​Nataţie: Fostul mare antrenor Pantelimon Decuseară a decedat la vârsta de 78 de ani

​Nataţie: Fostul mare antrenor Pantelimon Decuseară a decedat la vârsta de 78 de ani

​Cel mai mare antrenor român de sărituri în apă din toate timpurile, Pantelimon Decuseară, a decedat joi, la vârsta de 78 de ani, a anunţat Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Pantelimon DecusearaFoto: Facebook - FRNPM

Decuseară a fost sportiv de elită, legitimat la CS Dinamo Bucureşti, şi a cucerit cinci titluri naţionale. În anul 1966 a fost primul săritor român calificat în finala unei ediţii a Campionatelor Europene, unde a ocupat un onorant loc 6.

A absolvit Institutul de Cultură şi Educaţie Fizică din Bucureşti, iar apoi s-a stabilit la Bacău, unde a fost antrenor la secţia de sărituri în apă. Momentul de vârf al carierei sale l-au reprezentat Campionatele Mondiale de juniori de la Londra, din 1992. În calitate de antrenor al lotului naţional, Pantelimon Decuseară l-a îndrumat pe Gabriel Cherecheş, campion mondial, în timp ce la feminin, la respectiva ediţie s-au cucerit două medalii de bronz, precizează FRNPM.

Pantelimon Decuseară a fost arbitru FINA, calitatea de arbitru membru al juriului îndeplinind-o şi în competiţiile interne.

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă.  FCSB, menționată  de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Liga Campionilor
18.09
Champions League 13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Citește mai mult
Champions League  13 goluri în a doua seară de Ligă. FCSB, menționată de statisticieni + Mesaj special: „Eu sunt alesul, tu cine ești?”
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva  banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Liga 1
18.09
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1 Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici: Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Citește mai mult
Ciolacu vs Boc, duel în Liga 1  Echipele din orașele celor doi politicieni, din perspectiva banilor publici : Gloria Buzău, buget-record, peste U Cluj
Ținte noi    Dinamo  încearcă două transferuri de calibru!
Liga 1
18.09
Ținte noi Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Citește mai mult
Ținte noi  Dinamo încearcă două transferuri de calibru!
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în  Ghencea ”
Liga 1
18.09
Tătărușanu în tricoul lui FCSB Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea
Citește mai mult
Tătărușanu în tricoul lui FCSB  Va fi prezent la meciul cu Petrolul: „Prima oară în Ghencea ”