Jordan Chiles, la MTV VMA  Gimnasta americană,  premiată  pe scena unuia dintre cele mai importante evenimente muzicale din SUA
Jordan Chiles și Flava Flav (foto: Getty Images)

Jordan Chiles, la MTV VMA Gimnasta americană, premiată pe scena unuia dintre cele mai importante evenimente muzicale din SUA

  • Gimnasta americană Jordan Chiles și-a făcut apariția la Gala MTV Video Music Awards și a primit un ceas de bronz în formă de medalie de la rapperul Flava Flav, aluzie la bronzul pierdut la Jocurile Olimpice de la Paris în fața Anei Maria Bărbosu.
Ana are medalie   Ana Maria Bărbosu  a intrat în posesia medaliei de bronz: „Sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel”
Citește și
Ana are medalie Ana Maria Bărbosu a intrat în posesia medaliei de bronz: „Sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel”
Citește mai mult
Ana are medalie Ana Maria Bărbosu a intrat în posesia medaliei de bronz: „Sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel”

La o lună după ce TAS a decis să-i atribuie medalia de bronz la sol româncei Ana Maria Bărbosu, iar Jordan Chiles a ieșit de pe podium, gimnasta americană a participat la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului, MTV Video Music Awards.

Jordan Chiles, celebrată la MTV VMA

Jordan Chiles a urcat pe scenă alături de Flava Flav pentru a prezenta primul premiu al serii, dar înainte de acest moment, rapperul a premiat-o chiar pe gimnastă: i-a pus la gât un ceas de bronz în aplauzele puternice ale spectatorilor de pe UBS Arena, din New York.

„Știu că au încercat să-ți ia medalia”, a spus Flava Flav în fața mulțumii care a huiduit decizia TAS. „Ți-am adus ceva ce ei nu-ți pot lua”, a continuat artistul.

Gestul a emoționat-o pe Chiles: „Wow. Nici măcar nu știu ce să spun”.

Jordan Chiles: „Am făcut tot ce trebuia, am respectat regulile”

Tot marți, Jordan Chiles a participat Forbes Power Women's Summit și a povestit cum „inima ei a fost frântă” de tot ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Mi-a fost luat cel mai important lucru: recunoașterea a ceea ce am fost. Nu este vorba despre medalie. Este vorba despre culoarea pielii mele. M-am simțit golită. Am simțit că m-am întors în 2018, când mi-am pierdut dragostea pentru sport. Acum, am pierdut-o din nou”, a spus Chiles conform USA Today Sports.

„Acum simt toată dragostea oamenilor, dar mi-a fost foarte greu la început din cauza faptului că aveam inima frântă. Am simțit că nu există mulți oameni care să mă susțină”.

Chiles a comparat momentul trăit la Jocurile Olimpice cu un moment dificil din 2018:

„Eram atunci în situația de a face față unui antrenor care m-a abuzat emoțional și verbal și nu am avut capacitatea de a-mi folosi vocea sau de a fi auzită. Așa simt acum, că nu am fost capabilă să mă fac auzită.

Am scris istorie și voi continua să fac asta. Am respectat regulile. Antrenoarea mea a respectat regulile. Am făcut tot ce trebuia, corect. Plâng, mă enervez, am emoții. Dar, de asemenea, înțeleg că da, sunt de două ori campioană olimpică. Sunt o campioană mondială. Sunt toate aceste lucruri.

Voi continua să strălucesc, pentru că steaua mea nu se va stinge niciodată și voi continua mereu să merg înainte”.

Ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Paris

Pe scurt, faptele au fost acestea:

  • Ana Maria Bărbosu era, la terminarea concursului, pe locul 3 al probei. Cecile Landi, antrenoarea americană, depune contestație pentru Jordan Chiles.
  • Aceasta este rezolvată pozitiv de arbitre, care-i oferă sportivei din SUA o zecime ce o ajută să urce pe ultima treaptă a podiumului.
  • Ana, care se pregătea de ceremonia de decernare a medaliilor, a fost retrogradată pe locul 4.
  • România a depus contestații la divizia Ad-hoc de la Paris a TAS cu privire la depășirea minutului regulamentar în care americanii puteau face contestație pentru Chiles.
  • Acestea au fost soluționate pozitiv pentru Ana Maria Bărbosu, iar, pentru 4 secunde, contestația SUA a fost anulată.
  • Ana Maria Bărbosu urcă din nou pe poziția a treia și ia medalia de bronz, care-i este înmânată la București.
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Nationala
17:15
„Joacă pe două posturi” Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
Citește mai mult
„Joacă pe două posturi”  Căpitanul unei echipe din Liga 1, propus de Mircea Lucescu în Serie A
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro +  Ce se întâmplă cu restul biletelor  pentru Europa League
Europa League
16:50
FCSB, 23.000 de pachete vândute Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
Citește mai mult
FCSB, 23.000 de pachete vândute  Venituri de 2 milioane de euro + Ce se întâmplă cu restul biletelor pentru Europa League
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă  forță în Liga 1
Liga 1
15:46
De ce este U Cluj lider Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Citește mai mult
De ce este U Cluj lider  Analiză GOLAZO.ro. Cum a creat Sabău o nouă forță în Liga 1
Champions League   LIVE  » Milan - Liverpool  și alte 3 partide se dispută acum. Doar pe „Bernabeu” nu s-a înscris
Liga Campionilor
21:57
Champions League LIVE » Milan - Liverpool și alte 3 partide se dispută acum. Doar pe „Bernabeu” nu s-a înscris
Citește mai mult
Champions League  LIVE » Milan - Liverpool  și alte 3 partide se dispută acum. Doar pe „Bernabeu” nu s-a înscris