Sunt scumpe pachetele FCSB?  Prețurile celor  4 meciuri din Europa League  vs. concertele Ed Sheeran și Ștefan Bănică, dar și Festivalurile Saga și George Enescu
fotomontaj: GOLAZO.ro

Sunt scumpe pachetele FCSB? Prețurile celor 4 meciuri din Europa League vs. concertele Ed Sheeran și Ștefan Bănică, dar și Festivalurile Saga și George Enescu

  • Cele mai ieftine pachete (4 meciuri) la meciurile FCSB din Europa League costă 150-250 lei, iar cele mai scumpe, în afara zonei VIP, sunt 450-550 lei
  • Biletele la concertul Ed Sheeran, de luna trecută, de pe Arena Națională au fost între 300 și 600 lei, în vreme ce la Ștefan Bănică se ajunge și la peste 900 de lei
  • Un abonament la festivalul George Enescu, care asigură 5 concerte, costă între 640 și 800 lei, iar pentru 3 zile la Saga e fix prețul pachetului FCSB la tribuna a II-a.
5.500 în 13 minute! FCSB, număr uriaș de  pachete de bilete vândute  pentru Europa League după numai o oră!
Citește și
5.500 în 13 minute!FCSB, număr uriaș de pachete de bilete vândute pentru Europa League după numai o oră!
Citește mai mult
5.500 în 13 minute! FCSB, număr uriaș de pachete de bilete vândute pentru Europa League după numai o oră!

FCSB a pus, vineri seara, în vânzare pachetele de bilete pentru cele 4 meciuri de pe teren propriu de pe tabloul principal din Europa League.

Prețurile fuseseră anunțate în premieră de acum două săptămâni de GOLAZO.ro: 

  • 150-250 la peluze
  • 450-550 lei la cele două tribune, excluzând zona VIP.

Sunt mari prețurile? Sunt accesibile unei mari părți din publicul pe care FCSB îl are? E prea scump să plătești 100 de euro pentru a vedea, din cel mai bun loc din stadion, tribuna a doua-central, 4 meciuri europene. Dintre care unul e cu Manchester United?

Răspunsul la această întrebare poate fi dat de faptul că în primele ore în care pachtele au fost disponibile pe platformă, au fost vândute peste 15.000. Ceea ce e enorm. Rezultă că prețurile sunt accesibile.

Un alt răspuns, la fel de relevant poate fi dat de o comparație cu alte evenimente speciale, care au loc în București cu o frecvență asemănătoare cu actuala participare a campioanei României în Europa League: fie anual, fie doar câteva zile/evenimente pe an. 

În acest an, Arena Națională a găzduit trei mari concerte: Coldplay (iunie), două apariții și Ed Sheeran (august). La acestea au fost prezenți peste 150.000. Prețurile?

  • Coldplay: cel mai ieftin 200 de lei, cel mai scump 725, iar pentru cei care au stat în picioare 480 de lei
  • Ed Sheeran: cel mai iefin 300 de lei, cel mai scump 600 lei

Prețurile, practic, sunt în marja celor folosite de FCSB pentru întreg pachetul la cele 4 meciuri.

Alte două Festivaluri de muzică au fost SAGA (muzică electronică și live) și George Enescu (concerte simfonice). 

  • SAGA: preț pentru o zi - 250 de lei, prețul abonamentului pentru toate cele 3 zile - 520 lei
  • George Enescu: un abonament la 5 concerte: 640 de lei - Categoria 2, 800 lei - Categoria 1

În ceea ce privește SAGA, prețurile sunt, practic, identice cu cele de la pachetele FCSB. Ceva mai scump, Festivalul George Enescu, care însă asigură 5 concerte, spre deosebire de 4 meciuri. În plus e o diferență farte mare de capacitate a arenei în care se desfășoară cele două evenimente.

La finalul acestui an, continuând tradiția celor precedenți, Ștefan Bănică jr. va concerta la Sala Palatului, timp de câteva zile, în ceea ce numește Concertul de Crăciun. Prețurile biletelor pentru un singur concert:

  • Între 310 și 935 de lei

Unde se situează, în schimb, costurile pentru meciurile FCSB în comparație cu alte evenimente sportive, dar care, la fel, sunt cu o frecvență mai rară, nu una gen campionat, care să fie weekend de weekend.

  • Meci de retragere Generația de Aur: cel mai ieftin - 40 de lei, cel mai scump - 90 lei
  • Un meci pe teren propriu CSM București în Champions League la handbal: cel mai ieftin - 50 lei

Media pentru fiecare meci în cazul FCSB ar fi, în cazul celui mai ieftin tichet, de 35-40 de lei, iar cel mai scump de 110-140 de lei. Și aici, nivelul stablit de campioana României e în media acestor evenimente.

Cele 4 meciuri de acasă pe care FCSB le va avea în Europa League

  • 26 septembrie: FCSB - Riga, 22:00
  • 7 noiembrie: FCSB - Midtjylland, 19:45
  • 28 noiembrie: FCSB - Olympiakos, 22:00
  • 30 ianuarie: FCSB - Manchester United, 22:00

Toate meciurile vor fi transmise în direct de Prima Sport și Digi Sport.

A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Campionate
12:11
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Citește mai mult
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Campionate
11:34
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Citește mai mult
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid