Novak pune frână Fostul ministru acuză, la Jocurile Paralimpice: „ Interese politice , mă retrag”
Eduard Novak (sursă foto: imago)

Novak pune frânăFostul ministru acuză, la Jocurile Paralimpice: „Interese politice, mă retrag”

  • Eduard Novak a anunțat în spațiul online că se retrage din cursa paracycling (proba de fond) din cadrul Jocurilor Paralimpice, întrecere programată vineri, 6 septembrie.
  • Fostul Ministru al Sportului din România a recurs la acest gest din cauză că „paracycling-ul nu mai este un sport al oamenilor cu dizabilități, ci al intereselor politice ale unor țări dominante”
  • Novak a anunțat oficial că renunță la sportul care l-a consacrat

Eduard Novak s-a clasat pe locul 7 în probele de 1.000 metri contratimp și urmărire 4.000 metri pe pistă și un loc 10 la contratimp individual pe șosea.

Novak este campion paralimpic la Londra 2012 și mai are în palmares trei medalii de argint la edițiile din 2008, 2012 și 2020.

„Fotbalul înseamnă totul” Interviu cu Laura Rus, una dintre  marile jucătoare  ale României, care a deschis calea Farului în Ligă
Citește și
„Fotbalul înseamnă totul”Interviu cu Laura Rus, una dintre marile jucătoare ale României, care a deschis calea Farului în Ligă
Citește mai mult
„Fotbalul înseamnă totul” Interviu cu Laura Rus, una dintre  marile jucătoare ale României, care a deschis calea Farului în Ligă

Jocurile Paralimpice. Ce l-a enervat pe Eduard Novak?

Eduard Novak ar fi trebuit să ia startul în cursa de fond-paracycling, însă a renunțat în ultimul moment în semn de protest față de concurenții înscriși la start.

Novak a explicat motivele abandonului, dar și a retragerii oficiale din paracycling într-un scurt mesaj postat pe rețelele de socializare.

„Dragii mei,

M-am gândit foarte bine la concursul de mâine, cursa de fond cu cele două categorii - C5 și C4 - comasate.

Din totalul de 26 de sportivi de la start, doar 3 sunt sportivi cu proteză. Cred că acest sport nu se mai poate numi paracycling, mă simt în plus și consider că acest concurs nu este egal și just în niciun fel.

Tocmai de aceea, cu părere de rău vă anunț că mâine nu voi mai lua startul.

Mă retrag din cursă și mă retrag oficial și din acest sport care nu mai este pentru oamenii cu dizabilități și care a ajuns acum victima intereselor politice ale unor țări dominante”, a scris Eduard Novak pe contul de Facebook.

SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost  cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Liga 1
16:19
SĂPUNARU 40 Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală”
Citește mai mult
SĂPUNARU 40  Interviu exclusiv GOLAZO.ro: „L-am iubit pe Pancu, dar primul tricou a fost cu Șumi ! Regrete? Niciodată! Ar fi cea mai mare greșeală” 
Ultimul drum în alb și roșu  Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim  omagiu pentru Gigi Mulțescu
Diverse
14:16
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
Citește mai mult
Ultimul drum în alb și roșu Galeriile lui Dinamo și U Cluj, un ultim omagiu pentru Gigi Mulțescu
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face  6 modificări cu Petrolul
Liga 1
15:04
FCSB, schimbată radical Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Citește mai mult
FCSB, schimbată radical  Gigi Becali a acceptat că a greșit echipa de start în derby-ul cu CFR și face 6 modificări cu Petrolul
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR,  nemulțumit  de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Liga 1
14:05
Săgeți spre Petrescu! Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”
Citește mai mult
Săgeți spre Petrescu!   Patronul lui CFR, nemulțumit de tactica din repriza secundă cu FCSB: „Trebuia să mergem peste ei”