Finală improbabilă  Jasmine Paolini și Barbora Krejcikova vor lupta pentru trofeu la  Wimbledon 2024
Jasmine Paolini. Foto: IMAGO

Finală improbabilă Jasmine Paolini și Barbora Krejcikova vor lupta pentru trofeu la Wimbledon 2024

  • Jasmine Paolini și Barbora Krejcikova s-au calificat, joi, în finală Wimbledon 2024.
  • Italianca a trecut în semifinale de Donna Vekic, scor 2-6, 6-4, 7-6(8), iar cehoaica a eliminat-o pe Elena Rybakina, scor 3-6, 6-3, 6-4.
  • Meciul pentru trofeu va avea loc sâmbătă, 13 iulie, de la ora 16:00 (ora României).
CRISTIAN TUDOR POPESCU Jasmine –  injecție de frumusețe
Citește și
CRISTIAN TUDOR POPESCUJasmine – injecție de frumusețe
Citește mai mult
CRISTIAN TUDOR POPESCU Jasmine – injecție de frumusețe

Jasmine Paolini, victorie dramatică în fața croatei Donna Vekic

Prima semifinală de pe Centralul londonez le-a adus față în față pe Jasmine Paolini (a șaptea favorită a competiției) și Donna Vekic (locul 37 mondial).

Sportiva din Croația a început mult mai bine partida și a câștigat primul set cu 6-2.

Finalistă anul acesta și la Roland Garros, italianca a salvat trei mingi de break în setul secund și a lovit decisiv în al zecelea game, când s-a impus la retur (6-4).

Vekic a condus de două ori cu break în setul decisiv, dar Paolini a revenit de fiecare dată și a ratat două ocazii de a închide partida (câte una la 5-4 și 6-5).

Croata a început mai bine super-tiebreak-ul (a condus cu 3-1), dar italianca a plusat din nou și a fructificat a treia minge de meci (10-8).

  • Pe 8 iunie, Jasmine Paolini era învinsă de Iga Swiatek (#1 WTA), scor 6-2, 6-1, în cea mai importantă finală a carierei, la Roland Garros.
  • Paolini se află pentru a patra oară în carieră la Wimbledon. Primele trei participări s-au terminat rapid: a fost eliminată de fiecare dată în runda inaugurală.
  • Jasmine se află pe locul 5 în clasamentul WTA Live. Nu mai poate urca, indiferent de rezultatul finalei de la Wimbledon.

Barbora Krejcijkova a învins-o pe Elena Rybakina, campioana din 2022

A doua semifinală de la Wimbledon 2024 s-a terminat cu victoria cehoaicei Barbora Krejcikova (locul 32 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-4, în fața kazahei Elena Rybakina (favorită 4).

Campioană în 2022 pe iarba de la All England Club, Rybakina și-a adjudecat prima manșă cu 6-3 și era favorită să ajungă într-o nouă finală.

Krejcikova n-a renunțat la luptă, nu și-a mai pierdut serviciul și a reușit câte un break în seturile pe care le-a câștigat cu 6-3, 6-4.

  • Barbora Krejcikova are în palmares un titlu de Grand Slam la simplu (Roland Garros 2021), șapte la dublu și trei la dublu mixt.
  • S-a mai impus la Fed Cup (2018), Jocurile Olimpice (Tokyo - 2021) și Turneul Campioanelor (2021) - toate la dublu.
  • Krejcikova a mai jucat de trei ori la Wimbledon. A ajuns până în optimi (2021), turul trei (2022) și turul doi (2023).
  • Barbora ocupă locul 14 în clasamentul WTA Live. Dacă va câștiga finala, va urca până pe 10.
6-2, 6-1
este rezultatul singurului meci direct dintre Barbora Krejcikova și Jasmine Paolini. A avut loc în primul tur al calificărilor de la Australian Open 2018.

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”