Nataţie: Campionul olimpic Sun Yang doreşte o audiere publică în faţa TAS

Nataţie: Campionul olimpic Sun Yang doreşte o audiere publică în faţa TAS

Înotătorul chinez Sun Yang, triplu campion olimpic, a solicitat Tribunalului de arbitraj sportiv (TAS) să ţină o audiere publică în cazul său care să-i dea şansa să-şi reabiliteze numele, au anunţat avocaţii sportivului, relatează Agerpres.

Sun Yang, aur la natatie 1.500 m liber si un nou record mondialFoto: Reuters

Sun, prezent la Mondialele de nataţie de la Gwangju, a fost exonerat de acuzaţii de către o comisie a Federaţiei internaţionale de nataţie. WADA a făcut apel însă împotriva deciziei FINA la TAS, care va analiza cazul în luna septembrie.

Înotătorul chinez a refuzat la începutul anului să se supună unui control doping inopinat, pentru că avea îndoieli asupra acreditării ofiţerilor antidoping.

Într-un comunicat, avocaţii lui Sun au solicitat o audiere publică la TAS în luna septembrie, în condiţii de maximă transparenţă, pentru reabilitarea numelui înotătorului chinez.

Sun a cooperat iniţial în timpul unui test inopinat, dar când a apărut o problemă cu acreditarea unui ofiţer, înotătorul a cerut ca acesta să fie schimbat, cerere care i-a fost refuzată. Ofiţerii au decis să oprească testarea şi i-au dat înapoi testele de sânge prelevate.

În 2014, Sun a fost suspendat trei luni din cauza unui test pozitiv la o substanţă interzisă, dar decizia a fost făcută publică după expirarea sancţiunii. Chinezul a susţinut atunci că substanţa se afla într-un medicament recomandat de medic pentru inimă.

O a doua încălcare a codului antidoping i-ar aduce multiplului campion mondial o suspendare mai lungă care l-ar putea exclude de la JO 2020.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”