvedev (5 ATP).

Rusul s-a aflat la conducere pe aproape întreaga durată a primului set, dar a avut nevoie de tiebreak pentru a-și adjudeca manșa, scor 7-1.

Alcaraz a servit din ce în ce mai bine pe Centralul londonez (Medvedev a mai reușit un singur break până la finalul partidei) și a pus mare presiune la retur. Daniil a cedat, iar Carlos a câștigat trei seturi la rând: 6-3, 6-4, 6-4.

„Sunt foarte mulțumit de prestația mea de astăzi. Am început foarte emoționat. El a dominat meciul, jucând un tenis grozav cu serviciul și jocul său de retur.

A fost dificil pentru mine, dar am încercat să trec peste emoții la începutul setului al doilea. Mi-a fost de mare ajutor să conduc cu 3-1, iar după aceea am putut să-mi joc propriul joc și să mă bucur puțin mai mult de meci.

Am încercat să lovesc mai bine, m-am deplasat bine, așa că, în general, cred că am jucat un meci destul de bun”, a spus Alcaraz, potrivit ATP Tour.

Alcaraz poate deveni doar al șaselea jucător din istorie care reușește dubla Roland Garros-Wimbledon în același an, după Rod Laver, Bjorn Borg, Rafael Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic.

Simt că nu mai sunt nou. Știu cum mă voi simți înainte de finală. Am mai fost în această poziție și voi încerca să fac lucrurile pe care le-am făcut pentru a câștiga anul trecut. Voi încerca să fiu mai bun și să fac lucrurile care au mers bine... Va fi un meci foarte dificil. Carlos Alcaraz

Ibericul a vorbit și despre finala EURO 2024 (Spania - Anglia), care va avea loc în aceeași zi cu finala Wimbledon (duminică): „Va fi o zi foarte bună pentru spanioli. (n.r. spectatorii l-au huiduit) Nu am spus că Spania va câștiga! Am spus doar că va fi o zi foarte distractivă”.

Croatul Luka Modric a următit meciul din loja lui Alcaraz: „Luka este o persoană foarte drăguță. Ne-am întâlnit de câteva ori. Am vorbit și a vrut să vină. Întotdeauna va fi un loc pentru el. Un tip uimitor, un atlet uimitor pe care îl admir foarte mult. Este grozav să-l avem în lojă susținându-mă”.

  • Carlos a câștigat toate cele trei finale de Grand Slam disputate: US Open 2022, Wimbledon 2023 și Roland Garros 2024.
  • Alcaraz este cel mai tânăr jucător care a câștigat câte un turneu major pe fiecare suprafață de joc: hard, iarbă și zgură.

Novak Djokovic, victorie în trei seturi cu Lorenzo Musetti

A doua semifinală i-a adus față în față pe Novak Djokovic (2 ATP) și Lorenzo Musetti (25 ATP), iar sârbul a avut nevoie de două ore și 48 de minute pentru a câștiga, scor 6-4, 7-6(2), 6-4.

Cele trei seturi au fost echilibrat, dar sârbul a avut mereu răspunsul potrivit pentru atacurile italianului.

Singurul moment în care Lorenzo i-a pus cu adevărat probleme lui Nole a avut loc la începutul setului secund. Italianul a condus cu 3-1, dar sârbul a revenit și a triumfat la tiebreak.

„Am spus această poveste de multe ori, dar a fost întotdeauna un vis din copilărie pentru mine să câștig Wimbledon. Eram un băiețel de șapte ani în Serbia, priveam bombele zburând deasupra mea și visam să fiu pe cel mai important teren din lume, care este aici, Centralul de la Wimbledon.

În timpul meciului încerci să-ți faci treaba și să-ți depășești adversarul. Sunt foarte mulțumit și entuziasmat să fiu în altă finală. Nu vreau să mă opresc aici și sper că duminică voi pune mâna pe acel trofeu”, a spus Djokovic, potrivit ATP Tour.

Sârbul a fost operat la genunchi în iunie, dar s-a recuperat miraculos și a putut participa la Grand Slamul londonez.

„Au existat multe îndoieli. Venind la Londra cu aproximativ opt zile înainte de începerea turneului, nu știam dacă voi juca sau nu. Am păstrat totul deschis până în ziua tragerii la sorți.

Am jucat câteva seturi de antrenament cu jucători de top și un meci demonstrativ, care mi-au dovedit că sunt într-o stare suficient de bună pentru a participa nu doar la Wimbledon, ci și pentru a avansa în turneu.

Am spus înainte de turneu că, dacă nu credeam că am o șansă de a ajunge departe, probabil că nu aș fi jucat. Mentalitatea este acolo, este mereu prezentă și sunt foarte mulțumit și recunoscător tuturor membrilor echipei pentru că m-au ajutat. Novak Djokovic
  • Ajuns pentru a zecea oară în finală la Wimbledon, Novak Djokovic va încerca să egaleze recordul deținut de Roger Federer: 8 titluri.
  • Dacă îl va învinge pe Alcaraz, Nole va deveni cel mai în vârstă campion din istoria Wimbledon. Recordul îi aparține acum lui Federer, care s-a impus la vârsta de 35 de ani, în 2017.
  • Novak Djokovic are în palmares 24 de titluri de Grand Slam, un record.

Cum au ajuns Carlos Alcaraz și Novak Djokovic în finala Wimbledon 2024

Parcursul lui Carlos Alcaraz:

  • Turul I: 7-6(3), 7-5, 6-2 vs Mark Lajal (269 ATP)
  • Turul II: 7-6(5), 6-2, 6-2 vs Aleksandar Vukic (69 ATP)
  • Turul III: 5-7, 6-2, 4-6, 7-6(2), 6-2 vs Frances Tiafoe (29 ATP)
  • Optimi: 6-3, 6-4, 1-6, 7-5 vs Ugo Humbert (16 ATP)
  • Sferturi: 5-7, 6-4, 6-2, 6-2 vs Tommy Paul (13 ATP)
  • Semifinale: (1)6-7, 6-3, 6-4, 6-4 vs Daniil Medvedev (5 ATP).

Parcursul lui Novak Djokovic:

  • Turul I: 6-1, 6-2, 6-2 vs Vit Kopriva (123 ATP)
  • Turul II: 6-3, 6-4, 5-7, 7-5 vs Jacob Fernley (277 ATP)
  • Turul III: 4-6, 6-3, 6-4, 7-6(3) vs Alexei Popyrin (47 ATP)
  • Optimi: 6-3, 6-4, 6-2 vs Holger Rune (15 ATP)
  • Sferturi: abandon Alex De Minaur (9 ATP)
  • Semifinale: 6-4, 7-6(2), 6-4 vs Lorenzo Musetti (25 ATP).
3-2
este scorul meciurilor directe dintre Novak Djokovic și Carlos Alcaraz.

Rezultatele întâlnirilor dintre Carlos Alcaraz și Novak Djokovic:

  • 6-3, 6-2 pentru Djokovic - Turneul Campionilor 2023
  • 5-7, 7-6(6), 7-6(4) pentru Djokovic - Cincinnati 2023
  • 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4 pentru Alcaraz - Wimbledon 2023
  • 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 pentru Djokovic - Roland Garros 2023
  • (5)6-7, 7-5, 7-6(5) pentru Alcaraz - Madrid 2022
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”