Europa League: Atalanta vs Leverkusen - Finală-spectacol la Dublin

Europa League: Atalanta vs Leverkusen - Finală-spectacol la Dublin

Atalanta - Leverkusen, meci contând pentru finala ediţiei 2023-2024 din Liga Europa, este programat, miercuri, 22 mai, de la ora 22:00, pe Aviva Stadium din Dublin, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Atalanta şi Leverkusen, două dintre cele mai în formă şi spectaculoase echipe din Europa, se confruntă în prima finală europeană a sezonului 2023-2024, care va fi arbitrată de o brigadă din România, formată din Istvan Kovacs (central), Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (asistenţi) şi Cătălin Popa (asistent video).

Atalanta a ajuns în ultimul act din Europa League după ce a câştigat Grupa D, 2-0 (a) şi 4-0 (d) cu Rakow Czestochowa (a), 2-1 (d) şi 1-1 (a) cu Sporting, 1-0 (a) şi 2-2 (d) cu Sturm Graz, în optimile de finală a eliminat-o pe Sporting, 1-1 (d) şi 2-1 (a), în sferturile de finală a trecut de Liverpool, 3-0 (d) şi 0-1 (a), iar în semifinale s-a impus în faţa lui Marseille, 1-1 (d) şi 3-0 (a).

În Serie A, echipa antrenată de Gian Piero Gasperini ocupă locul 5 după 37 de etape (are un meci mai puţin disputat), cu 66 de puncte, cu trei mai multe decât Roma, care este pe 6 (Italia va avea cinci reprezentante în ediţia viitoare din Champions League), iar în cea mai recentă partidă oficială, jucată în campionat, sa impus pe terenul lui Lecce, scor 2-0.

De menţionat că Atalanta are un singur trofeu important în palmares, obţinut în 1963, Cupa Italiei!

Cea mai mare performanţă a celor de la Atalanta în Europa League o reprezintă accesul în finala actualei ediţii, 2023-2024 (anterior a mai ajuns în sferturile de finală în sezoanele 1990-1991 şi 2021-2022).

Leverkusen a ajuns în finala competiţiei după ce a câştigat Grupa H, 4-0 (a) şi 2-0 (d) cu Hacken, 2-1 (d) şi 5-1 (a) cu Molde, 5-1 (a) şi 1-0 (d) cu Qarabag, apoi a trecut în optimile de finală de Qarabag, 2-2 (d) şi 3-2 (a), în sferturile de finală a eliminat-o pe West Ham United, 2-0 (a) şi 1-1 (d), iar în semifinale s-a impus în faţa celor de la Roma, 2-0 (d) şi 2-2 (a).

În Bundesliga, echipa antrenată de Xabi Alonso a cucerit primul său titlu din istoria de 120 de ani, neînvinsă (28 de victorii şi şase remize), cu 90 de puncte acumulate, cu 17 peste a doua clasată, Stuttgart, iar în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, a câştigat acasă cu Augsburg, scor 2-1.

Atenţie, Leverkusen nu a pierdut nici un meci oficial în acest sezon, indiferent de competiţie, şi mai are doar două partide de disputat, finala Europa League cu Atalanta şi finala DFB Pokal (Cupa Germaniei), cu Kaiserslautern, echipă din 2.Bundesliga (liga a doua)!

„Farmaciştii” au în palmares un trofeu Europa League, cucerit în 1988 (când competiţia se numea Cupa UEFA), după singura lor finală, disputată cu Espanyol, 0-3 (d) şi 3-0 după 90 şi, respectiv 120 de minute, 3-2 după penalty-uri (a).

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2021-2022 din Europa League, în faza optimior de finală, când Atalanta s-a impus de două ori în faţa lui Leverkusen, 3-2 acasă, în tur, şi 1-0 în deplasare, în retur.

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Atalanta - Leverkusen.

Atalanta - Leverkusen GG


Cotă 1,80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
MESAJ PENTRU NEMȚI  „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și  o scrisoare . Reacția UEFA
Nationala
03.07
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare. Reacția UEFA
Citește mai mult
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare . Reacția UEFA
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !