SuperLiga: Dinamo vs Csikszereda - „Câinii roşii”, mari favoriţi

SuperLiga: Dinamo vs Csikszereda - „Câinii roşii”, mari favoriţi

Dinamo - Csikszereda, meci contând pentru prima manşă a barajului de menţinere-promovare în campionatul României, este programat, luni, 20 mai, de la ora 20:00, pe Arena Naţională, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Dinamo, care a reuşit în ultimul moment să evite retrogradarea directă, şi Csikszereda, care a profitat de faptul că două echipe mai bine clasate nu au avut drept de promovare din Liga 2, se întâlnesc în prima manşă a barajului de menţinere-promovare în SuperLiga.

Dinamo a terminat pe locul 7 în play-out, cu 25 de puncte, şi vine după o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci partide disputate în campionat, iar în cea mai recentă dintre ele s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la UTA, scor 2-0.

Echipa antrenată de Zeljko Kopic nu a pierdut deloc acasă în play-out, 1-1 cu Petrolul, 1-0 cu Poli Iaşi, 1-1 cu Voluntari şi 2-0 cu UTA (în sezonul regulat a bifat cinci succese, trei remize şi şapte eşecuri pe teren propriu), iar cel mai bun marcator al „câinilor roşii” este Goncalo Gregorio, cu şapte goluri în campionat.

Dinamo a ajuns la al treilea baraj consecutiv: în 2022 a retrogradat pentru prima oară în istoria sa, după ce pierdea cu U Cluj, 0-2 (d) şi 1-1 (a), iar în 2023 a promovat după ce s-a impus în faţa lui FC Argeş, 6-1 (a) şi 2-4 (d).

Csikszereda a terminat pe locul 6 în play-off, cu 40 de puncte, şi a beneficiat de faptul că Şelimbăr şi Corvinul nu au drept de promovare din Liga 2, şi vine după un rezultat de egalitate şi patru înfrângeri în ultimele cinci meciuri din Liga 2, iar în ultimul dintre ele a cedat pe teren propriu, scor 0-1 cu Buzău.

Echipa antrenată de Robert Ilyeş a obţinut un singur punct din cele cinci deplasări în actualul play-off (în sezonul regulat a bifat trei succese, trei remize şi trei eşecuri pe terenuri străine), iar golgheterul ciucanilor este Richard Jelena, cu cinci reuşite în Liga 2.

Csikszereda a promovat în 2019 în Liga 2 şi participă în premieră la un baraj de menţinere-promovare în SuperLiga (actualul club a fost reînfiinţat în 2010, dar istoria fotbalului la Miercurea Ciuc are continuitate începând din 1904).

Cele două echipe s-au întâlnit de două ori până acum, prima dată în 2018, când Csikszereda a trecut de Dinamo în optimile de finală din Cupa României, 2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 6-5 după penalty-uri, şi a doua oară în 2022, când au remizat în sezonul regulat din Liga 2, scor 0-0 (ambele meciuri au avut loc la Miercurea Ciuc).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Dinamo - Csikszereda.

Dinamo - Csikszereda 1

Cotă 1,40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
MESAJ PENTRU NEMȚI  „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și  o scrisoare . Reacția UEFA
Nationala
03.07
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare. Reacția UEFA
Citește mai mult
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare . Reacția UEFA
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !