Coppa Italia: Atalanta vs Juventus - Ora revanşei pentru Gasperini

Coppa Italia: Atalanta vs Juventus - Ora revanşei pentru Gasperini

Atalanta - Juventus, meci contând pentru finala Cupei Italiei, este programat, miercuri, 15 mai, de la ora 22:00, pe Stadio Olimpico din Roma, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 2.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Atalanta şi Juventus se reîntâlnesc după trei ani în ultimul act din Coppa Italia, după ce, în finala ediţiei 2020-2021, torinezii, cu Anndrea Pirlo pe banca tehnică, s-au impus cu 2-1 la Reggio Emilia (Kulusevski 31, Chiesa 73 / Malinovsky 41) în faţa echipei conduse, ca şi acum, de Gian Piero Gasperini.

Atalanta a debutat în actuala ediţie a competiţiei în optimile de finală (privilegiu acordat echipelor clasate pe locurile 1-8 în precedenta ediţie de campionat), în care a eliminat-o pe Sassuolo, scor 3-1 (a), după care a trecut în sferturile de finală de Milan, scor 2-1 (d), iar în semifinale de Fiorentina, 0-1 (d) şi 4-1 (a).

În Serie A, echipa antrenată de Gian Piero Gasperini ocupă locul 5 după 36 de etape, cu 63 de puncte (mai are şi o restanţă), cu trei mai multe decât Roma, de care a trecut în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, scor 2-1 pe teren propriu (Italia va avea cinci echipe în viitoarea ediţie din Champions League).

Atenţie, Atalanta este calificată şi în finala din Europa League, în care o va întâlni pe Leverkusen, pe 22 mai, pe Aviva Stadium din Dublin (Irlanda)!

Atalanta a câştigat o dată Cupa Italiei, în 1963, după o finală cu Torino, scor 3-1, şi a pierdut de patru ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2021, scor 1-2 cu Juventus.

Juventus a început actuala ediţie din Cupa Italiei în optimile de finală (privilegiu acordat echipelor clasate pe locurile 1-8 în precedentul campionat), în care a trecut acasă de Salernitana, scor 6-1 (a), pentru ca în sferturile de finală să o elimine pe Frosinone, scor 4-0 (a), iar în semifinale pe Lazio, 2-0 (a) şi 1-2 (d).

În Serie A, echipa antrenată de Massimiliano Allegri este pe locul 4 după 36 de etape, cu 67 de puncte (nu mai poate pierde poziţia de Liga Campionilor), iar în cea mai recentă partidă oficială a remizat în campionat, pe teren propriu, cu Salernitana, scor 1-1.

Juventus are în palmares 14 trofee ale Cupei Italiei, ultimul cucerit în 2021, după o finală cu Atalanta, scor 2-1, şi a mai pierdut de alte şapte ori în ultimul act al competiţiei, cel mai recent în 2022, 2-4 după prelungiri cu Inter (a fost 2-2 după 90 de minute).

În acest sezon din Serie A, cele două echipe au remizat de fiecare dată, 0-0 în tur, pe terenul celor de la Atalanta, şi 2-2 în retur, acasă la Juventus (Cambiaso 66, Milik 70 / Koopmeiners 35, 75).

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Atalanta - Juventus.

Atalanta - Juventus GG


Cotă 1,90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
MESAJ PENTRU NEMȚI  „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și  o scrisoare . Reacția UEFA
Nationala
03.07
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare. Reacția UEFA
Citește mai mult
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare . Reacția UEFA
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !