Ligue 2: St. Etienne vs Rodez - Boloni îşi află adversara de la baraj

Ligue 2: St. Etienne vs Rodez - Boloni îşi află adversara de la baraj

St. Etienne - Rodez, meci contând pentru finala play-off-ului de promovare în campionatul Franţei, este programat, vineri, 24 mai, de la ora 21:30, pe Stade Geoffroy-Guichard.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

St. Etienne şi Rodez se confruntă în finala play-off-ului din Ligue 2, într-o singură manşă, echipa învingătoare urmând să o întâlnească în barajul de menţinere-promovare în Ligue 1 pe Metz, echipa antrenată de Laszlo Boloni.

St. Etienne a terminat campionatul pe locul 3, cu 65 de puncte, la nouă în urma lui Auxerre şi la trei distanţă de Angres, care au promovat direct, şi vine după două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci partide din Ligue 2, iar în ultima etapă a pierdut pe terenul celor de la Quevilly, scor 0-2.

În meciurile disputate pe teren propriu în actualul campionat, echipa antrenată de Olivier Dall'Oglio a bifat zece succese, patru remize şi cinci eşecuri, iar golgheterul „verzilor” este Ibrahim Sissoko, cu 12 reuşite în Ligue 2.

St. Etienne, de zece ori campioană a Franţei, ultima oară în 1981, este la al doilea sezon consecutiv în Ligue 2, de la retrogradarea din 2022 (până atunci avea 18 ani consecutivi petrecuţi în Ligue 1).

Rodez a încheiat sezonul din Ligue 2 pe locul 4, cu 60 de puncte, la 14 distanţă de Auxerre şi la opt în urma lui Angers, care au promovat direct în Ligue 1, şi vine după trei victorii, un rezultat de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci etape din campionat, iar în cea mai recentă dintre ele s-a impus acasă, în faţa lui Ajaccio, scor 2-0.

Echipa antrenată de Didier Santini a bifat şase succese, şase remize şi şapte eşcuri în meciurile disputate în deplasare în acest sezon din Ligue 2, iar cel mai bun marcator al galben-roşiilor în campionat este Andreas Hountondji, cu 14 goluri.

Pentru a ajunge în finala play-off-ului de promovare, Rodez a disputat o partidă eliminatorie cu Paris FC, de care a trecut pe teren propriu cu 2-2, după 90 de minute, 3-2 după penalty-uri (nu s-au disputat prelungiri).

Rodez a evoluat în Ligue 2 în perioada 1988-1993 şi a revenit în eşalonul secund al Franţei în 2019 (în rest, echipa înfiinţată în 1929 a jucat în diviziile inferioare şi regionale).

În partidele directe ale actualei ediţii din Ligue 2, Rodez s-a impus în faţa lui St. Etienne în tur, pe teren propriu, scor 2-1, pentru ca, în retur, să se consemneze un egal, scor 1-1.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul St. Etienne - Rodez.

St. Etienne - Rodez 1X

Cotă 1,25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Spre sferturi!   România - Olanda , meciul unei generații: echipe probabile
Nationala
07:02
Spre sferturi! România - Olanda, meciul unei generații: echipe probabile
Citește mai mult
Spre sferturi! România - Olanda , meciul unei generații: echipe probabile
Program Superliga 2024 - 2025  Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
Liga 1
01.07
Program Superliga 2024 - 2025Când se joacă derby-urile, cum arată țintarul complet al Ligii 1
Citește mai mult
Program Superliga 2024 - 2025 Când se joacă derby-urile , cum arată țintarul complet al Ligii 1
CR7, între Agonie și extaz Portugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni  Franța
EURO 2024
01.07
CR7, între Agonie și extazPortugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni Franța
Citește mai mult
CR7, între Agonie și extaz Portugalia - Slovenia 0-0, 3-0 d. pen. Lusitanii se califică în „sferturi”, unde vor întâlni Franța
„prostUL NAIBII!”  De Bruyne  a jignit  un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională
EURO 2024
01.07
„prostUL NAIBII!” De Bruyne a jignit un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională
Citește mai mult
„prostUL NAIBII!” De Bruyne a jignit un jurnalist + a vorbit despre retragerea din națională