Virală   Nadia Comăneci  a scos din arhivă o poză cu David Popovici, de acum 10 ani
Nadia Comăneci / Foto: Imago

Virală Nadia Comăneci a scos din arhivă o poză cu David Popovici, de acum 10 ani

  • Nadia Comăneci a scos din „sertarul cu amintiri” o fotografie cu David Popovici, din urmă cu 10 ani, pe când nu era un supercampion la nivel mondial, ci doar o tânără speranță.
  • Luni, David Popovici a reușit să câștige și prima sa medalie olimpică: aurul la 200 de metri liber.

Nadia Comăneci s-a bucurat foarte mult pentru prima medalie a delegației României la Jocurile Olimpice de la Paris.

în finală! David Popovici luptă miercuri seară pentru  o medalie  la 100m liber: „Încă nu am terminat ce aveam de făcut aici”
Citește și
în finală!David Popovici luptă miercuri seară pentru o medalie la 100m liber: „Încă nu am terminat ce aveam de făcut aici”
Citește mai mult
în finală! David Popovici luptă miercuri seară pentru  o medalie la 100m liber: „Încă nu am terminat ce aveam de făcut aici”
  • Fosta mare gimnastă așteaptă o medalie și din partea urmașelor sale, calificate în finalele pe aparate, la individual compus și pe echipă, însă misiunea este una mult mai dificilă.

Nadia Comăneci l-a premiat pe David Popovici acum 10 ani

Nadia Comăneci a postat o fotografie, pe conturile personale de socializare, în care este ilustrată alături de David Popovici, în urmă cu 10 ani.

Pe atunci, senzația înotului mondial era doar un puști ambițios, cu aspirații mari. Totuși, talentul era evident, iar speranțele celor din jur era foarte mari.

La 10 ani neîmpliniți, David Popovici reușea primele victorii importante ale carierei sale, iar Nadia Comăneci avea să-i așeze la gât una dintre strălucitoarele medalii.

În apropierea sportivului erau, la fel ca în finala triumfătoare de la Paris 2024, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, și fostul tenismen Ion Țiriac.

David Popovici, un sportiv fenomenal

David Popovici s-a apucat de înot la 4 ani, la recomandarea unui medic ortoped, ce i-a sugerat acest sport pentru a corecta scolioza aflată în stadiul incipient.

La 15 ani ani distanță, David are două titluri mondiale (100 și 200 m), patru europene (2x 100 și 200 m) și unul olimpic (200 m).

La doar 19 ani, David Popovici se îndreaptă cu viteză spre statutul de legendă a înotului și, totodată, a sportului românesc.

Medalia mi-o dedic mie, pentru că e un vis împlinit. Mă bucur foarte tare, sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum 5 minute am scris istorie și dacă eu am putut, un băiat obișnuit, doar cu o dorința foarte arzătoare și puternică, oricine poate. Vă rog, faceți-o și voi! David Popovici după cursa de aur, la TVR Sport
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”