Victorie facilă  Dinamo învinge Gloria Buzău și urcă  pe 2  în Liga 1
Dinamo - Gloria Buzău FOTO Sportpictures

Victorie facilă Dinamo învinge Gloria Buzău și urcă pe 2 în Liga 1

  • Dinamo a învins Gloria Buzău, scor 4-1, într-un meci disputat în etapa a 4-a din Liga 1.

Impulsionată de un stadion arhiplin, Dinamo a început tare meciul cu Gloria Buzău. „Câinii” aveau 2-0 după nici 30 de minute, în urma golurilor marcate de Politic și Opruț.

Abdallah a încercat și el să marcheze cu o execuție spectaculoasă de la mare distanță, însă șutul său s-a dus pe lângă poarta lui Greab.

Deși părea groggy, după prima repriză, echipa antrenată de Andrei Prepeliță a revenit în meci mulțumită autogolului lui Boateng, din minutul 54. Buzoienii au început să pună presiune la poarta lui Golubovic, dar în loc de 2-2 s-a făcut 3-1. Selmani a marcat dintr-o fază caraghioasă, la o ieșire total neinspirată a lui Greab dintre buturi, în urma unui corner.

Politic a risipit orice emoție

Politic a reușit dubla și a rispit toate emoțiile suporterilor dinamoviști, când a marcat pentru 4-1, la capătul unei faze construite împreună cu Ahmed Bani.

În urma acestui succes, Dinamo urcă pe locul al 2-lea cu 7 puncte, la egalitate cu Universitatea Craiova și Sepsi, în timp ce Gloria Buzău se află pe locul 9, cu 4 puncte.

Revoltător Ce au  scandat  fanii lui Rijeka la meciul împotriva Corvinului
Citește și
RevoltătorCe au scandat fanii lui Rijeka la meciul împotriva Corvinului
Citește mai mult
Revoltător Ce au scandat fanii lui Rijeka la meciul împotriva Corvinului

Dinamo - Gloria Buzău 4-1

  • Au marcat: Politic ('11, '84), Opruț ('27), Selmani ('80)/ Boateng ('54 autogol)
  • 6.800 de specatori se află pe Stadionul „Arcul de Triumf”

Final de meci! Dinamo, victorie lejeră în fața Gloriei Buzău.

Min.87-Dublă schimbare Dinamo! Ies Dennis Politic și Georgi Milanov, intră Amzar și Bordusanu

Min.84-GOOL Dinamo, 4-1! Politic face „dubla” cu un șut la firul ierbi din interiorul careului. Bani este cel care a pasat decisiv.

Min.81-Dublă schimbare Gloria Buzău! Ies Diego Ferraresso și Rassambeck Akhmatov , intră Traore și Gheorghe.

Min.80-GOOL Dinamo, 3-1! Selmani marchează din cădere, după o fază caraghioasă în careul buzoian.

Min.75-Dublă schimbare la Dinamo! Ies Sivis și Abdallah , intră Costin și Neagu.

Min.74-Cartonaș galben Dinamo! Boateng este avertizat pentru o intrare dură asupra unui adversar.

Min.68-Schimbare la Gloria Buzău! Iese Isfan, intră Budescu.

Min.58-Schimbare Dinamo! Iese Cîrjan, intră Bani

Min.54-GOOOL Gloria Buzău, 2-1! Isfan îl lansează în adâncime pe Dumitru, cel care centrează în fața porții de unde Boateng își trimite mingea în proprie poartă.

Min.46-Start în repriza secunda! Andrei Prepeliță a efectuat două schimbări la pauză. Au ieșit Tescan și Prejmerean și au intrat Dumitru și Stan.

Min.45+3-Pauză pe Arcul de Triumf! Dinamo a dominat prima repriză și și-a asigurat un avantaj de 2 goluri la finele primelor 45 de minute.

Min.45+2-Cartonaș galben Gloria Buzău! Canadja își busculează un adversar și este avertizat.

Min.30-Șansă de 3-0 pentru Dinamo! Abdallah îl vede ieșit pe Greab și își încearcă norocul de la mare distanță, dar mingea se duce pe lângă poartă.

Min.27-GOOL Dinamo, 2-0! Abdallah centrează din partea dreaptă, mingea depășește un jucător al dinamviștilor, însă Raul Opruț apare surprinzător la finalizare și înscrie.

Min.11-GOOL Dinamo, 1-0! Dennis Politic deschide scorul, după ce profită de o neînțelegere în defensiva buzoiană.

Min.1-Start de partidă pe Arcul de Triumf!

Dinamo - Gloria Buzău, echipe de start

  • Dinamo: Golubovic - Sivis, Boateng, Homawoo, Opruț - Milanov, Gnahore, Cîrjan - Abdallah, Selmani, Politic
  • Rezerve: Roșca, Pașcalău, Licsandru, Bordușanu, Neagu, A. Bani, Patriche, Caragea, Al. Irimia, C. Costin, Amzăr
  • Antrenor: Zeljko Kopic
  • Gloria Buzău: Greab - Scheda, Turda, Dobrosavlevici, Sălceanu - Canadija, Prejmereanu, Ahkmatov - Ișfan, R. Matos, Tescan
  • Rezerve: Railean, Gladun, D. Benzar, Tavares, S. Pîrvulescu, A. Stan, I. Gheorghem, C. Dumitru, Budescu, Călin, Traore
  • Antrenor: Andrei Prepeliță
  • Stadion: Arcul de Triumf (Bucureşti)
  • Arbitru: Kovacs Szabolcs (Carei) / A1: Bîrdeş Romică (Piteşti), A2: Bojan Cosmin (Târgu Mureş) / Arbitru VAR: Andrei Florin (Târgu Mureş), Arbitru AVAR: Popescu Adrian (Craiova)

Kopic: „Să ne creăm ocazii, să jucăm la intensitate maximă”

Antrenorul lui Dinamo, Zeljko Kopic, a avut aprecieri pentru adversarii din această seară:

„Felicitări lui Mister Prepeliță, face o treabă excelentă, a promovat din Liga 2, apoi Buzăul a început foarte bine sezonul.

Noi trebuie să dăm maximum pentru a fi pregătiți de acest meci. Sunt optimist, echipa e în formă, ne-am antrenat bine. Vrem să jucăm la intensitate maximă, să ne creăm ocazii. Mai e loc de îmbunătățire, dar trebuie să dăm totul pentru cele 3 puncte”.

Dinamo e favorită clară. Suntem Dinamo, jucăm acasă, în fața propriilor suporteri. Buzăul a avut un început de sezon foarte, foarte bun. Cu siguranță ultima victorie le-a dat încredere, însă trebuie să câștigăm acest meci. Ne-am pregătit bine și avem încredere în noi că putem să batem pe oricine și putem să facem meciuri foarte bune! Raul Opruț, fundaș Dinamo

Tehnicianul oaspeților, Andrei Prepeliță, remarcă evoluția în bine a lui Dinamo față de sezonul trecut și spune că are jucători suficient de experimentați la Buzău pentru a face față presiunii create de fanii dinamoviști:

„Moralul este bun, întâlnim un adversar puternic, printre cei mai în formă. Vom merge să facem un meci bun, cu curaj putem obține punct sau puncte.

Dinamo și-a făcut o echipă bună, reconstrucție după un sezon greu. Au venit cu plusuri, formează o echipă bună.

Când am promovat știam că vor fi astfel de meciuri, cu atmosferă în tribune. Nu cred că jucătorii noștri au probleme să joace împotriva unor echipe care au fani și fac o atmosferă frumoasă”.

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5