Ilie Năstase: "Simona a făcut-o pe Serena să greșească. Cred că a fost cea mai rapidă finală de la Wimbledon"

Ilie Năstase: "Simona a făcut-o pe Serena să greșească. Cred că a fost cea mai rapidă finală de la Wimbledon"

Dublu finalist la Wimbledon (1972 și 1976), Ilie Năstase a vorbit despre evoluția impecabilă a Simonei Halep în finala cu Serena Williams la All England Club. Fostul lider ATP a declarat că Simona a servit foarte bine și a obligat-o pe americancă să greșească. "Eu cred că a fost cea mai rapidă finală de la Wimbledon", a precizat Ilie Năstase.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

”Eu cred că a fost cea mai rapidă finală de la Wimbledon. Serena nu a condus niciodată, în niciunul dintre seturi, contează foarte mult pentru încredere. A servit foarte bine astăzi Simona, i-a intrat primul serviciu foarte des, a alergat-o pe Williams”, a spus Ilie Nastase, potrivit Digi Sport.

”A greșit foarte mult astăzi Serena, dar Simona a făcut-o să greșească. Eu cred că este vorba despre situația ei fizică, a născut, nu e în cea mai bună formă”, a adăugat Năstase.

Simona Halep (locul 7 WTA) a câştigat turneulul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams (locul 10 WTA) după numai 55 de minute de joc.

De știut:

  • Simona Halep este prima jucătoare din România care câștigă turneul de la Wimbledon. Singurul român care a mai ajuns în ultimul act la Wimbledon, în proba de simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele finale fiind pierdute.
  • Simona Halep va încasa 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.
  • Serena rămâne cu 23 de titluri de Grand Slam, cu unul mai puțin decât Margaret Court, cea care deține recordul.
  • Simona Halep a pierdut un singur set pe tot parcursul Wimbledon-ului, împotriva Mihaelei Buzărnescu.
  • Serena Williams a câștigat de șapte ori turneul: 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 și 2016. Americanca a pierdut finala în 2004, 2008, 2014, 2019.
  • Începând de luni, Simona va urca pe locul 4 în clasamentul WTA de simplu.

S-ar putea să te intereseze și:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
19.09
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
19.09
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19.09
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
19.09
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5