Pauză asumată   De ce a dispărut din prim-plan portarul chemat de Rădoi la națională și  ofertat de Rapid
Florin Iacob FOTO Sportpictures

Pauză asumată De ce a dispărut din prim-plan portarul chemat de Rădoi la națională și ofertat de Rapid

  • Internațional de seniori în urmă cu 3 ani, Florin Iacob (31 de ani) își anunță revenirea după o pauză forțată de 6 luni.
  • Portarul a devenit tătic pentru prima dată și nu a vrut să rateze momentul, așa că a ales să stea departe de fotbal pentru jumătate de an.
  • Ofertat în trecut de Rapid și FC Botoșani, Iacob își anunță revenirea, din iarnă, iar planurile sunt mari: întoarcerea la echipa națională.
Mihăilă, analizat de italieni  Evoluțiile jucătorului român din acest sezon, dezbătute: „ Excelent la sacrificiu  și alergare, negativ în fața porții”
Citește și
Mihăilă, analizat de italieni Evoluțiile jucătorului român din acest sezon, dezbătute: „Excelent la sacrificiu și alergare, negativ în fața porții”
Citește mai mult
Mihăilă, analizat de italieni  Evoluțiile jucătorului român din acest sezon, dezbătute: „ Excelent la sacrificiu și alergare, negativ în fața porții”

Florin Iacob (31 de ani) făcea pasul către echipa națională în 2021, când selecționer era Mirel Rădoi. A continuat să fie unul dintre portarii constanți ai Ligii 1, însă de luni bune a ieșit complet din peisaj.

GOLAZO.RO a stat de vorbă cu goalkeeperul care are aproape 200 de prezențe pe prima scenă pentru a înțelege situația sa. De ce nu mai apără, ce s-a întâmplat după plecarea de la Corvinul. 

550.000 de euro
e cota lui Florin Iacob pe transfermarkt 

Portarul e acasă, iar pauza vine dintr-un motiv mai puțin obișnuit pentru un fotbalist. Iacob a devenit tătic pentru prima dată, iar decizia de a sta departe de fotbal pentru jumătate de an a fost asumată, dorind să fie aproape de copil și soție.

Deși ieșit din prim plan, Iacob încă visează la națională, iar exemplu îi este chiar titularul de azi, Florin Niță. 

Salut, Florin! Ce faci? Ce mai e cu tine? 

Sunt bine! Acasă! Nu am nimic, am hotărât să stau liniștit. E vorba despre copil. Mi-am dorit să nu ratez niciun moment din cele de început de la venirea pe lume a copilului meu. Așa am simțit eu. 

N-am mai auzit asta până acum. Să întrerupi cariera pentru…

Nu e nimic grav. Nu s-a întâmplat nimic cu mine. A fost o pauză asumată, foarte plăcută. E primul copil. Dacă am ocazia asta, mi-am dorit să fac așa. 

Au fost oferte în tot acest timp?

Da, au fost ceva discuții, chiar și ofertă concretă de la Botoșani. Cu Rapid au fost niște discuții, nu mai mult. Botoșaniul mi-a făcut ofertă. Dar m-am gândit mai bine și am zis că am ales să fac pauza asta dorită până în iarnă. Totul asumat. Nu-mi fac probleme pentru viitor. Mi-am dorit enorm să fiu alături de familie. Din iarnă revin 100%. Acum totul e în regulă. Soția e bine. 

144 de meciuri
are portarul de 31 de ani pentru UTA, clubul pentru care a evoluat cel mai mult timp 

Și ceva probleme? 

Eu sunt bine, mental. Tot! Da, cred că au fost probleme din punctul ăsta de vedere. Mi-am dorit mult acest copil și a venit mai greu. Așa că n-am vrut să ratez nimic din viața lui. Și așa am ales să stau acasă. Nu e un capăt de lume că n-am jucat eu fotbal 6 luni. O să joc din iarnă. 

Care sunt planurile din iarnă?

O să reiau discuțiile. Mi-au scris o grămadă de impresari de pe platformele alea de jucători. Și străini, și români. Mi-au venit ceva oferte din Cipru și Grecia. Din Cipru foarte multe. Și din Iran. Dar, cu toate războaiele din zonă, mai bine stau liniștit, deși erau foarte mulți bani la mijloc. Foarte, foarte bune oferte. Au bubuit propunerile când s-au reluat pregătirile în Cipru, au fost 4-5 oferte în 3 zile. Dar am zis că nu merg. Am luat decizia să stau, așa că am respectat-o. 

Florin, câteva zile ai fost jucătorul Corvinului. Cu ei ce s-a întâmplat? Ai plecat repede, s-a vorbit despre un conflict cu Florin Maxim. 

Nu a fost nicio problemă cu „Flo”. Chiar am o relație foarte bună. Nu eram mental 100% și am ales să plec. Era clar că lumea se gândește că e o problemă când pleci așa, după un timp scurt, deodată. Nu au fost probleme. 

Naționala? Mai e un obiectiv?

Oho! Până mă las mă gândesc la națională. Sentimentul de a fi acolo e unic. E greu de descris. L-am trăit, foarte frumos. N-am cuvinte. Nu am să renunț niciodată la națională. Niță e un exemplu. Mă înțeleg foarte bine cu el, vorbesc săptămânal cu el. Mă bucur enorm pentru echipă. Parcursul e fantastic. Mă așteptam să fie bun, dar nici chiar atât de bun. 

O spui tu, care ai fost acolo, când s-a clădit, să zicem, generația asta.

Da, de asta spun că mă așteptam, dar parcă e peste așteptări. Simțeam de atunci că va fi bine. Eram o familie, un grup, exista o unitate. Mult respect, între ei, față de staff. Era dorință de muncă. Acum dau rezultate toate aceste lucruri. Și la Euro a fost o asemenea determinare… A fost acea fază cu Burcă și Drăgușin, mi-a rămas pe retină, când s-au dat piept în piept. Ăsta e spiritul de azi. Vor fi performanțe mari de acum. 

299 de partide
are Iacob în primele două ligi din România 
Drepturile TV salvează Liga 1 Cel puțin 4 cluburi au fost  salvate de depunctare , după ce deținătorul drepturilor a virat anticipat banii
Liga 1
17:37
Drepturile TV salvează Liga 1Cel puțin 4 cluburi au fost salvate de depunctare, după ce deținătorul drepturilor a virat anticipat banii
Citește mai mult
Drepturile TV salvează Liga 1 Cel puțin 4 cluburi au fost salvate de depunctare , după ce deținătorul drepturilor a virat anticipat banii
Mai face Țiriac polivalenta promisă?  Miliardarul așteaptă un  ajutor din partea Statului . Ce zice Marcel Ciolacu + detaliul interesant din documentele oficiale
Diverse
00:30
Mai face Țiriac polivalenta promisă? Miliardarul așteaptă un ajutor din partea Statului. Ce zice Marcel Ciolacu + detaliul interesant din documentele oficiale
Citește mai mult
Mai face Țiriac polivalenta promisă?  Miliardarul așteaptă un  ajutor din partea Statului . Ce zice Marcel Ciolacu + detaliul interesant din documentele oficiale
„Am sărit să-l bat pe Petrescu”  Arlauskis , dezvăluiri ireale din perioada CFR: „S-a închis în birou! Niciodată nu m-a halit”
Liga 1
14.10
„Am sărit să-l bat pe Petrescu”Arlauskis, dezvăluiri ireale din perioada CFR: „S-a închis în birou! Niciodată nu m-a halit”
Citește mai mult
„Am sărit să-l bat pe Petrescu” Arlauskis , dezvăluiri ireale din perioada CFR: „S-a închis în birou! Niciodată nu m-a halit”
România U19 - Spania U19 1-1  Rezultat  mare  pentru „tricolorii” lui Ioan Marin, la finalul turneului de pregătire pentru EURO 2025
Nationala
18:00
România U19 - Spania U19 1-1 Rezultat mare pentru „tricolorii” lui Ioan Marin, la finalul turneului de pregătire pentru EURO 2025
Citește mai mult
România U19 - Spania U19 1-1 Rezultat mare pentru „tricolorii” lui Ioan Marin, la finalul turneului de pregătire pentru EURO 2025
Out cu Dinamo?  Ngezana  poate rata și Derby de România! Ce soluții are FCSB
Liga 1
14.10
Out cu Dinamo?Ngezana poate rata și Derby de România! Ce soluții are FCSB
Citește mai mult
Out cu Dinamo? Ngezana poate rata și Derby de România! Ce soluții are FCSB
Dawa i-a impresionat pe englezi  4 cluburi din Premier League  ar fi cu ochii pe fundașul de la FCSB: „L-au urmărit cu PAOK”
Liga 1
13.10
Dawa i-a impresionat pe englezi4 cluburi din Premier League ar fi cu ochii pe fundașul de la FCSB: „L-au urmărit cu PAOK”
Citește mai mult
Dawa i-a impresionat pe englezi 4 cluburi din Premier League ar fi cu ochii pe fundașul de la FCSB: „L-au urmărit cu PAOK”
Bilete Dinamo - FCSB „Câinii roșii” au vândut deja peste 30.000 de bilete către suporteri. La acestea se adaugă alte 8.000 dedicate oaspeților
Liga 1
13.10
Bilete Dinamo - FCSB „Câinii roșii” au vândut deja peste 30.000 de bilete către suporteri. La acestea se adaugă alte 8.000 dedicate oaspeților
Citește mai mult
Bilete Dinamo - FCSB „Câinii roșii” au vândut deja peste 30.000 de bilete către suporteri. La acestea se adaugă alte 8.000 dedicate oaspeților