Se retrag Doi  portari  importanți renunță la fotbal
Claudio Bravo și Wojciech Szczesny (foto: Imago)

Se retragDoi portari importanți renunță la fotbal

  • Wojciech Szczesny (34 de ani) și Claudio Bravo (41 de ani) și-au anunțat retragerea din fotbal.
  • Claudio Bravo a jucat pentru echipe precum Barcelona, Manchester City sau Real Sociedad.
  • Szczesny a activat la cluburi ca Arsenal, Roma sau Juventus.
Bani din piatră seacă  Barcelona strânge venituri din tururi ghidate la  lucrările de reconstrucție  ale Camp Nou
Citește și
Bani din piatră seacă Barcelona strânge venituri din tururi ghidate la lucrările de reconstrucție ale Camp Nou
Citește mai mult
Bani din piatră seacă Barcelona strânge venituri din tururi ghidate la lucrările de reconstrucție ale Camp Nou

Wojciech Szczesny, fostul portar al echipei Arsenal și al celor de la Juventus, a anunțat că se retrage din fotbal, deoarece vrea să se concentreze pe familie.

„Astăzi, deși corpul meu încă se simte pregătit pentru provocări, inima mea nu mai este acolo. Simt că acum este momentul să îmi dedic toată atenția familiei mele”, a spus Szczesny, conform goal.com.

De asemenea, Claudio Bravo, portarul din Chile, și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist printr-un mesaj video postat pe rețelele sociale.

„Voi părăsi fotbalul profesionist. Este timpul să închid un ciclu foarte important din viața mea și să încep o nouă fază”, a spus fostul portar al Barcelonei.

Cine este Wojciech Szczesny

Wojciech Szczesny este un fost portar polonez, născut pe 18 aprilie 1990, în Varșovia, Polonia. Este fiul lui Maciej Szczesny, și el portar, care a jucat între 1983 și 2002.

Wojchiech Szcezsny și-a început cariera la Agrykola Varșovia, apoi a evoluat la Legia Varșovia, unde a fost remarcat de Arsenal, la care s-a alăturat în 2006.

A fost titular la Arsenal și a câștigat două FA Cup (2014, 2015). Totuși, a fost împrumutat la Brentford în primul său sezon (2009-2010) și la Roma (2015-2017).

132 de meciuri
a strâns polonezul în poarta „tunarilor”

În 2017 s-a transferat la Juventus, unde a rămas pentru restul carierei sale, câștigând trei titluri Serie A (2018, 2019, 2020) și fiind desemnat „Cel Mai Bun Portar din Serie A” în 2020.

A participat la Euro 2012, 2016, 2020 și 2024, precum și la Cupa Mondială în 2018 și 2022.

Cine este Claudio Bravo

Claudio Bravo este un fost portar internațional. Și-a început cariera la Colo-Colo, club din Chile, înainte de a se transfera în 2006 la Real Sociedad, unde a adunat 229 de meciuri.

În 2014, a semnat cu FC Barcelona, unde a câștigat tripla (La Liga, Copa del Rey și Liga Campionilor).

70 de meciuri
a strâns Claudio Bravo pentru Barcelona, clubul la care a avut parte de cel mai mare succes

A fost transferat ulterior la Manchester City între 2016 și 2020, câștigând mai multe trofee la nivel de echipă, inclusiv EFL Cup și Community Shield.

După un ultim capitol la Real Betis (2020–2024), Bravo și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist.

Bravo a fost și un jucător de bază pentru echipa națională din Chile, având 150 de selecții și contribuind la câteva turnee majore, inclusiv câteva ediții ale Copa America, pe care le-a câștigat în 2015 și 2016.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”