​Daniel Dobre, despre relația cu Simona Halep: „Nu e nimic exagerat în ceea ce cere. Simona își respectă echipa”

​Daniel Dobre, despre relația cu Simona Halep: „Nu e nimic exagerat în ceea ce cere. Simona își respectă echipa”

​Daniel Dobre a revenit în echipa Simonei în această primăvară și a trebuit să o facă din mers, fără timp de acomodare și fără spațiu de eroare; după o pauză de la circuit, el a intrat direct în focuri, la unul dintre cele mai mari turnee ale anului, la Miami.Dobre a mai lucrat cu Simona de-a lungul anilor anteriori, pregătind-o în țară și însoțind-o la unele turnee, în special cele la care Darren Cahill a lipsit.

Simona Halep si Daniel DobreFoto: treizecizero.ro

Dar lucrurile sunt altfel acum: el e în scaunul principal, iar întreaga atenție a sutelor de mii de urmăritori ai Simonei e direcționată și spre el. Postul de antrenor al Simonei n-a fost niciodată unul ușor, dar după despărțirea de Darren Cahill, misiunea oricui ar fi venit părea din start și mai grea. E un scaun mare, greu de acoperit, iar lucrul cu una dintre jucătoarele cele mai importante ale lumii, numărul 1 mondial la finalul ultimelor două sezoane, vine nu doar cu multe satisfacții profesionale, ci și cu o presiune publică sporită.

Daniel Dobre a avut ocazia să se lămurească rapid de asta, după ce dialogul dintre el și Simona, de la una dintre sesiunile de on-court coaching de la Miami a fost întors pe toate fețele de fanii de acasă, și nu neapărat pe fețele relevante. Un antrenor e judecat după criterii improvizate, adesea subiective: i se analizează felul în care trăiește un meci, viteza și mimica pe care le are în timp ce intră pe teren ca să discute cu jucătoarea lui, postura de la OCC și, nu în ultimul rând, împachetarea mesajului. În toate astea citim indicii. Dar ce vedem e doar o mică bucățică din întreaga relație jucător – antrenor; partea nevăzută camerelor TV e, de fapt, cea care dictează cu adevărat succesul unei colaborări.

Simona se pregătește să atace poate cea mai intensă perioadă a anului, una în care sunt înșirate mai multe obiective importante pentru ea.

În primul său interviu de la începutul colaborării cu Simona, Daniel Dobre vorbește cu Treizecizero.ro pe larg și deschis despre toate subiectele arzătoare ale momentului: cum a regăsit-o pe Simona, ce e nou și ce e la fel la ea față de acum doi ani, cum a fost turneul de la Miami (cu tot cu OCC-ul cu pricina), cum decurge dinamica dintre ei, ce și-au propus, ce-și dorește Simona să câștige cel mai mult și cel mai mult, unde e nivelul Simonei la acest moment și o sumedenie de alte teme.

„Simona nu m-a chemat acolo să fiu „slugă”, cum s-a scris, ci ca pe o persoană pe care o respectă. Nu a fost efectiv nicio problemă între mine și ea la acel moment”, spune Daniel Dobre despre reacțiile care au urmat dialogului dintre el și Simona, de la un on-court coaching petrecut în timpul turneului de la Miami.

„Tu stai cu jucătorul 24 din 24, iar pe teren, la un meci, se vede doar o oră. Nu e definitorie pentru relația pe care o ai cu acel jucător. Sunt zile și zile. Deci nu poți să generalizezi un comportament pentru o secundă. Efectiv a fost un schimb de informații. „Am nevoie de mai multă energie”. Sau în altă zi spune „nu mai bateți atât din palme, că mă deranjează, stați liniștiți acolo”. Nu a avut nicio treabă cu nicio jignire. Dacă ar spune-o aiurea, și-ar cere scuze. Chiar le zice băieților des: „Îmi pare rău dacă v-am zis ceva”. Nu se supără nimeni; în momentul în care spune ceva, ea își cere imediat scuze după meci, întotdeauna. În niciun caz nu te tratează, cum s-a scris, ca pe „angajații care trebuie să bată din palme”.

Dobre detaliază: „În momentul în care ea alege niște oameni cu care să lucreze, se poartă frumos cu ei. În același timp, îți și cere să fii 100 la 100 implicat acolo. Până la urmă, dacă stai să te gândești, ea e cea care aleargă prin soare și cea care suportă multe lucruri. Dar întotdeauna este acolo pentru tine. Dacă ai nevoie de ceva, vorbești cu ea. Chiar dacă îi necesită timp sau energie, ea încearcă să facă lucrurile alea ca să te simți tu bine. Ca atare, dacă ți-a cerut ceva sau dacă s-a supărat, nu o face să te jignească pe tine.”

„Nu e nimic exagerat în ceea ce-ți cere. Când vrei să lucrezi cu un profesionist care dă tot, nu te poți duce acolo cu jumătate de inimă și să ai așteptări să faci doar ce vrei tu. Asta este viața.”

Citește interviul complet pe Treizecizero.ro, pentru a afla și alte detalii despre comportamentul Simonei față de echipă, ce s-a schimbat de fapt la Simona, pe cât se întinde înțelegerea lor, ce obiective și-au propus și ce șanse crede Daniel Dobre că are Simona la turneele de Grand Slam. Pe larg, AICI.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5