VIDEO Irina Begu, învinsă la Roland Garros de Serena Williams / Românca a ratat două mingi de set

VIDEO Irina Begu, învinsă la Roland Garros de Serena Williams / Românca a ratat două mingi de set

Aflată în căutarea titlului de Grand Slam cu numărul 24, Serena Williams a avut parte de un duel dificil cu Irina Begu. Românca a avut șansele ei în primul set (a servit pentru câștigarea acestuia la 6-5 și a ratat două mingi de set în tiebreak), dar nu a avut de fiecare dată răspuns în fața loviturilor puternice ale americancei. După o oră și 42 de minute de joc, Serena s-a calificat în turul doi de la Roland Garros: 7-6(6), 6-2.

Serena Williams vs Irina BeguFoto: rolandgarros.com

De știut:

  • Pentru participarea la Roland Garros, Irina Begu va primi 60.000 de euro şi 10 puncte în ierarhia WTA.

Rezumatul partidei dintre Irina Begu și Serena Williams:

Sursa video: Eurosport

Serena Williams și salutul către... nimeni:

*spectatorii nu pot asista la meciurile din sesiunea nocturnă din cauza restricțiilor anti-Covid

Desfășurarea partidei dintre Irina Begu și Serena Williams:

Setul II

2-6 Serena servește foarte bine, Irina nu mai are răspuns și americanca se califică în turul doi.

2-5 Irina comite prea multe erori la serviciu și Serena va servi pentru câștigarea partidei.

2-4 Irina salvează o minge de game a adversarei cu o lovitură spectaculoasă în lung de linie și primește aplauze din partea Serenei. La un alt schimb, Irina își alege un colț al terenului, returnează două smash-uri ale americancei și câștigă în cele din urmă punctul. Românca nu a mai făcut față și Serena a refăcut diferența de pe tabelă.

2-3 Serena forțează la retur, dar loviturile ei nu sunt precise și Irina se apropie la un game.

1-3 Irina pune presiune la retur, reușește câteva lovituri frumoase, dar ratează o ocazie bună. Serena se distanțează din nou.

1-2 Irina servește mult mai bine, își mai trece în cont un as și punctează pe tabelă și în setul al doilea.

0-2 Game bun la serviciu pentru Serena Williams, Irina nu a reușit să câștige vreun punct.

0-1 Serena începe bine setul secund: fructifică a doua minge de break.

Setul I

6-7 Irina câștigă primul punct al tiebreak-ului după un schimb prelungit (1-0). Irina lovește la limită, dar nu profită de o minge scurtă a Serenei și ratează lovitura decisivă (1-1). Lovituri foarte puternice ale Serenei, reverul Irinei iese afară (1-2). Returul Irinei nu a fost foarte bine plasat, dar Serena ratează complet lovitura (2-2). Irina atacă un serviciu mai moale, dar nu pune mingea în terenul adversarei (2-3). Serena ajunge târziu la minge și Irina egalează (3-3).

Irina se apără bine, dar Serena lovește prea puternic (3-4). Serena face pasul la fileu, Irina trimite spre corpul acesteia și o incomodează pe americancă (4-4). Serena lovește cu rama, șansă bună pentru Irina (5-4). Irina servește bine și obține două mingi de set (6-4). Irina se apără excelent, dar în cele din urmă cedează în fața loviturilor puternice ale Serenei (6-5). Williams servește pe linia, mingea sare foarte mult și o incomodează pe Irina, iar Serena închide punctul cu o lovitură sigură (6-6). Irina s-a oprit crezând că mingea trimisă de Serena este prea lungă... minge de set pentru Williams (6-7). Irina reacționează foarte bine după un retur excelent al americancei, dar Serena se impune în cele din urmă (6-8).

6-6 Serena returnează mult mai agresiv, Irina revine inițial în game, însă nu mai poate egala și vom avea tiebreak.

6-5 Irina presează la retur, lovește foarte precis, o plimbă pe Serena pe linia de fund și mai face un break: românca va servi pentru câștigarea setului.

5-5 Condusă cu 30-0, Irina profită de erorile Serenei (americanca a atacat de fiecare dată la retur) și egalează (al treilea game câștigat la rând).

4-5 Irina se apără mult mai bine, schimbă de multe ori direcția (deplasarea Serenei nu este cea mai bună) și face rebreak-ul într-un moment important.

3-5 Un game mult mai sigur la serviciu pentru Irina Begu: s-a impus la 0.

2-5 Aflată într-o situație dificilă (40-40), Serena servește doi ași.

2-4 Serena lovește din ce în ce mai puternic și mai precis. Americanca mai face un break după un game echilibrat.

2-3 Irina reacționează rapid, forțează schimburi mai lungi își plimbă adversara mai mult, și face rebreak-ul.

1-3 Serena joacă mai bine la retur (nici serviciul Irinei nu a fost la cel mai înalt nivel - a comis și o dublă greșeală) și face break-ul.

1-2 Begu începe perfect game-ul, returnează în colțul terenului și o surprinde pe Serena. Irina continuă la fel de bine, obține două mingi de break, dar Serena câștigă următoarele patru puncte și își face serviciul.

1-1 Irina servește excelent (a reușit și un as) și se impune la 0.

0-1 Game foarte echilibrat pe serviciul Serenei: Irina a pus presiune, a egalat de două ori la 40, dar a ratat câteva lovituri din poziții bune.

Cele două jucătoare au intrat pe arena Philippe Chatrier și se alfă la încălzire.​

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5