„Starul din România”  David Popovici,  elogiat  în presa internațională înainte de marea finală de la 200 m
David Popovici

„Starul din România” David Popovici, elogiat în presa internațională înainte de marea finală de la 200 m

  • David Popovici (19 ani) a reușit calificarea în marea finală a probei de 200 metri liber.
  • Înotătorul român a scos cel mai bun timp în semifinale, 1:44.53 și este principalul favorit la aurul olimpic.
  • Finala este programată în această seară cu începere de la ora 21:40, în direct pe TVR 1 și Eurosport, dar și pe platforma MAX.

Deși nu mai este o surpriză atunci când David Popovici termină pe locul 1, înotătorul român continuă să uimească presa internațională.

Presa internațională, impresionată de David Popovici

La scurt timp după calificarea lui Popovici în marea finală a probei de la 200 de metri liber, presa americană a reacționat imediat numindu-l pe acesta „starul din România”.

De altfel, americanii îl vâd pe înotătorul român principalul favorit la câștigarea medaliei de aur.

„La Paris, starul din România pare gata să atace aurul. Chiar dacă are încă doar 19 ani, Popovici a reușit un timp de 1:44:53 în cea de-a doua semifinală. Campion mondial la 200 m liber în 2022, David Popovici a avut un 2023 mai slab, lăsând semne de întrebare în legătură cu pregătirea sa pentru Jocurile Olimpice.

Dar în 2024 și-a revenit în formă și a reușit timpul de 1:43:13 luna trecută la Campionatele Europene. Această performanță a fost dovada că Popovici e pregătit pentru Paris și de asemenea a lansat un avertisment pentru adversarii săi.

Acum, Popovici este pe punctul de a deveni campion olimpic, statut care părea că-i e destinat încă din 2021. Întrebarea e: cât de rapid poate fi? Cel mai bun rezultat al său e 1:42:97”, au notat cei de la Swimming World.

Maghiarii au rămas și ei impresionați de performanța lui Popovici și cred că înotătorul român nu și-a arătat potențialul maxim în semifinală.

„În a doua semifinală, succesul a fost unul românesc. David Popovici a trecut linia de sosire cu 1:44.53, aparent fără niciun efort. Britanicul Scott Duncan a terminat pe locul al doilea, iar australianul Maximillian Giuliani a terminat pe poziția a treia.

Pe lângă podiumurile din cele două semifinale, în finală au mai ajuns britanicul Matthew Richards și japonezul Matsumoto Kacuhiro”, au scris ungurii de la Nemzeti Sport.

Pentru David Popovici va fi cea de-a doua finală olimpică consecutivă, dupa cea de la Tokyo din 2020. Deși avea doar 16 ani la momentul respectiv, înotătorul român încheia cursa pe locul al 4-lea fiind la 2 sutimi de podium.

Gol Rațiu  „Sonic”,  prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Stranieri
00:31
Gol Rațiu„Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Citește mai mult
Gol Rațiu „Sonic”, prima reușită în La Liga pentru Rayo Vallecano! Explicația gestului haios făcut după reușită
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu,  trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Liga 1
00:45
Șumudică și-a criticat jucătoriiNu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
Citește mai mult
Șumudică și-a criticat jucătorii „ Nu trebuie să te învăț eu, trebuie să simți! Nu pot să strig mereu ce să faci”
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul  Rapid - U Cluj  » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Liga 1
16.09
VIDEO CU FAZAMomentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
Citește mai mult
VIDEO CU FAZA Momentul care a închis derby-ul Rapid - U Cluj » Eroarea lui Braun + penalty-ul transformat cu sânge rece de Nistor
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16.09
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”