SuperLiga: Rapid vs FCSB - Deby-ul orgoliilor în Giuleşti

SuperLiga: Rapid vs FCSB - Deby-ul orgoliilor în Giuleşti

Rapid - FCSB, meci contând pentru etapa a 10-a (ultima) a play-off-ului din campionatul României, este programat, duminică, 19 mai, de la ora 21:00, pe Stadionul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Rapid şi FCSB se întâlnesc într-un derby în care singura miză o reprezintă orgoliile celor două rivale, în condiţiile în care giuleştenii nu pot evita ultima poziţie în play-off, iar roş-albaştrii au sărbătorit deja câştigarea tilului de campioană a ediţiei 2023-2024 din SuperLiga.

Rapid este pe locul 6, cu 29 de puncte, la 20 distanţă de liderul FCSB (după înjumătăţire, a intrat în play-off la doar patru puncte în spatele roş-albaştrilor), şi vine după un rezultat de egalitate şi patru înfrângeri înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, cu Sepsi, scor 2-3.

Echipa antrenată de Bogdan Lobonţ a pierdut toate meciurile disputate în acest play-off pe teren propriu, 1-2 cu Farul, 1-4 cu CFR Cluj, 0-1 cu Sepsi şi 1-2 cu Universitatea Craiova (în sezonul regulat a bifat acasă zece succese, două remize şi trei eşecuri), iar golgheterul giuleştenilor este Albion Rrahmani, cu 17 reuşite în SuperLiga.

Atenţie, Rapid este echipa cu cea mai slabă defensivă în play-off, cu 29 de goluri primite!

FCSB ocupă locul 1, cu 49 de puncte, şi vine după o victorie, două rezultate de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din Superliga (a devenit virtual campioană după etapa a 7-a din play-off), iar în runda precedentă a pierdut pe teren propriu în faţa lui CFR Cluj, scor 0-1.

În partidele disputate în deplasare în acest play-off, echipa antrenată de Elias Charalambous a câştigat de două ori, 1-0 cu Farul şi 1-0 cu CFR Cluj, a remizat o dată, 2-2 cu Sepsi şi a pierdut o dată, 0-2 cu Universitatea Craiova (în sezonul regulat a bifat nouă succese, patru remize şi două eşecuri), iar cel mai bun marcator al roş-albaştrilor şi al campionatului este Florinel Coman, cu 19 goluri.

De menţionat că FCSB nu a mai câştigat pe terenul celor de la Rapid din 2014, de când se numea Steaua, scor 3-1 în chiar prima etapă!

În meciurile directe ale acestui sezon din SuperLiga, FCSB nu a reuşit să câştige niciodată cu Rapid: 1-2 acasă în tur şi 0-4 în deplasare - în sezonul regulat, 2-2 pe teren propriu - în play-off (toate cele trei confruntări au avut loc pe Arena Naţională).

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Rapid - FCSB.

Rapid - FCSB
X2
Cotă
1,50

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

CUM MERGEM LA MONDIALE  GOLAZO.ro simulează cum ar arăta  traseul din preliminariile CM  dacă tragerea la sorți ar fi acum
EURO 2024
03.07
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Citește mai mult
CUM MERGEM LA MONDIALE GOLAZO.ro simulează cum ar arăta traseul din preliminariile CM dacă tragerea la sorți ar fi acum
Audiență record  Câți români s-au uitat la  România - Olanda  + câți bani încasează Pro TV
Nationala
03.07
Audiență record Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
Citește mai mult
Audiență record  Câți români s-au uitat la România - Olanda + câți bani încasează Pro TV
MESAJ PENTRU NEMȚI  „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și  o scrisoare . Reacția UEFA
Nationala
03.07
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare. Reacția UEFA
Citește mai mult
MESAJ PENTRU NEMȚI „Tricolorii” au lăsat vestiarul imaculat și o scrisoare . Reacția UEFA
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează  Spania - Germania !
EURO 2024
02.07
Program complet sferturiCum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania!
Citește mai mult
Program complet sferturi Cum arată duelurile pentru semifinale la Euro 2024: urmează Spania - Germania !