VIDEO WTA Lyon: Jaqueline Cristian, eliminată de Sofia Kenin după ce a avut minge de meci

VIDEO WTA Lyon: Jaqueline Cristian, eliminată de Sofia Kenin după ce a avut minge de meci

Jaqueline Cristian (174 WTA) a arătat un tenis încântător în confruntarea cu Sofia Kenin (5 WTA), principala favorită, din optimile turneului de la Lyon. Românca a câștigat la tie-break primul set și a avut minge de meci la 5-3 în actul al doilea. Campioana ultimei ediții de la Australian Open și-a adjudecat apoi următoarele patru game-uri din manșa secundă și s-a impus și în decisiv. A fost 6-7(5), 7-5, 6-4 pentru Kenin, după o luptă de două ore și 31 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

Jaqueline Cristian și Sofia Kenin, amebele în vârstă de 21 de ani, au oferit o partidă electrizantă, cu răsturnări de scor și lovituri spectaculoase. Jucătoarea noastră a evoluat la un nivel excelent, iar în ciuda înfrângerii, acest meci poate fi considerat cel mai bun de până acum al carierei, mai ales că a avut-o în față pe ultima campioană de la Australian Open.

Cristian a avut un debut temător de partidă, cedându-și serviciul în chiar primul game. Sofia Kenin s-a distanțat la 4-2, deși românca a beneficiat de trei mingi de break la 3-2 .

A fost însă un game care i-a readus încrederea lui Jaqueline, iar jocul a început să curgă în favoarea ei. După ce a egalat scorul grație unui game alb pe serviciul advers (4-4), românca s-a văzut din nou condusă (5-4) și a fost nevoită să înfrunte o minge de set.

Kenin nu a reușit să profite de șansa avută, ba chiar și-a cedat serviciul, iar apoi s-a ajuns la tie-break, unul câștigat cu 7-5 de Cristian.

Setul II

Setul al doilea a avut un start echilibrat. La 2-1 în favoarea sa, Kenin a beneficiat de trei șanse de break, dar Jaqueline Cristian a rezistat eroic unui game maraton.

Efortul său a fost răsplătit în game-ul imediat următor, când a reușit break-ul și a preluat conducerea pe tabelă (3-2). S-a mers apoi cap la cap cu serviciul, iar la scorul 5-3 Cristian a obținut o minge de meci pe serviciul advers.

Sofia Kenin a anulat șansa jucătoarei noastre, iar game-ul i-a revenit. Următoarele trei game-uri s-au dus tot în contul americancei (cu două break-uri), care a trimis astfel partida în decisiv.

Setul III

Jaqueline a început excelent actul al treilea, dar nu a reușit să fructifice niciuna din cele două mingi de break avute în game-ul de debut. Kenin a avut și ea o șansă în game-ul al doilea, dar echilibrul s-a păstrat până la scorul de 4-3 pentru americancă.

Campioana de la Australian Open s-a impus la zero pe serviciul lui Cristian și apoi a servit pentru câștigarea meciului. A fost momentul în care românca a arătat că poate gestiona foarte bine momentele importante, chiar și cu o presiune enormă pe umeri. După ce a ratat o minge de break, a fructificat-o pe cea de-a doua cu un passing de toată frumusețea.

Speranțele româncei s-au ruinat însă în game-ul următor, unul în care a fost trădată din nou de serviciu. Sofia Kenin s-a impus la a doua minge de meci și și-a adjudecat victoria după două ore și 31 de minute de joc.

De menționat că Jaqueline Cristian a ajuns pe tabloul principal de la Lyon după ce a trecut de calificări. Ea le-a învins pe Nuria Parrizas-Diaz (Spania, 212 WTA), scor 7-5, 6-0, și pe Lara Salden (Belgia, 291 WTA), scor 6-3, 6-0. În primul meci de pe tabloul principal, Cristian a învins-o pe Priscilla Hon (Australia, 129 WTA), scor 6-2, 6-0.

Grație parcursului de la Lyon, Jaqueline Cristian a urcat 12 poziții în clasamentul WTA, până pe locul 162, cea mai bună clasare a carierei.

În sferturi, Kenin se va duela cu franțuzoaica Oceane Dodin (130 WTA), care a beneficiat de retragerea elvețiencei Jil Belen Teichmann (66 WTA) înainte de startul partidei.

Ce a spus Sofia Kenin

"Este o jucătoare dificilă, am luptat pentru fiecare punct. N-am jucat cel mai bun tenis al meu, însă ea a fost la nivel înalt și mă bucur mult că am putut să câștig. Am jucat dublu cu ea în urmă cu câțiva ani, la Strasbourg. Ne-am antrenat de câteva ori împreună și știam ce poate.

Da, sigur că o cunosc (n.r. pe Oceane Dodin, adversara din sferturi), dar nu am jucat niciodată cu ea. Nici nu m-am antrenat cu ea. Va fi un meci interesant și abia aștept să joc acea partidă", a declarat Sofia Kenin, la interviul de pe teren.

Statistica partidei Kenin vs Cristian:

Ași: 4-11

Duble greșeli: 6-4

Puncte câștigate cu primul serviciu: 68% (59/87) - 70% (44/63)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 44% (14/32) - 46% (21/46)

Puncte de break salvate: 67% (8/12) - 57% (8/14)

Puncte de break câștigate: 43% (6/14) - 33% (4/12)

Total puncte câștigate: 51% (117/228) - 49% (111/228)

Durata partidei: 2h 31min.

România a rămas fără nicio reprezentantă în proba de simplu de la Lyon. Irina Bara a fost eliminată joi tot în optimi, iar Ana Bogdan a pierdut în primul tur.

Aflat la prima ediție, turneul de la Lyon face parte din categoria International și se dispută pe hard, în perioada 2-8 martie. Competiția este dotată cu premii totale în valoare de $251,750.

Rezultatele înregistrate joi în optimi:

Sofia Kenin (USA/N.1) - Jaqueline Cristian (ROU) 6-7 (5/7), 7-5, 6-4

Océane Dodin (FRA) - Jil Teichmann (SUI/N.6) (forfait)

Darya Kasatkina (RUS/N.7) - Irina Maria Bara (ROU) 6-3, 6-2

Viktória Kužmová (SVK/N.8) - Tereza Martincová (CZE) 6-4, 4-6, 6-4

Anna-Lena Friedsam (GER) - Kristina Mladenovic (FRA/N.2) 6-3, 6-3

Ultimul punct al partidei Kenin vs Cristian:

Cele mai frumoase lovituri ale meciului:
Rezumatul meciului Sofia Kenin vs Jaqueline Cristian:

* articol publicat inițial pe Hotnews.ro

Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența  grupei ideale  dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
Campionatul Mondial
17:39
Grupa care ne duce la Mondial Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM
Citește mai mult
Grupa care ne duce la Mondial  Cum ar arăta componența grupei ideale dacă astăzi ar avea loc tragerea la sorți pentru preliminariile CM 
„Săgețile” lui Dioszegi   Despre  Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Liga 1
18:57
„Săgețile” lui Dioszegi Despre Ștefănescu: „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Citește mai mult
„Săgețile” lui Dioszegi  Despre Ștefănescu : „Am crezut că are onoare” + Patronul FCSB, arătat și el cu degetul: „UEFA va verifica cluburile”
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu  Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
Cupa Romaniei
19:00
Cupa României A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj, Unirea Ungheni și Agricola Borcea
Citește mai mult
Cupa României  A fost programată tragerea la sorți: greii fotbalului românesc, față în față cu Sănătatea Cluj , Unirea Ungheni și Agricola Borcea 
U21 în Superliga  Cine le dă încredere  jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Liga 1
18:26
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri: FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5
Citește mai mult
U21 în Superliga Cine le dă încredere jucătorilor tineri : FCSB, CFR și Rapid nu prind TOP 5