FCSB - UTA 2-0  Campioana iese din  zona retrogradării  după victoria de pe „Arc” +71 foto
FCSB - UTA 2-0. Campioana obține al doilea succes în acest sezon de Liga 1 și a scăpat din zona retrogradării. Foto: sportpictures.eu

FCSB - UTA 2-0 Campioana iese din zona retrogradării după victoria de pe „Arc”

  • FCSB - UTA 2-0. Campioana obține al doilea succes în acest sezon de Liga 1 și a scăpat din zona retrogradării.
  • Ngezana și Băluța au marcat golurile lui FCSB. Mijlocașul a irosit o lovitură de pedeapsă.

FCSB și-a umplut buzunarele după calificarea în Europa League, însă a rămas datoare în competiția internă, unde se afla în zona retrogradării fără să întâlnească cei mai grei adversari.

FCSB - UTA. Campioana iese din zona retrogradării

Echipa care se ține bine cu Maccabi, Sparta sau LASK e cu totul alta în campionat. Parcă sunt alți 11 jucători care îmbracă tricoul albastru. În nici 2 minute, UTA putea deschide scorul pe Arc.

Gaură în centrul defensivei, Kadiri primește mingea și rămâne singur cu Târnovanu, numai că nigerianul trădează numărul de pe spate, 9. Se lasă pe spate, trimite cu latul, mult peste poartă.

Nu la mult timp distanță, Dawa oferă o nouă gafă memorabilă. Sare peste o minge, apoi patinează pe gazonul problematic. Se împotmolesc și arădenii. Inițiativa a fost în dreptul celor de la UTA, golul a picat tot în poarta lor. 

Acum chiar a înscris

Fază fixă, centrare a lui Octavian Popescu, Ngezana e atent și reia cu capul. Gol validat de data această. Sud-africanul înscrisese și la Sibiu, dar a rămas fără reușită după consultarea VAR. Primul pentru el în Superligă, al doilea la FCSB.

O fază fixă, de obicei „călcâiul lui Ahile” la FCSB, deblochează meciul. Apoi controlul a fost luat de gazde. Puține lucruri notabile, poate doar starea gazonului. Sub orice critică. În unele momente părea că se joacă pe gheață. 

Băluță, ratări imense

Fie că echipa conduce sau nu, un lucru rămâne constant la FCSB. Schimbările de la pauză. Și acum au fost trei: au ieșit Ștefănescu, Octavian Popescu și Crețu. Au intrat Baeten, Miculescu și Pantea. Reci și calde. De pe partea lui Pantea vine o ocazie uriașă a arădenilor: Câmpanu a ratat de puțin ținta de pe 16 metri.

Apoi Baeten îl ia la țintă pe Poulolo, stoperul oprește mingea cu mâna. Dar Băluță a tras prost din penalty, Popa a respins. Tot Băluță a mai fost aproape de gol o dată (70). Scapă singur, cursă de 40 de metri, lob, Popa agață mingea cu degetele și oprește mingea. 

Puncte, nu spectacol 

Putea fi un final simplu pentru FCSB. Nu a fost deloc! Nici după penalty, nici după alte două ocazii ale lui Edjouma, principalul pericol din repriza a doua, intrat pe teren  după accidentarea lui Lixandru. Cum n-a fost niciun meci din acest sezon pentru campioană. Abia în minutul 88, Băluță a reușit să rupă ghinionul și să închidă meciul.

Chinuită, înghesuită. O campioană mult schimbată față de echipa din prima jumătate a anului. Vine al doilea succes până la urmă. Puncte de aur pentru FCSB la cum arăta situația. Salt de 5 poziții în clasament, iar un succes în restanța cu Botoșani ar aduce campioana pe linia de plutire, la buza play-off-ului. 

FCSB - UTA Arad 2-0

  • Au marcat: Ngezana (16), Lixandru (87)
  • 4.538 de spectatori asistă la această partidă

Final de meci! FCSB se impune.

Min. 90+3 - Pantea ratează șansa de a face 3-0 pentru FCSB.

Repriza secundă va fi prelungită cu minim 4 minute

Min. 87 - GOL FCSB, 2-0! Băluță reușește în cele din urmă să înscrie.

Min. 70- Alexandru Băluță scapă singur cu Popa, încearcă o scăriță peste portarul celor de la UTA, care era ieșit la 16 metri, dar Popa îi interzice din nou golul.

Min. 58- Alexandru Băluță execută lovitura de pedeasă, însă Robert Popa ghicește execuția. Pe fază Alhassan reia peste poartă.

Min. 56- Arbitrul acordă penalty pentru FCSB, după hențul făcut de Conte.

Min. 54- Câmpanu trage pe lângă poartă dintr-o poziție excelentă.

Min. 46- Start în repriza secundă! FCSB a efectuat trei schimbări: au ieșit Crețu, Octavian Popescu și Ștefănescu, au intrat Pantea, Miculescu și Baeten.

Min. 45+1- Final de primă repriză pe Arcul de Triumf.

Prima repriză va fi preungită cu minim un minut

Min. 42- Costache șutează, însă Târnovanu reține fără probleme.

FCSB- UTA ARAD.jpeg
FCSB- UTA ARAD.jpeg

Galerie foto (71 imagini)

FCSB-UTA ARAD .jpeg FCSB-UTA ARAD.jpeg FCSB-UTA ARAD .jpeg FCSB-UTA ARAD .jpeg FCSB-UTA ARAD .jpeg
+71 Fotografii
labels.photo-gallery

Min. 16- GOL FCSB, 1-0! Ngezana deschide scorul după o lovitură liberă bătută de Octavian Popescu și deviată de un jucător al celor de la UTA.

Min. 10- O nouă ratare pentru arădeni! Costache trage în blocajul lui Ngezana.

Min. 2- Kaidiri ratează o șansă uriașă pentru UTA. Atacatul nigerian a reluat peste poartă din jurul punctului cu var.

Ultrașii celor de la CSA Steaua au venit să o susțină pe UTA Ultrașii celor de la CSA Steaua au venit să o susțină pe UTA
Ultrașii celor de la CSA Steaua au venit să o susțină pe UTA

Min.1- A început partida!

FCSB - UTA, echipele de start

  • FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Ngezana, Dawa, Panțîru - Lixandru (cpt.), Alhassan - Ștefănescu, Băluță, Oct. Popescu - D. Popa
    Rezerve: A. Vlad - Haruț, Miculescu, Kiki, Edjouma, Chiricheș, Pandele, Baeten, Pantea, Musi, Radunovic, Luis Phelipe
    Antrenor: Elias Charalambous
  • UTA Arad: R. Popa - Dozi, I. Conte, Paulolo, Trif - Fabry (cpt.), Hrezdac, Van Durmen - Cîmpanu, Kadiri, V. Costache
    Rezerve: D. Iliev - V. Borcea, Cr. Mihai, Benga, Ezekiel, Machado, Mabea, Râpă, Dumiter, R. Cristea, Ghezali
    Antrenor: Mircea Rednic
  • Stadion: Arcul de Triumf
  • Arbitru: Găman George Cătălin (Craiova - Dolj). Asistenți: Popescu Adrian (Craiova - Dolj) și Badea Marius (Râmnicu Vâlcea - Vâlcea). Arbitru VAR: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi - Galaţi). Asistent VAR: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava - Suceava)

20:30 FCSB, fără 3 vedete în lot

Darius Olaru, suspendat, Adrian Șut, accidentat, și Florin Tănase, răcit, lipsesc de la FCSB.

În absența celor 3, banderola va fi purtată de Lixandru.

20:00 Autocarul celor de la FCSB a ajuns la stadion

Șut și Olaru, marile absențe cu UTA

FCSB a câștigat un singur meci de la startul Ligii 1, 3-2 cu Farul. Antrenorul Charlambous nu îi poate folosi pe Adrian Șut și Darius Olaru la meciul cu arădenii.

„Trebuie să câștigăm, pentru că nu stăm bine în campionat. Nu cred că jucătorii sunt obosiți, cred că cea mai bună recuperare este atunci când câștigi meciuri, te ajută foarte mult psihic.

Trebuie să găsim o balanță pentru a face față pe toate cele 3 fronturi, vom juca din 3 în 3 zile o perioadă lungă”, a declarat Elias Charalambous la gsp.ro

Mircea Rednic, a 30-a bătălie cu FCSB

Mircea Rednic a învins-o de cinci ori pe FCSB în toate competițiile, iar 15 partide s-au încheiat la egalitate. Cel mai dur eșec al lui Rednic ca antrenor al arădenilor contra echipei lui Becali a fost sezonul trecut, 0-4.

Mircea Rednic a intrat în conflict cu suporterii chiar înaintea duelului cu FCSB. Antrenorul este acuzat că încasează comisioane din transferurile pe care le face la Arad.

„Imoh nu a avut impresar, deci n-a avut comision. Toți ceilalți vin cu câte doi impresari.

Eu am fost atacat și chiar m-a deranjat. Ar trebui să le fie rușine suporterilor pentru banner-ul care a apărut. Era așa, mototolit, cred că era de anul trecut când au fost aceleași probleme.

Bă fraților, Rednic n-are nevoie de combinații, n-are nevoie de bani nemunciți. Nu o mai frecați cu astea. Dacă aș vrea să fiu răutăcios cu gruparea care a făcut banner-ul ăla și eu aș putea să zic că sunteți tonomate. Și eu aș putea să spun asta”, a declarat Mircea Rednic pentru gsp.ro

A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Campionate
12:11
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Citește mai mult
A murit Toto SchillaciCel mai bun fotbalist al Campionatului Mondial din 1990 avea 59 de ani
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Campionate
11:34
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
Citește mai mult
Daniele De Rossi, concediat AS Roma l-a demis după patru etape fără victorie în Serie A: „Decizia, luată în interesul echipei”
L-au blocat în România!   Dedesubturile recursului  depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Jocurile Olimpice
00:13
L-au blocat în România! Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Citește mai mult
L-au blocat în România!  Dedesubturile recursului depus de americani pentru medalia de bronz a Anei Bărbosu: „Aici este hiba”
Champions League  Superduel pe San Siro,  11 goluri  în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Liga Campionilor
17.09
Champions League Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid
Citește mai mult
Champions League  Superduel pe San Siro, 11 goluri în meciul lui Bayern + Mbappe & Endrick, primele reușite în UCL pentru Real Madrid