SuperLiga: Mioveni vs Botoşani - Avantaj minim pentru moldoveni

SuperLiga: Mioveni vs Botoşani - Avantaj minim pentru moldoveni

Mioveni - Botoşani, meci contând pentru manşa a doua a barajului de menţinere-promovare în campionatul României, este programat, vineri, 24 mai, de la ora 20:00, pe Stadionul Orăşenesc, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Mioveni, una dintre surprizele plăcute din Liga 2, porneşte din postura de outsider în faţa celor de la Botoşani, care sunt foarte aproape de o salvare ce părea imposibilă la un moment dat, în condiţiile în care moldovenii s-au impus în prima manşă cu 1-0, după golul marcat de Aldair (90+3).

Mioveni a terminat pe locul 5 în play-off, cu 43 de puncte, şi a beneficiat de faptul că Şelimbăr şi Corvinul nu au drept de promovare din Liga 2, şi înainte de partida tur a barajului a înregistrat două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat, iar în ultima dintre ele a câştigat pe teren propriu, scor 3-1 cu Corvinul.

Echipa antrenată de Constantin Schumacher nu a câştigat deloc în primele şapte etape din play-off, dar s-a impus de două ori în ultimele trei runde, de fiecare dată pe teren propriu (în deplasare are două remize şi trei eşecuri), iar cel mai bun marcator al argeşenilor este Ştefan Blănaru, cu şapte goluri în Liga 2.

Mioveni, care a retrogradat direct la finalul sezonului trecut din SuperLiga, este la al treilea baraj de menţinere-promovare, de fiecare dată din postura echipei din Liga 2 care încearcă să promoveze: în sezonul 2019-2020 a pierdut în faţa celor de la Chindia, iar în 2020-2021 a câştigat împotriva lui Hermannstadt.

Botoşani a terminat pe locul 7 în play-out, cu 25 de puncte, şi până la prima manşă a barajului a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat, iar în cea mai recentă dintre ele a pierdut pe terenul celor de la Oţelul, scor 0-2.

Echipa antrenată de Bogdan Andone a câştigat un singur meci în deplasare în play-out, 2-1 cu Petrolul, a terminat egal o dată, 1-1 cu Hermannstadt, şi a cedat de trei ori, 0-3 cu U Cluj, 0-1 cu UTA şi 0-2 cu Oţelul (în sezonul regulat a bifat un succes, patru remize şi zece eşecuri pe terenuri străine), iar golgheterul moldovenilor este Eduard Florescu, cu 11 reuşite în SuperLiga.

Botoşani are 11 sezoane consecutive în prima ligă a României, de la promovarea în premieră din 2013, şi participă pentru prima dată la barajul de menţinere-promovare în SuperLiga.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2022-2023 din SuperLiga, când au remizat de fiecare dată în sezonul regulat, 1-1 la Botoşani, în tur, şi 0-0 la Mioveni, în retur, pentru ca, în play-out, Boroşani să se impună acasă în faţa celor de la Mioveni, scor 5-1.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Mioveni - Botoşani.

Mioveni - Botoşani
X2
Cotă
1,30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
MESAJ PENTRU NEMȚI  „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și  o scrisoare . Reacția UEFA
Nationala
03.07
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare. Reacția UEFA
Citește mai mult
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare . Reacția UEFA
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !